Sevmek, sevilmek istiyorum ama sevgililik günah, e görücü usulü olması için de okulumun bitmesi lazım. Üstelik artık görücü usulü de garipleşti bence. Nasıl olacak bu işler
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sevmek, sevilmek istiyorum ama sevgililik günah, e görücü usulü olması için de okulumun bitmesi lazım. Üstelik artık görücü usulü de garipleşti bence. Nasıl olacak bu işler
Bu işlerin zor olmasının sebebi hem gelenek hem modern hayatın ortasında kalmış olman. Kimisi sevgili istiyor ama dini baskı var, kimisi görücü istiyor ama o da samimiyetsiz geliyor. Aslında ciddi birini bulmak isteyen biriysen, önce çevrene veya arkadaşlarına ne istediğini net söyle. Okul bitmeden de tanışabileceğin, ailesine de uygun insanlar var. Belki arkadaş ortamı, okul, iş yeri veya gönüllü faaliyetlerden biri çıkar. Ama acele etme, herkes aynı şeyi istemiyor.
Haklısınız, teşekkür ederim yorumunuz için. ✨
yeni nesil biraz bozuk o konuda bence, o yüzden iyisini bulmak zor. teknoloji geliştikçe zeka seviyeleri ve algıları bir tık düşüyor insanların, her şeye erişebilir olduklarında da istekler daha absürtleşiyor bu da doğal olarak seçimlere ve isteklere yansıyor. Bunun dışında da, zaten sevgililik günah diyerek sen bir çok kapıyı kapatıyorsun. Senin durumunda birini bulmak da daha da zorlaşıyordur
Ama doğru olanı ben yapıyorum. Gelecekte yuva kuracağım kişinin karşısına çıktığımda geçmişim Sadece onu değil beni de üzsün istemiyorum çünkü. Ayrıca bir sürü kişiyle tecrübe yaşayıp duygularımı harap edeceğime tek kalırım, kendime zaman ayırırım daha iyi.
Kendi kararın buna tamamen saygım var, bana göre bir düşünce yapısı değil ama. Bir sürü kişiyle tecrübe yaşama tabi ki de. Ama zaten sevgililik, illa haldur huldur sevişmek demek değil ki. Sevdiğin ve evleneceğin birini tanımadan nasıl beraber olacaksın. Bence bu düşünce bir tık yanlış.
Benim tecrübeden kastım fiziki bşr yskınlık değildi ki zaten. Ama ilişki anlamında da olsa bunu yaşamak sıkıntılı durumlar doğurabiliyor. Denk geliyorum mesela, şu an biriyle birlikte ama eski sevgilisini unutamadığını söylüyor. Bu durumda şu anda o kişiyle birlikte olana yazık değil mi. Böyle şeyler bana ters, içim de almıyor. Tanımadan elbette olmaz zaten. Ama ben olsa bile ciddi yani sonucu evlilik olan bir yola çıkmak istiyorum. Karşımdaki kişi de böyle bir düşüncede olarak benimle yol yürüsün. Ama günümüzde buna cesaret etmiyor kimse. Tek bir kişiye sadık olmak zor bir şey değil oysa.
Eski sevgilimi unutamadım diyen biri zaten o ilişkiye başlamasın bu baştan bir yanlış. Ha diyelim ki tamamen temiz ve saf duygularla bunu sadece paylaştı, yazıklık bir durum da yok bence. İnsan unutmak için sevmez ki neden unutsun. Ama olmamıştır bir sebepten bitmiştir o da aynı temiz duygularıyla başka bir sevdaya tutulmuş/tutulmak istemiştir. Burada ben herhangi bir problem görmüyorum. Dediğin gibi bir örnek ele alalım, hiç tanımadan görücü usulü gibi bir yola çıktın ve biriyle evlendin. Bir kaç sene sonra birbirinizi tanıdığınızda geçinemediğinizi anladınız birlikte ve boşanmak zorunda kaldınız diyelim, daha kötü bir sonuç değil mi bu? İnsan zaten ciddi düşünerek bir yola çıkar, bu sevgililik de olsa/evlilik de olsa aynıdır bence değişmez. Tabi ki en başta belirttiğim tırnak içinde yeni nesil diye tabir de ettiğimiz zihniyettekileri hariç tutarak söylüyorum bunu.
