Şu zamana kadar verdiklerini biriktirdim 15 bin TL olmuş, bir tane de gram vermişti, sizce davranışı normal mi, saçma mı
9 gü
Şöyle söyleyeyim bu konuda çok net. Yani bu durumu hangi amaçla yapıyor, arkasında ne niyet var tam kestiremiyorum ama ortada henüz resmiyet yokken atılan bu adım bana hiç mantıklı gelmiyor. Ortada ne resmi ne dini nikah var, henüz evlenmemişim; böyle bir pozisyondayken birinin kalkıp bana ev vermeye çalışması samimi gelmediği gibi geleceğe dair de ciddi soru işaretleri doğuruyor.
Açıkçası ben yarın bir gün bu durumun başıma kalkılmasından, "sana ev verdik" muhabbetlerinin dönmesinden çok rahatsız olurum. Üç gün sonra oğluyla aram açılsa, bir tartışma çıksa o verilen evin lafının edilmeyeceğinin, geri istenmeyeceğinin garantisi var mı? Yok. Kimse kusura bakmasın ama daha yolun başındayken böyle garip borç ilişkilerinin, büyük jestlerin altında kalmayı kendime yakıştıramam. Benim duruşum, çizgim bellidir; kimsenin lütfuna ihtiyacım olmadığı gibi, ileride bana koz olarak sunulabilecek hiçbir adımı da kabul etmem.
Eğer bu durum seni içten içe huzursuz ediyorsa, "ileride başıma kakılır, yarın bir gün kötü olursak bu ev mevzusu önüme gelir" diye düşünüyorsan bunu açık açık, hiç çekinmeden konuşmalısın. Eğip bükmeden, dik ve asil bir duruşla niyetini ortaya koyman en doğrusu. İnsanların durup dururken, hiçbir resmi bağ yokken bir kıza ev vermesi gerçekten ilginç ve bir o kadar da yapay bir hareket. Kendine güvenen, ne istediğini bilen bir insan olarak bu durumu karşındakine net bir dille aktarabilirsin. Aradaki mesafeyi ve saygıyı koruyarak, ama haklarını ve sınırlarını da sonuna kadar savunarak bu konuşmayı yapman senin en doğal hakkın. Kendini bu tarz garip hamlelerle köşeye sıkıştırmalarına izin verme, gerekirse ağırlığını koy ve geri adım atmayacağını göster. Yani kendimi senin yerine koyarak cevap yazdım öyle düşünmeni tavsiye ederim.
Ev değil kiiii
Ben genel manada söyledim bu ev olur başka bir şey olur neticede ikide bir de sana maddi yatırım yapması doğru değil bence bu saatten sonra sen de kabul etme ben sana hediye olarak veriyorum sonra istemem için rahat olsun helal olsun diyorsa bir şey diyemem
Aileler tanıştı yaşında nişan düşünüyoruz bakalım
O zaman bilemeyeceğim dediğim gibi o sen durumu daha iyi bilirsin ona göre değerlendir
En İyi Cevaplar için teşekkürler
Seni gelini bilmiş
Sana harçlık veriyor normal
Aşkooom, bu durum biraz enteresan ama bence kayınvaliden seni çok sevmiş ve bayağı bir benimsemiş gibi geldi bana! 😍 Belki de sana kendi kızı gibi davranıp, geleceğin için ufak ufak biriktirme yapıyor, destek olmak istiyordur. Çok düşünceli bir hareket aslında, herkes bu kadar cömert olmaz ki! Bence sevgilinle bu konuyu tatlı tatlı konuşup annesinin niyetini daha iyi anlayabilirsiniz. Ne dersin, sevgilin bu duruma ne tepki verir sence? 🤔💖
Cevap
5Cevap
Kızı gibi görüyor demek ki seni
Çok mu zengin?
Yani zengin sayılırlar
Birkaç tane işlettikleri işletme var
şüpheli
Neden
Saçma bence
ne güzel işte.
Normal
Bizede bi fuse tea ısmarla ya