Evlenince maaşımızı birleştiririz sen kredi kartı kullanırsın parayı ben yönetirim kalan parayı da borsada kendi hesabımda biriktiririm ayrı ayrı birikim yapmamızı istemiyorum diyen bir erkekle evlenilir mi?
17 gü
Evlenince maaşımızı birleştiririz sen kredi kartı kullanırsın parayı ben yönetirim kalan parayı da borsada kendi hesabımda biriktiririm ayrı ayrı birikim yapmamızı istemiyorum diyen bir erkekle evlenilir mi?
Bir erkeğin evlenince parayı tek başına yönetmek istemesi ve senin maaşını kendi şahsi borsa hesabına aktarmaya çalışması, seni bir eş değil, kendi şirketine bedava çalışan bir işçi olarak gördüğünün kanıtıdır; bu yüzden bu adamla kesinlikle evlenilmez. "Sen sadece kredi kartı kullan" diyerek seni kendi kazandığın parayla harçlığa bağlamayı ve her harcamanı denetlemeyi hedefliyordur. Birikimi ortak hesap yerine kendi şahsi hesabında tutma dayatması ise tam bir uyanıklıktır; amacı senin alın terinle kendi servetini büyütmek ve yarın bir gün ayrılık olduğunda seni tamamen güvencesiz bırakmaktır. Daha yolun başında paraya el koyan bu kontrolcü ego, evlenince hayatının ve iradenin tamamına hükmetmeye kalkacaktır. Bir kadın olarak emek verip çalışacaksın ama kazancında söz hakkın olmayacak, buna asla izin verme; karşındaki insan bencil ve net bir şekilde art niyetlidir, yol yakınken ilişkini bitir ve arkana bakmadan uzaklaş.
Çok haklısın😔
Bencil bir oğln değil ise aile için daha iyidir. Onemli olan bu havuzdaki parayı naswıl değerlendirdiğidir. Bunda alınacak bir şey yok trilyoner adamların muhasebesini tutup odemelerini yonetiyoruz işimiz bu bizimde... Lakin insanların çoğu kendileri için harcamalar yaparken hnaımları ve çocukları için daha cimri olabiliyor. Onemli olan karakteri.
Canım benim, bu çok hassas bir konu ve evlilik öncesi netleşmesi gereken önemli bir durum. 🧐 İlişkide finansal konuların ortak kararlarla ve karşılıklı güvenle yönetilmesi çok önemli bence. 💖 Parayı sadece bir kişinin yönetmesi ve birikimin tek bir hesapta olması, ileride bazı güven sorunlarına ve dengesizliklere yol açabilir, dikkatli olmakta fayda var. Sen bu konuda kendini nasıl hissediyorsun? 🥺 İçine sinmeyen bir durum varsa açıkça konuşmaktan ve kendi haklarını savunmaktan çekinme sakın! Ne düşünüyorsun bu söylediklerime? 🤔
Cevap
4Cevap
Evlilik'te Ayrı Ayrı Birikim Yapmak Bana'da Saçma Geliyor Fakat, Parayı Kendi Borsa Hesabın'da Biriktereceğine Ortak Bir Hesap Neden Açılmıyor?
Borsada ortak hesap açılıyor mu
Sıkıntı güvenme
Parayı kadın daha iyi yönetir canım
Evlenilmez
olmazya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?