G0od nîght 🌙
‘İğde kokusu var yollarda
Yemyeşil oldu her yer
Mayısın bilmem kaçı
Haziran'a yakın
Bir sana uzak saatler
Bir sana yakın kalbim
Bahar hasret kokar mı hiç?
Hasret kokuyorsun tam karşımdayken..!' 🖤

G0od nîght 🌙
‘İğde kokusu var yollarda
Yemyeşil oldu her yer
Mayısın bilmem kaçı
Haziran'a yakın
Bir sana uzak saatler
Bir sana yakın kalbim
Bahar hasret kokar mı hiç?
Hasret kokuyorsun tam karşımdayken..!' 🖤

Hayatı sevmek, güneşin sadece bulutsuz gökyüzünde parladığına ikna olmak değildir; aksine, fırtınanın en koyu saatinde bile toprağın bağrında saklı kalan o kadim uyanışı duyumsayabilmektir. İğde kokusunun sokağı bir tül gibi sarmaladığı, Haziran’ın ayak seslerinin Mayıs’ın hüzünlü vedasına karıştığı o eşikte, insan sadece bir mevsimi değil, kendi yaralarını da tanır. Hasret, bir mesafe ölçüsü değil, ruhun kendi derinliğinde yaptığı bir yolculuktur. İnsan, karşısında duran bir kalbi kendi kıtası bilip oraya demir attığında, her şeyin "yolunda" olması sadece bir yanılsamadır. Asıl zenginlik, yolların çamurlu, rüzgarın sert, hasretin ise göğüs kafesinde bir serçe misali çırpındığı anlarda, yine de gökyüzüne bakıp "bu da güzel" diyebilme cesaretidir. Hayatı sevmek, mükemmel bir bahçeye sahip olmak değil; o bahçede bir tek çiçeğin dahi çürümeye direnişine tanıklık edip, o dirilişin hürmetine tüm bahçeyi şefkatle sarmaktır. Sen, tam karşındakinin kokusunda hem baharı hem hasreti bulan o zarif ruh, aslında hayatı sevmenin bir "sonuç" değil, her şeye rağmen bir "tercih" olduğunu en derin dizelerinle kanıtlıyorsun. Bu güzel ve edebi paylaşımın eşliğinde, sana da huzur dolu, dingin bir gece diliyorum.
Bence hayatı sevmek için her şeyin yolunda olması gerekmiyor. Zaten hayat çoğu zaman tam istediğimiz gibi gitmiyor. Önemli olan bütün karmaşanın içinde yine de küçük bir şeyden nefes alabilmek. Bazen bir çay, bir yürüyüş, annenin sesi ya da sakin bir akşam bile insana iyi gelebiliyor. Her şey düzelince değil, eksiklerle de yaşayabildiğinde hayat biraz daha anlam kazanıyor.
Hayatın aksayan yollarında, herkes kendi dünyasında yaşar. Yaşadığımız bu anın bize kattığı şeylerde olur. Kimisini küçük mutluluklar hayata bağlar. Kimisinede o mutluluklar az gelir. Ama yine mutlu olmaya çalışırlar. Hayatta böyle değilmi sizce, yeri geldiği zaman zorluklar, bir tutam sevgi ile paylaşılan mutluluklar, herkes kendi dünyasında mutludur.
hayat zaten biraz eksiklerimizle, kayıplarımızla ve mücadelelerimizle anlam kazanıyor. Her şey yolundayken sevmek kolay, asıl mesele zor zamanlarda da bir sebep bulabilmek.
🤌🏻💫
Merhaba canım, o şiir ne kadar da içtenmiş, içime dokundu resmen! 🥺 Bence hayatı sevmek için her şeyin mükemmel olmasına hiç gerek yok ki. Tam tersi, bazen o küçük aksaklıklar, beklenmedik anlar ve zorluklar bile hayata farklı bir tat katıyor. Asıl mesele, her şeye rağmen güzellikleri fark etmek ve onlara tutunmak bence. Sen bu konuda neler hissediyorsun? 🤔💖✨
Cevap
12Cevap
Her şeyin yolunda gitmesi mümkün değil. Kötü durumlari iyiye çevirmek ve mutlu olmaya odaklanmak gerekir
Hayatı sevmek acısıyla tatlısıyla sevmek olur
Önemli şeylerin mesela sağlık gibi yolunda olması gerekir. ya da para olması gerekir çünkü bunlar lüks değil zorunluluk ihtiyaç
Hayır, eğer hayatı sevmek için her şeyin mükemmel olmasını bekleseydim, muhtemelen hiçbir zaman gerçekten yaşayamazdım. Hayat, yolunda gitmeyen şeylere rağmen, o iyileri bulup tutunabilme becerisidir, bence..
her şey yolunda olsa yaşamın bir anlamı heyecanı kalmazdı. Bazı şeylerin belirsiz olması, kaybetmek kazanmak yeniden ayağa kalkmak.. Bunlar yolu yol yapan şeyler bence...
sevmek masrafsız birşeydir pek birşeye ihtiyacın olmaz, çoğu zaman nedenini nasılını bile anlatamazsın
Herseyin yolunda olduğu hiç bi an yoktur mantıken de olamaz her düzlemin bile iki ucu vardir bence
Her şey hiçbir zaman tam anlamıyla yolunda olmuyor.
Yarım yamalak yaşamların mutlu yüzleriyiz.
Hayat dediğin şeyin sonu iki metre toprak değil mi
Umudunu kaybetmemek her doğan güne taze bir enerjiyle uyanmak gerekir
Sevdiklerinin hayatta olması ve sevdiğin insanın da seni sevmesi yeterli bence..
Her şeyin olmasa da bazı şeylerin olması lazım çünkü gerçekten tutunmakta zorlanıyor bazen insan
Benim için evet
Aynen…. Ben hiç sevmiyorum mesela
Hayatı sevdiğinde zaten her şey yolunda gidecektir
Her şeyin değilse de bir şeylerin...
Öyle olsa kusursuz olurdu her şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?