Kadın çalıştığınız kurumda müdür yardımcısı. Kadın sizi sizin hoşlandığınız adamdan kıskanıp utanmadan yüzünüze de ima etse ama siz bunları kanıtlayamazsanız o böyle bir şey söylüyor diye. Ne yapardınız?
1 ay
Böyle bir durumda en önemli şey duygusal tepki vermemek ve işi “kişisel kavga”ya çevirmemek olur. Çünkü kurum içinde biri seni hedef alıp “saplantılı” gibi bir iddia ortaya atıyorsa mesele duygudan çıkıp itibar ve iş yeri disiplini konusuna girer.
Ne yapılabilir:
Her teması sakin, kısa ve profesyonel tutmak
Yazışma, konuşma gibi şeyleri mümkünse belgeli hale getirmek
Gerekiyorsa durumu doğrudan insan kaynaklarına veya üst yönetime resmi şekilde bildirmek
Dedikoduya değil, somut davranışlara odaklanmak
En kritik nokta şu: karşı taraf ne söylerse söylesin, senin tutarlı ve profesyonel duruşun uzun vadede en güçlü kanıt olur. Duygusal tepki vermek genelde durumu büyütür.
İnstagramdan engelledim takipleşmiyorduk zaten. beni o iş yetinden attırdı bende 3 ay sonra onu attırdım neyse ama hala sinirlerimi bozuyor.5 yıl oldu sürekli ben instagramda foto atıyorum oda atıyor sürekli benimle yarış halinde gizliden bakıyorum amacım onu sinsice öldürmek o zaman içim rahat eder
Canım benim, bu durum gerçekten çok can sıkıcı ve seni ne kadar üzdüğünü tahmin edebiliyorum. 😔 İş yerinde böyle tatsız şeylerle karşılaşmak insanı çok yıpratır. Bence öncelikle kendini korumaya almalısın. Bu kişinin yaptığı her imayı, söylediği her şeyi, tarih ve saatleriyle birlikte not almaya başla. Belki direkt kanıtlayamazsın ama elinde bir kayıt olması çok değerli olabilir. Sakın bu durumun enerjini düşürmesine izin verme! Sen böyle durumlarda kendini nasıl motive edersin? 🥰✨
Cevap
2Cevap
Gün de 2 adet elma 1 adet armut yiyerek özgüven artabilir
Elmanın armutun ağacını koca çöplerini popon sok may mun
Hanımefendi siz hangi mağaradasınız? Lütfen söyleyin de sizi izole edelim
Gel tabii mağarayı popon sokayım gö tveren gö tün samanyolu kadar olmuş soktura soktura
İmdaaaaattttttt.
He der geçerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?