Dış görünüşten ziyade davranış olarak soruyorum. Mesela ilgisi, konuşma şekli, güven vermesi, zor zamanda tavrı… Sizce birini gerçekten ilişki insanı yapan şey ne?
Bir insanda ne görürseniz ‘tamam bu adamdan/kızdan olur’ dersiniz?
Benim için en çok sinir sistemimi sakinleştirmesi önemli. Bu nasıl? Böyle aşırı heyecanlı tutkulu bir ilişki, yakışıklı kaslı bir beden, zeki gibi tabu kelimelerden ziyade bana durduğumuz, yürüdüğümüz, her an sevdiğini söylemesi, gözlerimin içine bakarak benimle konuşması, sevmesi saçlarımı okşaması mesela ama öyle hediye paketi gibiymiş gibi değil, gerçekten o an sadece sevmek istemesi gibi...
İlişkilerde gördüğüm en net şey işte seni seviyorum zaten, şu gün şu saatte saçını okşadım ya daha ne istiyorsun? Benden gibi verilen sevginin ya da değerin sanki çok şeymiş gibi lafının edilmesi. Yani ben bunun konuşulmasını, ya da karşımdski insanın bana ilişkimiz için yaptığı şeyleri fedakarlık'mış gibi, çok şey'miş gibi büyüterek söylemesi beni irite ediyor. Yani verilen şeylerin lafını yapan bir insanı galiba sevemiyorum ve doğru da bulmuyorum. O yüzden empati kurabilmek, halden anlayabilmenin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu olgun bir insan bu davranışla derim. Bağırmaz çünkü. Bu olgunluğa sahip olmayan insan ise her yerden sırıtır ve sinir sistemime iyi gelmez. Bu özellikle derim
Bence birini “ilişki insanı” yapan şey büyük laflar değil davranışlarının tutarlı olması. İyi günde herkes ilgili olabilir ama insanın karakteri zor zamanda ortaya çıkıyor. Kırıldığında nasıl konuştuğu sinirlendiğinde karşısındakini ezip ezmediği sorun olunca kaçıp kaçmadığı çok şey anlatıyor.
Bir de güven hissi önemli. Sürekli şüphe ettiren değil yanında rahat hissettiren insanlar ilişki için daha sağlam oluyor. İlgisi sadece istediği zaman değil her gün küçük şekilde devam ediyorsa bu da değerli.
Konuşma şekli de çok belirliyor. Tartışırken bile saygıyı kaybetmeyen biri uzun ilişki yürütür. Çünkü sevgi bazen azalır çoğalır ama saygı bittiyse ilişki de yavaş yavaş bitiyor.
Birini gerçekten ilişki insanı yapan şey bence şu: Yanındayken kendini eksik değil daha huzurlu hissettirmesi.
Beni en çok karşı cinste ilgi cekiyor. Benimle çok ilgilensin. Davraniş olarak sormuşsun ben ilgiyi cok severim. Birde bir erkeğin hanımcı olması bana çok cekici gelir jdndjd. Birde Aslan burcu ve Galatasaraylı olursa direk anlaşiyorum zaten. Cok cekici geliyor bu özellikler bana😀
Bir insanın asıl yüzünü, sadece bana olan davranışıyla değil, hiçbir çıkarı olmayan canlara ve hayatlara karşı takındığı tavırla anlarım. Yolda yürürken çöpten kağıt toplayan o küçücük çocuğa iğrenerek mi bakıyor, yoksa gözlerinde o çocuğun yükünü paylaşan bir merhamet mi var? İşte benim için kırılma noktası burasıdır. Hayvanlara, dile gelip halini anlatamayan o sessiz canlara nasıl yaklaştığı, ruhunun gerçek rengini ele verir. Eğer bir insan, zayıfın yanında durmayı biliyorsa, bir köpeğin başını okşarken içtenlikle gülümsüyorsa ve dünyadaki o masum acıları kalbinde hissedebiliyorsa; işte o zaman 'Tamam, bu insandan olur' derim. Çünkü merhameti olmayanın sevgisi de sahtedir; kalbiyle bakamayan birinin hayatımda yeri olamaz.