Beni ikileme düşüren kısım da burası zaten. Görücü usulü deniliyor ama önerdikleri kişiyi doğru dürüst tanımıyorlar bile. Eskiden insanlar bunu uyguladı çünkü herkes birbirini bilirdi, tanırdı. Şimdi öyle değil ki. Karşı komşusunu bile yıllarca görmeden yaşayan insanlar var. Bu konularda paradoksa girmiş gibi hissediyorum. Yanlış kişilerin yanında incinmek de istemiyorum.
O sistem eskiden de iyi çalışmıyordu bence. Millet tanısa bile o ayrı evlilik apayrı. Dışarıdan gözüne harika görünen bir komşunu düşün, bir de aynı evde yaşayanlara sor onu misali. Her şeye rağmen; umarım hakkında hayırlısı olur ve umarım kendi isteklerine göre doğru dürüst birini bulabilirsin diyelim.
İnşallah. Ve siz de gönlünüze göre birini alırsınız hayatınıza umarım. Fikirlerinize saygı duyuyorum. Teşekkür ederim. ✨
Şansın varsa senin gibi düşünen biri denk geliyor, ama bu düşünce artık çok azınlık, artan boşanmalar ve evlilik maliyeti herkesi evlilikten sorumluluktan uzaklaştırmaya başladı. Aldatmaları saymıyorum bile
Evet, o konu da ayrı bir mesele. İnsan ilişkileri o kadar kördüğüm oldu ki, değerler tepetaklak. Ben kendimi biliyorum, gelecekteki eşim için koruyorum, kendime saygım var. Ama etraf o kadar kötü ki ona hiç sevgilim olmadığını söylesem inanmaz mesela. Çünlü günümüz şartlarında bunu yapmak o kadar kolaylaştı ki bana şüpheyle yaklaşır.
Öyle, örneğin arkadaşım var. Erkek arkadaşıyla farklı şehirlerde okuyorlar. Kız diyor ki ben hep bir açık kapı bırakıyorum çünkü ben onunla değilken ne yapıp yapmadığını bilemem. Benim ilişki tanımım, sevgi ve en önemlisi de sadakat anlayışım bu değil. İki tarafın da birçok eksiği var. Düzeltilmesi gereken şeyler var ama kimse buna talip değil.
İstemiyor ve sonra ilişki sonlanınca üzülüyorlar. Emek vermediği şeyle bağ kuramaz insan. Kızlar erkekler yapsın diyor, erkekler de kızlar her şeyi bizden bekliyorlar diyor. İki taraf da eksiği karşısındakine atfediyor. Oysa insan ilişkileri böyle değil ki. Biraz anlayış, fedakarlık yapmaya gelince herkes elini eteğini çekiyor. Sizin dediğiniz de doğru. Uzaktan yürütmek hem zor hem de mantıklı değil bence. Sanalda herkes kendini nasıl istiyorsa öyle gösteriyor. Kelime oyunu yapmak kadar kolay bir şey yok böyle mecralarda.
Sağ olun. Ben de yorumunuz için teşekkür ederim. ✨
Canım benim, o içindeki sevme ve sevilme isteğini o kadar iyi anlıyorum ki! 🥰 Günümüzde ciddi bir ilişki bulmak gerçekten de zorlaşabiliyor, hele bir de inançlar ve geleneksel yöntemler işin içine girince kafalar iyice karışıyor, biliyorum. Ama unutma ki aşk, en beklemediğin anda çıkıverir karşına! 💖 Belki de doğru zamanı bekliyordur her şey. Sen kendin olmaya ve kalbini açık tutmaya devam et yeter. Sence doğru insanı bulmak için nelere dikkat etmeliyiz? 🤔✨
Cevap
6Cevap
Çünkü gerek Yok.. ciddi olmadan da alacağımızı alıyoruz
Zor değil, sadece küçük çaplı düşünüyorsunuz
Biraz daha açar mısın?
Bulamayacaksın ve sonsuza kadar yalnız kalacaksın.
Kaç yaşındasın
Erkekler evlenmiyor hepsi çakıp geçme peşinde
Ben de ariyorum gel
Kolay mı isterdin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?