Beni terk eden herkes evlenirken ben neden hep ciddi ilişki için seçilmiyorum?

İki defa çok aşık oldum, birine 3 yılımı verdim ve ilişkimiz boyunca bana hep zamana bırakalım, evlilik için acele etme dedi. Asla sevmedi beni, değer vermedi, duygusal bir bağ kurmadı. Konuşurken bile gözümün içine bakmıyordu, sohbet etmekten sıkılıyor gibiydi. 3 yılım çöpe gitti. Şimdi yine aynı durumdayım, 1 yıldır konuştuğum görüştüğüm kişi bir anda iletişimi kesti. Her şeye rağmen bekledim onun hazır olmasını ama bana açıkça ilişki istemediğini söyledi ve buna rağmen devamlı görüşmek istedi ve hayır diyemedim. Değişir belki zamanla sever sandım, yine olan bana oldu. Ve en zoruma giden şey, daha beni tanımadan görüşmeden ciddi bir şey olmayacağının kararını vermeleri. Ve bu düşüncelerinde kararlı olmaları, onca şey yaşanmış olmasına rağmen asla ciddi bir şey olmasına izin vermemeleri. Bu nasıl mümkün, sonuçta insanız; duygular sonradan gelişebilir. Bunu açıkça sorduğumda bana verdiği cevap şu oldu, aşık olursam ancak o zaman evlenirim bir kadınla ama şu an biz böyle iyiyiz, ayağımı yerden kesen kadınla ancak evlenirim dedi. Oysa ki daha önce evlendi, boşandı ve benim ne eksiğim var diyorum kendime. Şu an başka kadınlara harcadığı zamanın çeyreğini bana harcamadı, denemedi bile acaba olur mu olmaz mı diye çabalamadı bile. Olan bana oldu ve bir gün evlendiğini gördüğümde biliyorum ki dünyam başıma yıkılacak. Ve en kötüsü de şu an dating uygulamalarında evlilik düşündüğünü yazmış ve her yerde arayış içinde.

Beni terk eden herkes evlenirken ben neden hep ciddi ilişki için seçilmiyorum?