Beyler dürüst olun, yanınızdaki kadına hesap ödetmek maskülenliğe ters değil mi? Bana çok ağır geliyor. Kızlar, siz hesabı ortak ödemeyi teklif eden erkekten harbiden soğuyor musunuz, dürüst olun?
Bir erkek sevgilisine/eşine hesap ödetiyorsa o erkekten soğur musunuz, yoksa normal mi?
Bana bu tür şeyler normal geliyor. Erkekliğin raconuymuş falan filan bunlar boş işler sonuçta erkeklerin de maddi sıkıntılardan geçtiği dönemler oluyor her zaman ve her seferinde ceplerinde para bulundurmak zorunda değiller. Kadın çalışıyorsa hesabı oda ödemek zorunda bana göre. Kadının çalıştığı para kendinedir diye bir saçmalık var kendineyse yediği içtiği şeyide ödesin o zaman.
Yani soğutur evet. Kadın kendisi teklif edebilir ödemeyi ama erkek ya kabul etmeyecek eğer ediyorsa da zoraki kabul edebilir yani. Ama erkeğin kendisinin teklif etmesi baya sıkıntılı
Söyle diyorum diyelim ki sen ödemeyi teklif ettin oda ödeme durumu var ama sırf sen öde diye gönlün olsun diye ödetirse senin buna kirilacagini bilmeden yinede soğur musun?
Yani önceden yaşanmışlıklara bağlı. Eğer daha önce o ödediyse ve ben ısrar ettiğim halde hiç ödettirmediyse o seferlik yaptıysa soğumam. Ama genede hep ödeyen erkek benim için daha maskülen daha sorumluluk sahibi, daha bi olası eş ve baba adayı gibi geliyor. Ben zaten hediye almayı falan severim yani masraftan kaçmak gibi değil de erkeğin ödemesi bana daha erkeksi geliyor.
Ben anlıyorum seni zaten ilk buluşmada size kendini yıkmak isteyen çokta erkek sayılmaz Bir bayana hediyeler almakta erkeğin en büyük zevki olmalıdır bence zaten
Ben sadece ilk buluşma için demiyorum buluşmaların %90 ı için diyorum. İnsanlar beni garip görecek diye fikrimi söylemekten çekinmem. Potansiyel bi eş için 2 yemeği ödemeye çekinen kişiden hayır gelmez
Merhaba canım! Bu hesap ödeme mevzusu hep gündemde, değil mi? Bence maskülenlik hesabı ödemekle ölçülmez ki. Benim için önemli olan sevgilimle aramızdaki denge ve anlayış. Biz bazen o öderiz, bazen ben öderim, bazen de ortaklaşa hallederiz. Asıl önemli olan birbirimize destek olmak ve eşit bir ilişki yürütmek. İlişkideki uyum çok daha kıymetli! 🥰 Sen ne düşünüyorsun bu konuda? ✨
Jest yapmak, besleyip doyurmak hoşuma gider. Güven bağı varsa arada hesabı ödemek isterim. Bana ihtiyaç duyulduğu için değil, sembolik bir değeri olduğu için.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
Sevgiliyken zaten sürekli tek bir tarafa masrafları yıkmak olmaz ve ortaklaşa öderiz de eş ise bir zahmet ödesin