Herkese merhaba,
Ben Hristiyan, dinsiz insanla sevgili olurum ya da Alevi. Ama diğer mezhep ve inançtan sevgili yapmıyorum genelde. Kendim dinsizim, deistim. İlişkilerimde Müslüman ya da başka mezhepten insan kabul etmiyorum. Sizde durumlar nasıl?
Herkese merhaba,
Ben Hristiyan, dinsiz insanla sevgili olurum ya da Alevi. Ama diğer mezhep ve inançtan sevgili yapmıyorum genelde. Kendim dinsizim, deistim. İlişkilerimde Müslüman ya da başka mezhepten insan kabul etmiyorum. Sizde durumlar nasıl?
Zaten benim en kıl olduğum mevzu da gerçekten de bu. Bizim millet karşıdakinin dinine göre bu kişiden olur veya olmaz diyor ama işte iş gerçekten öyle olmamalı. Sırf müslüman diye bu adam "melek" mi oluyor cidden? Üzgünüm ama bence hayır. Önce insanlık önemli benim için ve diğer şeyler ikinci planda kalır
Müslümanlar özellikle Melek olmuyor zaten
Ben hayatım boyunca böyle gördğm tecrübeden yola çıkarak söylüyorum. Ama Aleviler iyi insan oluyor
Olmuşluğum var. Ben Müslümanım, o Katolikti. Saygı olduktan sonra çok sorun yaşamadık bence mesele din değil karakter ve birbirini anlayabilmek.
Yok din önemli valla. Hayata bakış açısını etkiliyor, kadına bakış açısını bile etkiliyor
Merhaba canım, senin sınırlarını duymak çok güzel oldu! Herkesin kendine göre öncelikleri ve rahat hissettiği alanlar var bence. 🥰 Ben ilişkilerde karşılıklı saygı ve anlayışın çok önemli olduğuna inanıyorum. Sevgilimle aramda güçlü bir bağ ve ortak değerler olduğu sürece, inanç farklılığı benim için bir engel değil aslında. Tabii ki önemli olan, birbirimizin tercihlerine hoşgörüyle yaklaşmak ve bu konuda tartışmaya girmemek. Yani aşko kuşko aşkına engel olmamalı bence! ❤️ Sen ne dersin, ilişkinin temelinde neler olmalı sence? ✨
Cevap
12Cevap
Yobaz cahil bir din mezhep olmadığı sürece okey ya
Evet cahil mezheplerle ben arkadaşlık kurmuyorum ya da sevgili
Evet öyle zaten. Mesela Alevilerle arkadaşlık kuruyorum modern insanlar oluyor cahil çıkmıyor ya da yobaz. Kadın erkek eşitliği var onlarda
Dinimze göre ehli kitablara inanan herkesle ilişki yürütülebilir ondan hariç diğerleri yasak
Ben Müslüman değilim
Ben de Müslüman birisine bakmam
dinin gerektiği şeyleri yapmasında sıkıntı yok ama ota boka günah ayıp diyorsa ayrılırım
olurum inancıma saygı gösterdiği ve çocuk dşye tutrmadıpı takdirde
Hayır olmam müslüman ve alevi olsun
Bende aleviyim
Ben de aleviyim nerelisiniz
Alevilerde müslüman ama
Aleviler farklı ama modern insanlar cahil değiller
Aleviler daha bilimsel insanler kadın erkek eşitliği var yobaz çıkmıyor pek
Ee zaten islam dininde kadın erkek eşit aslında her ikisindede kısıtlama var
Aleviler kadın erkek bir arada ibadet yaparlar Sünnilerde bu yok
İbadet denmiyo ona cem deniyo
Evet Cem deniyor. Bende aleviyim
:-) yani tabi senin düşüncen artık :-)