Sevgiliyle tatile giderken masraflar nasıl bölüşülmeli, çalışmayan taraf ne kadar ödemeli?

Erkek arkadaşımla tatile gitmek istiyoruz o çalışıyor onun yaklaşık bir aylık 60.000 TL maaşı var ben çalışmıyorum bana böyle sosyal medyadan biraz gelir geliyor konuştuk tatilin işte 30 40 bine patlayacağını falan düşündüğü söyledi kendisi bana dedi ki sen işte para biriktirmeye başlayalım tatili için falan diye konuşuyorduk tamam canım sen biriktir işte 10 15 bin sonra gerisini ben hallederim dedi zaten taş çatlasa yani 30.000 TL tutacak muhtemelen neden yarı yarıya ödüyoruz ben çalışmıyorum bile o yüzden ben de 10.000 falan biriktirebileceğim sadece ve bu kadar elimden geldiğini söyleyeceğim yani gerisini o bence halledebilir yani sonuçta çalışan bir erkek ve kendi arkadaşıyla baş başa tatile gittiğinde neredeyse o kadar harcadı benim için de harcayabilir diye düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum bana para biriktir demesi de doğru mu yanlış mı ona da karar veremedim ama tabii ki o sadece o da karşılayamaz bunu çok iyi biliyorum ama nasıl olmalı sizce

Sevgiliyle tatile giderken masraflar nasıl bölüşülmeli, çalışmayan taraf ne kadar ödemeli?