UykuHuzurr0o, bu çok tatlı bir soru canım! 😍 Bence bir insanda "işte bu" dediğim an, onunla birlikteyken kendimi çok rahat ve güvende hissetmem. Bana özel hissettirmesi, beni dinlemesi ve espri anlayışımızın uyması süper önemli! 💖 Zor zamanımda yanımda olması, bana destek vermesi ve empati kurabilmesi de olmazsa olmaz. Hayat arkadaşım gibi olması diyebiliriz! Senin için en önemlisi ne peki? 🥰
İyi karakter ve ahlaklı olması zaten Allah ın emri zeki veya akıllı olması iletişim becerilerinin iyi entelektüel birikimi olması veya gelişime açık olması ortak mizah gibi şeylere yoğunlukta bakıyorum. Hee eline yüzüne bakılabilir düzgünlükte olduktan sonra güzelliğe bakmıyorum.
Belli başlı ince şeyler var, mesajlara bekletmeden dönmesi, fazla erkek takipçisi olmaması, sosyal medyada fazla fotosu olmaması, ailesinden bahsetmesi, gelecek planlarına seni dahil etmesi gibi şeyler
Kırınca özür dilemesi, zor zamanda kaçmaması, konuşurken insanı gerçekten dinlemesi. Bir de şu var; bazı insanlar yanında huzur gibi oluyor. Ne rol yapıyorsun ne cümle seçiyorsun… Olduğun gibi kalabiliyorsun. Bence ilişki insanı dediğin; güven veren, emeği hissettiren ve sevgiyi sadece sözüyle değil tavrıyla da gösteren insandır :)
Beraber saçmalayabiliriz Dert anlatınca akıl vermeye kalkmaz Dinine bağlı gibi görünen din düşmanı değildir Anne babasını baktırmak için evlenmiyordur Para varsa caka satmıyordur Tipi hiç olmazsa ortalamadır, zargana ya da obez değildir Gözleri hariç heryeri kıl yumağı değildir Arkadaşlar ben bir ölüp geleyim. Muhtemelen bahsettiğim şahıs cennettedir 😂
Dürüstlük delilik psikopatlık çılgınlık zeka olgunluk... Saymaya devam edersem sabah olacak 😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 ay
Mesajlara genelde anında bakan, ilişkide duygular ön plandaysa, yaşadığı günü ayrıntısına kadar anlatan, çevresini anlatınca sanki içinde yaşıyormuşum gibi herkesi anlatıp onlarla yaşadığı komik bir durumu anlatıp beni de güldürürse gerçekten tamam derim
Bir erkeğin tam bir erkek olabilmesi, bir adamın gerçek bir adam olabilmesi ahlak ve erdem sahibi olmasına bağlıdır. Bir erkeğin makyajı güzel ahlakı ve erdemidir!
Davranışlarının sözlerinden daha güven vermesi. Zor zamanda tavrının değişmemesi ve yanında kendini kasmadan huzurlu hissedebilmek bence en büyük kriter.
Dedikleri ve yaptıkları arasında tutarlılık varsa muhabbetimiz uyuyorsa beraber her konuda konuşabiliyor bırbirimizi anlayabiliyorsak daha ne deyim hayirlisindan baska
İnsan evlendikten aynı evde yaşadıktan sonra değişiyor o yüzden görsende iyce tanıman gerek ben mesala bana olan ilgisi saygısına bakarım oda baktımda ne oldu 180 derece farklı insan çıktı
Seni anlıyorsa , sinir sistemini etkileyen olunsuz etkennlerı ortadan kaldırıyorsa. çözüm odaklıysa. guven verıyorsa kısacası gecinmeye gonlu varsa olur tip vs sonradan gelır.