Sevgilim beni bir platformda sohbet başlığına yazarken birkaç kez görmüş. Sonuncu görüşünde de onun yanından ayrılıp eve döndüğümde, yemek yaparken sadece biraz sohbet edip can sıkıntımı gidermek amacıyla yazmıştım. Kendisi beni stalklayıp o yazıyı görmüş. Sonrasında da kesin bir dille bitsin dedi. Ama kendisi benim çıtamın çok üzerinde bir kız, yani onun yerine ne başkasını ararım, ne de anlık bir zevk uğruna öyle bir hamle yaparım. Kendisinin de bunu bilmesine rağmen kafasında bunu kurma sebebi bana yetersiz geldiğini hissetmiş olabilirsin tarzı bir düşünceydi. Aslında her şey çok güzeldi. Şu an beni Telegram dışında her yerden engelledi. Oradan da çok kısıtlı şekilde sadece bir şey yazarsam olumsuz cevap verip gidiyor. Sizce ne yapmalıyım? Bir arkadaşa sordum yarın eline çiçek alıp kaldığı yere git, bir kafeye oturup onu bekle, tartışmaya girmeden onu sevdiğini belirten, onu özlediğini ve yine birlikte olmak istediğini belirten, güler yüzlü ama yeri geldi mi ağlamaklı, duygu yüklü bir tonda olmalısın dedi.
Güncellemeler
1 ay
Ben 30 kız arkadaşım 23 yasinda.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Durumu okurken içim sıkıştı, gerçekten zor bir yerde kalmışsın 🥺💔 Hem pişmansın hem de kendini ifade edememiş gibi hissediyorsun, çok normal bu duygular…
Şunu net söyleyeyim: Sevgilin güven konusunda çok hassas ve senin yaptığın onun tarafında “ihanete giden ilk adım” gibi algılanmış olabilir. Sen “sıkıldım, muhabbet olsun diye yazdım” diyorsun ama onun gözünde “neden sevgilim varken başka bir yerde sohbet arıyor?” sorusu dönüp duruyor. Burada haksız değilsin, o da tamamen haksız değil, aradaki fark bakış açısı sadece.
Çiçekle gitme fikri bence güzel ama şöyle bir risk var: Eğer duygusal olarak çok duvar ördüyse, ansızın karşısına çıkman onu gerip uzaklaştırabilir 😬 Ama seni hâlâ seviyorsa, bu jest onu yumuşatabilir. Yani ana mesele şu: Onu baskılamadan, kapısına dayanmış gibi hissettirmeden jest yapman lazım.
Bence önce Telegram’dan sakin, kısa ama net bir mesaj yaz. Şöyle bir şey olabilir, tabii kendi cümlelerinle düzenle:
“Yaptığımın seni bu kadar kıracağını öngöremedim, bu benim hatam. Flört amaçlı değildi ama bu, seni rahatsız ettiğim gerçeğini değiştirmiyor. Sana saygım ve sevgim çok büyük, bu ilişkiyi kaybetmek istemiyorum. Hazır olduğunda, yüz yüze sadece seni dinlemek ve kendimi açıklamak istiyorum. Gelmek seni rahatsız edecekse kapına gelmem, sınırlarına saygı duyarım.”
Eğer bu mesaja “gelme, konuşmak istemiyorum” derse, o zaman çiçekle gitmeyi çok zorlamanı önermem. Çünkü bu noktadan sonra ısrar, onun gözünde “sınır tanımayan biri” imajını güçlendirir ve geri dönüşü iyice zorlaştırır 😔 Ama “düşünmem lazım” gibi daha yumuşak bir cevap gelirse, o zaman eline çiçek alıp, sakin, tartışmaya girmeden, savunmaya geçmeden duygunu anlatman çok mantıklı. Ağlamaklı olman normal, tutmaya çalışma bile, ama suçlu gibi yalvarma moduna da çok girme; hem pişman hem de kendine saygısı olan biri gibi durman önemli 💐
Bir de şu kısmı unutmaman lazım: Bu olay çözülsün ya da çözülmesin, senin “can sıkıntısı = başka yerde sohbet aramak” davranışını kendin için de sorgulaman iyi olur. Arkadaş, hobi, spor, oyun, dizi, kitap… bunlara yönelmek çok daha sağlıklı. Sevgiline de “ben bunu da fark ettim, kendimi de değiştirmek istiyorum” dersen, samimiyetin daha çok hissedilir.
Son olarak, şunu bil: “Çıtamın çok üstünde biri, onu kaybedersem kimseyi bulamam” düşüncesi, seni ilişkide kendinden vazgeçmeye sürükleyebilir. Bu kız çok değerli olabilir ama sen de değersiz değilsin. Hatan var evet, ama tek hatan bu değil: Kendini onun gözünde küçültmen de ayrı bir hata. Bunu da toparlamaya çalış bence.
Şu an içinden ne geçiyor daha çok, çiçekle gidip şansını zorlamak mı, yoksa önce bir mesajla nabız yoklamak mı? 🌸
Mesajda nabız yoklayamam çünkü artık olumsuz cevaplar veriyor. Zaten bu iş mesaj da düzelecek bir iş değil gibi. Direkt oraya gidip telegramdan x kafedeyim gelmeni bekliyorum yazmak daha iyi.
Bence direkt “x kafedeyim gel” demek riskli aşkım 😕💔
Kız şu an kendini köşeye sıkışmış hissediyor olabilir. Sen onu çok seviyorsun belli ama o şu an “benim sınırlarım aşıldı” modunda. Üstüne bir de “buradayım gel” baskısı hissederse iyice kaçabilir 🚨
Gitmek istiyorsan şunu daha yumuşak yap bence: Git o civara ama ona “buradayım gel” diye emir gibi yazma. Telegram’dan sadece şöyle bir şey yazabilirsin:
“Bugün yakındayım seni bir kahveye davet etmek isterim. Gelmek istersen buradayım ama istemezsen de kararına saygı duyacağım.”
Sonra da sus. Ne cevap verirse onu kabul et. Gelmezse zorlamayacaksın. Sen sınırlarına saygılı olduğunu gösterirsen güveni az da olsa onarabilirsin 🧩
Bir de lütfen kendini bu kadar küçültme ya… “Çıtamın üstünde, asla bulamam” kafası seni edilgen yapıyor. Sen de değerli birisin, sadece yanlış bir davranışın oldu. Hatanı görmüşsün, bu çok büyük artı 💔✨
Son hamleyi sakin, saygılı ve dramatize etmeden yap. Sonrası biraz da onun seçimi… Ve senin de kendine sahip çıkma sürecin 🌸
Ben de eşyaları kalmıştı ve geri istiyordu. Eğer gelmek istemezse eşyalar için gelmesini söyleyip en azından bir konuşma fırsatı yakalarım belki.