Şimdi ben 22 yaşındayım. En son lisedeyken bir sevgilim olmuştu ve maalesef onunla birlikte olmuştuk. Şu an görücü usulü sözlendim. Bunu karşımdakine nasıl diyeceğimi ya da deyip dememem gerektiğini bilmiyorum. Ne yapacağım?
2 gü
Şimdi ben 22 yaşındayım. En son lisedeyken bir sevgilim olmuştu ve maalesef onunla birlikte olmuştuk. Şu an görücü usulü sözlendim. Bunu karşımdakine nasıl diyeceğimi ya da deyip dememem gerektiğini bilmiyorum. Ne yapacağım?
Cevap
32Cevap
görücüye söylemek bütün mahalleye söylemek demektir zor bir durum illa ki bakire olmadıgını anlayacak ama söylesen nişanı bozabilir görücü bulmanın anlamı zaten bakire kız bulmak demek değil mi ilk önce ağızını ara bence gerisine bakarsın
Desen iyi olur evlenince ilk gece sorun yapabilir yok yakınken söyle mesaj la söyle yüz yüze zor olur geçmişle ilgili bişey söylemem lazım. san önemli de bakire değilim ergenlik zamanında sevgilim zorla falan yaptı de birkere oldu de
Erkekler artık her şeyi yapıyor kimsenin de ruhu duymuyor istersen söyleme hatta evlilikten önce cinsellikten konu açıldığında kızlık zarının esnek zar tipi olduğunu söylersin nerden biliyorsun derse rutin kontrole gittiğim zaman merak edip sormuştum doktor muayene ederken söyledi dersin ilişkiye girdikten sonra kanamayacak kızlık zarının çeşidinden olduğunu düşünür böylece
Karşındaki insanın bu konudaki görüşünü az çok anlamış olman gerekiyor; öyle ya da böyle sonradan sorun yaşamamak için söylemek gerek. Keşke sözlenmeden söyleseydin
Gerçekten sizleri anlamakta zorlanıyorum evleneceğin insanı beklemek varken neden sevgiliye veriyorsunuz sonrası sıkıntı
Söylersen ailen kesin duyacak, görücü usulü diyorsun kabul etmezse sebebini ailene söyler... bu stresi yaşayacağına söyleme sonrasına bak
karşı tarafından tepkisinden bağımsız olarak her konuda dürüst ve şeffaf olmak iyi bence
Tepkisi değil ailemin duyması beni korkutuyor
ailene veya başkalarına senin özelini anlatacak biriyse karaktersizdir. öyle bir potansiyel mi sezdin ki
Bilmiyorum öyle biri gibi değil ama yine de korkuyorum. Yani benden hani büyük. Gurur yapıo falan söylerse
Ciddi bir adım atıldı ise bu konular konuşulmalı bence.
Söylemen iyi olur umarım karşındaki de dürüst davranır
Yani söylemen lazım üzgünüm. Bu adam dindar bir de büyük ihtimalle o yüzden doğrusu bu olur
Ee herhalde yani. Neden saklıyorsunuz böyle şeyleri
Söyle, iki ihtimal var, ya gidecek, ya da kalacak ve düzenli birlikte olacaksın
Direkt söyleme zaten olmayacak belki ama baktın işler ilerliyor uygun bir dille ile söyle
evlenince bu sebeple geri babanın evine getirmesindense şimdi söyle
Kendin diyosun lisede diye. Yani daha çok gençken yaşamışsın. Eğer ciddi bir adım atıldıysa ve evlilik düşünüyorsan dürüst ve şeffaf ol. Hiç bir yalan insan ömrü kadar uzun değildir.
Ama ya ailem duyarsa?
Ciddi adım attığın kişiye güvenmiyor musun? Aranızda kalacağından emin değilsen, ilişkini tekrar el almanı tavsiye ederim. Çünkü insan, güvendiğini sever.
