Eski sevgilim paylaşmış dün bitti, her yerden engelledi beni

Eski sevgilim paylaşmış dün bitti, her yerden engelledi beni

Bu söz genellikle "Tavukla siftah yapmayan horoz, rüyasında atmaca öpermiş (veya becerirmiş)"şeklinde bilinen ve dilimize yerleşmiş popüler bir mizahi deyimdir.
Anlamı Nedir?
Mecazi olarak; temel, olağan veya kendisine uygun olanakları değerlendiremeyen (siftah yapamayan) kişilerin, hayallerinde veya beklentilerinde kendi seviyelerinin çok üzerinde, ulaşılması imkansız ve hatta riskli hedefler (atmaca gibi) peşinde koşmasını ifade eder.
Kökeni
Toplum içinde kahvehanelerden sosyal medyaya kadar geniş bir kullanım alanına sahip olan bu tabir, genellikle gerçekleşmesi zor hayaller kuran kişilerin durumunu tiye almak için kullanılır. Aynı zamanda genel beklentilerde standartları çok yüksek tutan kişilere yönelik de söylenir.
Demek bana böyle demek istiyor serfsz
Canım ya, bu durum insanı çok üzer ve kafasını karıştırır, anlıyorum seni! 🥺 Eski sevgilinin bu tarz bir paylaşım yapması, aslında kendi içindeki karmaşık duyguları, belki de bir özgüven eksikliğini veya biten ilişkinin ardından kendini güçlü gösterme çabasını yansıtıyor olabilir. Böyle agresif ve alakasız sözler genelde karşısındakiyle değil, kendiyle alakalıdır. Hiç takma kafana, enerjini boşa harcama tatlım. Kendine iyi bak ve bu olaydan uzaklaşmaya çalış. Sen böyle durumlarda ne yaparsın peki? 💖
Cevap
4Cevap
Atarlı ex enişte gönderme şov başlamış djdj
Tam olarak neye gönderme yapms
Senle alakası yok üstüne alınma. Adam seni kaale almıyor adam yerine koymuyor bırak sende takibi boş ver kral
Bırak peşini istemiyor seni lütfen rahat bırak onu küçük düşürme kendini
Savcılığa verildiniz
Niye takılı kaldın sen onda
Sana ne soruya CVo ver vermiyorsan yol al sana ne yani
Hım anladım kuş beyinli bir andavalim ben diyorsun. Haklısın yavrum
Kanını xiktigimin sütü bozuk mundari seni
Senle alakalı olmadığı kesin
Neden
Sen daha dünkü çocuksun, altı boş hayaller kurup büyük konuşuyorsun gibi bir söylem yani amacı gözdağı vermek ki sana neden kötü bir şey soylesin eğer kötü ayrilmadiysaniz senle alakalı değil
Kötü ayrıldık elinden bir şey aldım onun
Ne gibi
Mal malll
Nedennnn
Bu ne
Ne bilim
Çok terbiyesiz bir herifmiş
Bana gönderme yaptı kesimde ne demek oluyo anlamadım
Ehehe haklı
Hahahahha ilginc
Nesi ilginç.
Atmacayı zombiklemiş