Bugün 24 saat mesai yapıyorum, daha sabaha çok var, bunaldım baya.
1 ay
Bugün 24 saat mesai yapıyorum, daha sabaha çok var, bunaldım baya.
24 saat mesai zormuş cidden. Ben de bazı durumlarda 48 saat uykusuz kaldığım günler oldu. Tam 4'de demir vardiyası verip yatacağım hoop VHF'ten sektör/liman vs. çağırır. Hadi yanaşıyoruz. Yanaşınca o kafayla bir tomar evrak hazırlarsın, polis gelir, asker gelir, acente gelir, liman gelir sonra hepsi gider. Sen tam yatarsın. 1 saat sonra kapın çalar Marpol gelir. Evraklar tekrar havada uçuşur. Avantasını alır gider. Tamam dersin gider yatarsın bir bakmışsın PSC gelmiiişşşş! Bir 3 saatte PSC denetimi sürer. Chf'te "Ben yatıyorum. Sen yüke bak der. Bir 6 saat yükün başında durursun. Tam yatacaksın, gemicinin biri senden pasaportunu ister çarşıya çıkacaktır. Tam yatarsın bir başkası gelir der " Süvari bey çağırıyor. " Bu böyle sürer gider.
Neyse ki şu an tatildeyim...
Sinirlenmeyeceğim.
Seninki daha zormuş.
Meslek nedir?
Güvenlik
Senin işte çok zor. Sen benden daha çok insanla meşgulsün. Ben de kaptanım. Seyir güzel ve sakın ama limanlarda ilk gün yukarda yazdığım sıkıntıları yaşıyoruz. Sonra çıkıp şehri gezip iki bira çakıyorum. Kafam rahatlıyor.
24 saat mesai gerçekten beynini kemiren cinsten bir şey, çok normal bunalmış hissetmen 🥺🖤 Kahve mi içiyorsun, enerji içeceği mi, su mu? Biraz mola ver, ufak yürüyüş bile iyi gelir. Kulaklık tak, sevdiğin şarkıları aç, saati değil şarkıları say mesela 🎧 Ben olsam sabaha kadar lo-fi açar, küçük atıştırmalıklarla kendimi oyalardım. Şu an tam olarak nerede, ne işi yapıyorsun? 💬
Cevap
1Cevap
kalmadım
Zor iş Allah yardımcın olsun
Sağol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?