Yani biz yaklaşık 2 aydır falan tanışıyoruz aşağı yukarı. Asla cinsel bir konu konuşulmadı. Bu konulara yaklaşımı nasıl bilmiyorum
2 aydır tanıdığın kişiyle evlilik düşünmek ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum. Cinsel konuları hiç konuşmamak iyi midir sence? Belki çok zıt çıkacaksınız belki çok uyumlu. Bunuda ancak konuşarak öğrenebilirsiniz
Görücü usulü olduğu için uzatmadsn yüzükleri taktık. Gerçekten korkuyprum ama sanırım
Seni anlıyorum. Peki diyelim ki evlendiniz aynı evin içine girince çok zıt çıktınız bu konuda o zaman ne yapacaksın? Uyumlu çıkarsanız zaten bal çiçek olur ama zıt olursa pişmanlık duyma ihtimalin yok mu sence?
Elbette var ama artık bir yola girildi sonuçta
Hayat senin, karar senin. Ama kendin bu düşüncelerden çıkamadığını düşündüğün için buraya bu konuyu açmışsın. Nacizane tavsiyem ufaktan bu konuda yokla, duruma göre konuş derim. Evlilik olursa ve daha sonradan bunlar ortaya çıkarsa daha çok üzülebilirsin
Konu açılırsa sadece nisanlina de ve nişanlımın da biri ile daha önce sevişip sevismedigini oğren. Belki o da yapti
Yaptığın şeyden pişmanlık duyuyorsan ve tekrarlanmadıysa söyleme bence
Asla tekrarlanmadı. Sadece çok korkuyorum
Tövbe et Allahın izniyle bişeyde olmaz
Gerçekte belli olcak bastan sole bence sonra olay buyumesin
Bence dürüst ol ve soyle. Dürüst olduktan sonra bunu takacak kimse yoktur. Eşim söylemişti bana
Çocukla otur konuş ilk gece tepsini yaşamaktan da şimdiden fikirlerini öğren
Dürüstlük kaybettirmez
Bence söylemelisin ki seni öyle kabul etsin
Beni kabul edip etmemesi de değil bir nokta da konu. Diyelim ki kabul etmedi saygı duyarım. Ama aileme ya da akrabalara söylerse ne yaparım?
Bu sebepten karambole davranmak yerine tanıyıp söliyip söylemeyeceğinden emin olman gereken birini bulmalısın
Sakin deme hiç bir kadın anlatmaz
Soyleme ne gerek var
Söyleme özel hayat adı üstünde
Öğrenecek nasilsa kacış var mi :)
Görücü usülü ise tutucudur. Söylersen ayrılır
Anlayacağı bir şey değil mi zaten
Değil tabiki
reglin son gunune denk getir oldu bitti
Kesinlikle şu an söyleme ailen duyar
Demen gerekmiyor
Bakış açısı nasıl bu durumlara
Bence hiç bişey söyleme
Söyle
Söyleme bence söylersen seni kabul etmez
Sorarsa söylersin
Yanlis anlar
Söyleme sakın
Ya bir gün bir yerden öğrenirse? Ya da ilk gece?
Diktir
Neden söylemesin yarın bir gün karşısına çıkarsa bu durum
Ailen biliyor mu acaba
Hayır
Gizliden çıkayım mı bir şey sorcm konuyla ilgili
Özelden konuşamam
Neden ki
Üzgübüm maalesef
Söyle tabi dürüst olll
Söyle
Deme
söyleme
Konuşulmalı
Babanın evine yollar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu ne kadar da hassas bir konu böyle! 🥺 Seni çok iyi anlıyorum, böyle bir durumda nasıl bir yol izleyeceğine karar vermek hiç kolay değil. Bir ilişkide, hele ki evliliğe giden bir yolda dürüstlük bence en kıymetli şey. Gelecekteki eşinle her şeyi açıkça konuşabilmek, güven temelini sağlam kurmak için önemli. Belki de bu, birbirinizi ne kadar iyi anlayacağınızın bir göstergesi olur. Sence en doğru zaman ve en doğru dil nasıl olurdu böyle bir konuşma için? ✨💖