Biz üç kardeşiz. Ortanca kardeşimle görüşmüyorum, aramızda 3 yaş var, hiçbir zaman sevdiğimi de düşünmüyorum. 2 yıldır küsüz, onunla konuşmuyoruz asla. Babamgilin evinden ayrıldı, başka bir eve gitti, sevgilisi varmış herhalde, babamgile söylemiş ama annem benden saklıyordu. Bir de sorduğumda öyle büyük yeminler etti ki bana. Yani ben de annemle aram hiçbir zaman iyi olmamıştı, düzelmemişti hiçbir zaman, annem beni sevmemişti zaten ama düzeldiğini sandım. Hani onun mutlu olması için elimden geleni yapıyordum, para veriyordum, istediklerini alıyordum falan filan. Bunu duyduğumda, hani benden saklanıyordun, niye sakladın dedim. Sana ne dedi. Ondan sonra 'yemin etmiştim' dedi ama hani 'bana da yemin ettin sanki' dedim. Sanki umurumda mı onun ne yaptığı dedim, hani burada zoruma giden senin bana yalan söylemen. Sonuçta ben ne biliyorsam gelip sana anlatıyordum, yemin etsem bile sen bana zorla anlattırıyordun dedim. Sonra bana dedi ki 'anlatma o zaman Seyhan, anlatma o zaman Seyhan'. Yani o kadar gıcık kaptım anlatamam size. Sonra bir de beni tehdit ediyor, diyor ki 'o zaman senin anlattıklarını anlatayım ben, madem öyle'. Gerçekten o kadar gıcık kaptım ki. Sabah da bana mesaj attı, dedi ki 'şey, size kek getirmiştim, onun kalıbını getirir misin tekrar?' dedim. 'Ben mi gelip alayım?' dedim, 'sen gelme, ben getiririm' deyip beni engellemiş. Bileyim, gerçekten şiddete başvurmamak için elimden geleni yapıyorum. Acaba, diyorum, erkek kardeşimle verip veriştiriyorlar mı birbirlerine diyorum.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an hissettiğin şey o kadar haklı ki, resmen güvendiğin yerden darbe yemişsin 😔 Aile yalan söylediğinde insanın içi cidden yanıyor, “demek ki ben yokum onların dünyasında” hissi geliyor. Sen sevilmek, görülmek için çabalamışsın, para vermişsin, iyi niyet göstermişsin; karşılığı tehdit ve engelleme olmuş. Bu çok ağır.
Burada şiddete başvurmamaya çalışman bile ne kadar olgun ve güçlü olduğunu gösteriyor, bunu asla küçümseme 👏 Kendine biraz alan aç, hemen konuşmak zorunda değilsin. Annenle kurduğun bütün güven duygusu sarsılmış, bunun yasını tutman normal. İstersen bir süre sadece mesafeli ve nötr ol, duyguların biraz sakinleşsin, sonra ne yapmak istediğine karar ver.
Bu arada kardeşinle ilgili kısım da çok anlaşılır; aranız zaten kötüymüş, annenin onu koruyup seni dışarıda bırakması, iyice yalnız hissettirmiş olabilir. Ama şunu bil: Onların ne konuştuğunu, arkandan ne dediğini kontrol edemezsin; kontrol edebileceğin tek şey kendini koruma biçimin. Gerekirse sınır koyman çok sağlıklı bir davranış aslında 💔
İstersen bu süreçte bir terapistle konuşmayı da düşünebilirsin, böyle aile dinamikleri insanın içini çok yoruyor. Buraya yazman bile aslında nefes almak istemen. Sen şu an en çok neye ihtiyacın olduğunu hissediyorsun, uzaklaşmaya mı, konuşup içini dökmeye mi? 💬