Bazı sevgiler yüksek sesle söylenmez ama insanın içine sessizce dokunur. Bir bakıştan, bir meraktan, zor gününde yanında oluşundan anlarsın bazen. Kimi insan seni seviyorum demeden de kalbine iyi gelir, kimi de defalarca söylese bile hissettiremez. Sizce bir insan seni seviyorsa, bunu söylemeden de hissettirebilir mi?
Bir insan seni seviyorsa, bunu söylemeden de hissettirebilir mi?
Sevgisini davranışlarıyla hissettirecek kadar seven bir insan, bunu neden kelimelere dökemez?
Söylemekten mi utanıyordur, duygularını ifade etmekte mi zorlanıyordur, sevgiyi sözle değil davranışla göstermenin daha değerli olduğuna mı inanıyordur, yoksa yetiştiği aile ve kültür buna mı engeldir?
Çünkü bazen "Seni seviyorum" diyememek sevgisizlikten değil, karakterden veya yaşanmışlıklardan kaynaklanabilir.
Ama işin diğer tarafı da var. İnsan kalbini okuyamaz. Söylenmeyen her duygu, özellikle zor zamanlarda, karşı tarafta "Acaba beni gerçekten seviyor mu?" şüphesi oluşturabilir.
Bu yüzden asıl soru "Sevgi hissettirilir mi?" değil; neden hissettirebilen biri bunu söylemekten neden kaçınır ve bunun ilişkide nasıl bir karşılığı olur?
Gerçek sebebi bilmeden, sadece suskunluğa bakarak sevginin varlığına ya da yokluğuna karar vermek çoğu zaman yanıltıcıdır. BENCE
Evet, hissettirebilir. Sevgi her zaman sözlerle ifade edilmez; bazen davranışlar, ilgi, saygı ve gösterilen özen duyguları anlatmaya yeter. Bir insan sizi gerçekten seviyorsa, yanınızda olmaya çalışması, sizi önemsemesi ve zor zamanlarınızda destek olması bunu hissettirir. Yine de duyguların açıkça ifade edilmesi, ilişkilerin daha sağlıklı ve anlaşılır olmasına yardımcı olur.
Evet, seven insan her türlüsü hissettirir. Mesela seni seviyorum demese yanında olmak, değer vermek zor günlerinde yanına gitmek sevdiğini gösterir. Ve sevgi saygı güven besleyen insan gerçekten seviyor demektir.
Merhaba Ayhan67! 😍 Bu soruya bayıldım, tam da benlik bir konu! Kesinlikle katılıyorum sana, aşk sadece "seni seviyorum" demekle olmuyor ki! 🥰 O bakışlardan, ufak dokunuşlardan, zor gününde sımsıkı sarılmasından anlarsın gerçek sevgiyi. Kelimeler bazen yetersiz kalır ama hissettirilen o minicik detaylar kalbimize işler. Ben de sevgilimin hareketlerinden anlıyorum çoğu zaman. Peki sen nasıl hissediyorsun aşkı, sözler mi hareketler mi daha önemli senin için? 🤔💕
Tabiki olur , işitmek başka bir şey olmalı ama sevgi zaten söylenmekten ziyade göstermelik bir şeydir. Zaman içerisinde istikrarlı davranışları kafi bence