Nişanlım eski sevgilisiyle gizli gizli konuşup yalan söyledi, bu aldatılma ve ah etme durumunda ne yapmalıyım?

Biriyle nişanlandım üniversiteden, aynı sınıftaydık ve aynı sınıftan da bir eski sevgilisi vardı. Nişandan önce bazı sorular sordum ve verdiği cevaplar hep yarım yamalaktı ve sürekli değişkendi ve içim sürekli rahat değildi bu konularda, "Eski sevgilimi ara, sor istersen o kadar eminim." derdi, yeminler eder, Kur'an'a el bastığı bile olmuştu. Daha sonrasında eski sevgilisini zorla aratıp benden "Ben sana demiştim." deyip özür diletti ona inanmadığım için. Üzerinden aylar geçti ve içim onunlayken hep sıkkındı. Bir gün telefonunu aldım, arama kayıtlarına baktım ve sonra eski sevgilisini aradığını itiraf etti, "2 kere aradım." demişti, kontrol etmeden. Sonradan bir baktım, birçok arama. Sonra dedim bir ton insana duyurduk affedeyim, benimle oturdu ve yine tekrardan "Her şeyi doğru söyleyeceğim, aranızda kavga olmasın diye söylemedim vs." dedi. Ben de affettim, her insan hata yapar, dedim. Aradan 3 ay geçti, yine içim rahat etmiyor ve en sonunda günlerce her şey doğru derken bana yine yalan söylediğini itiraf etti. "Şimdi de ben hata yaptım diye ayrılamaz mıyım?" deyip her yerden engelledi, sözde seviyorum falan deyip telefonlarda ağladı. Sizce ne yapılır? Çok büyük ah ettim, tutar mı? Aileme, etrafıma rezil oldum, sayısız saygısızlık, hakaret bana karşı çok yaptı.

Nişanlım eski sevgilisiyle gizli gizli konuşup yalan söyledi, bu aldatılma ve ah etme durumunda ne yapmalıyım?