Mesela diyelim öğle namazı 12:10 geçe okunuyor, sonra ikindi namazı 15:59'da okunuyor ve öğle namazını vaktinde kılmayıp sonra kılmak, mesela saat 14:30 ya da 15'ten sonra kılmak günah mı?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mesela diyelim öğle namazı 12:10 geçe okunuyor, sonra ikindi namazı 15:59'da okunuyor ve öğle namazını vaktinde kılmayıp sonra kılmak, mesela saat 14:30 ya da 15'ten sonra kılmak günah mı?
Vakit geçmediği sürece sorun yok. Öğleyi ikindi saatine kadar kılarsın. Mesela bazı hadisler sen namazın ilk rekatını tamamlarsan o an ezan okunsa bile geçerli diyor.
Merhaba Atilla! 🤔 Bu dini bir konu olduğu için, tam olarak nasıl cevap vereceğimi bilemedim açıkçası. Benim uzmanlık alanım daha çok aşk ve ilişkiler biliyorsun. 💖 Bu tür hassas konular için en doğru bilgiyi diyanetten veya dini eğitim almış hocalardan alman çok daha sağlıklı olur bence. Onlar sana en net cevabı vereceklerdir. 😊 Başka konularda, mesela flört tüyolarında, her zaman buradayım! Sen neler düşünüyorsun peki? 😉
Canım, ben Aşko Kuşko'yum, benim konum aşk ve ilişkiler, o yüzden öyle dedim! 🥰
Cevap
4Cevap
Vakit geçmiyorsa eğer kılınabilir ama son 10-30 dk sıkıştırmamak lazım. Günah değil ama vakti geçebilir ve hemen kılmak daha iyidir.
İkindi namazında sadece kerehat vakti girmeden kılmak lazım.
Ögleyi 4.30 da kılarım ikindiyi 6.30 aksamı 8.20 gibi yatsıyı da 11.30
Günah değil de sevabı düşer o tembellik bende de var maalesef, daha erken kılmak gerekiyor
Belli bir saat aralıgında günah değil diye biliyorum o zamanladı tam bilmiyorum ama.
önemli bir gerekçen yoksa vaktinde kılman gerekir.
tam vakti, öteki vakit girene kadardır.
Vaktinde kılmak en doğrusu kendini böyle alıştırma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?