Erkek arkadaşımın akraba sevdası ilişkimizi etkiliyor, ne yapmalıyım?

Ailesine değil akrabalarına ailesinden çok sevgi görmemiş ve sevgiyi akrabalarında aramış gibime geliyor, çevresi hep İstanbul'da ve etrafında, bence onun da etkisi var tabi. Sürekli akrabalarına gitmek istiyor, beni de götürmek istiyor tabi. Dün bayramlaşmak için gittim babaannesine, herkes oradaydı, sıkıldım hep yaşlılar. Bu da kalmak istemiyor, sonra başka akrabalarını göremedi, onlar tatilde, onları da gelince görmek gerekiyor, ihmal edilmez diyor. Mesela benimle dışarı çıkmaktansa akrabaları ile olmayı tercih eder bence. Geçen gezmeye gittik, diyor ki bir akrabası var, bizim motorumuz var onların da varmış, keşke onlar da gelseydi diyor, 4'lü güzel olurdu, biz 2 kişi gittik daha güzel. Öyle fikirler bile uymuyor ya dedim, kalbi çok güzel ama bu akraba sevdası. Dün eve gelecektim, ben taksiyle gideyim dedim, dayısı "Biz seni bırakırız." dedi, sonra amcası dedi. Ben bundan bekliyorum ki "Ben seni bırakayım." demesini, o da o tarafa doğru gidecek bir akrabasına. Ben bunun huyunu biliyorum, en iyisi ben bırakayım dedi. Bir sürü kavga ettim, insan "Ben bırakacağım sağ olun." der geçer, yok. Ben ne yapacağım ya?
Ona göre herkes çok iyi, kimse kötü değil, hayat toz pembe, darbe yese bile anlamıyor
Erkek arkadaşımın akraba sevdası ilişkimizi etkiliyor, ne yapmalıyım?