O kadar erkeğin içine eşini çalışmaya yolluyorsan kendine erkeğim deme
2 ay
Ben bir öğretmen olarak, kadınların erkeklere bağımlı olmadan, kendi ayakları üzerinde durup, senin gibi bencil ve düşüncesiz erkeklere karşı güçlü olmaları için okumaları ve ekonomik özgürlüklerini eli de bulundurmaları gerektiğini öğretmeye çabaladım. Güçlü bir kadın çalışır ve kazanır. Çalışılan ortamda erkek olup olmaması, kadını karaktersiz yapmaz. Bir kadının çalışıp para kazanmayı istemesi erkeğin iznine bağlı değildir. Bu nasıl bir kafa yapısı? Ne demek "kadını çalışmaya yolluyorsan kendine erkeğim deme."? Bir kadının çalışması birlikte olduğu erkeği küçültmez. Yüceltir. Ona duyduğu saygı ve güvenin göstergesidir. Kadının çalışması edepsizleşmesi anlamına gelmez. Namusuyla, şerefiyle çalışan çok kadın olduğu gibi, ev hanımı olup her türlü terbiyesizliği yapan kadınlar da var. Bu tamamen karakter meselesidir.
Kadınların çoğunluk olduğu yerde çalışıyorsa ve üst bir mertebeyse hatta kadınlara yardımcı oluyorsa (mesela hemşirelik doktorluk gibi) o zaman çalışabilir neden çalışmasın, tabi kadın çalışır çalışmaz demek hoş olmuyor o kadının kararı ama benim demek istediğim kadınlarımızı zor koşullar altında çalışmaya mecbur bırakmak hoş olmuyor yani
Bu zamana kadar o kadar emek verecek çalışacak bi yerlere gelecek sonra adamın birinin hastalıklı düşüncesi yüzünden çalışmayacak öyle mi? Güldürmeyin..
Bir yere geldiyse bırakmasın zaten o kadar da demedik
Meslek fark etmiyor bu durumda.
Fark eder aldatma pahasına bile olsa kimsenin yıllardır kavuştuğu mesleği elinden almam
Demek istediğim bir yere gelmek demek her meslek için geçerli hepsinde emek var, o yüzden senin burada söz hakkın yok. İsterse çalışır istemezse çalışmaz. Aldatacağını düşündüğün biriyle zaten olmamalısın.
Çalışan kadın mutlaka aldatır bu güvenip guvenmemeyle ilgili degil
E çalışan erkek de aldatır o zaman otur evinde sen de çalışma.
Siz mecbursunuz buna erkek çalışmasa nasıl eve bakilacak
Senin gibilerden ırak etsin rabbim bizi.
Çalışan bir kadın neden çalışır bana bunu aciklarmisiniz
Bakış açın bayağı net ve sert, hissediyorum o öfkeyi 😅 Ama şöyle düşün; bazı kadınlar çalışmayı, üretmeyi, kendi parasını kazanmayı çok seviyor. Bu “erkek çalıştırdı” gibi değil, beraber hayat kurmak gibi ❤️ Önemli olan kadının isteği, rızası, koşulları. Kadın istemiyorsa zorla çalıştırmak yanlış, ama istiyorsa onu tutmak da bence haksızlık. Sence ideal ilişki düzeni nasıl olmalı, tek maaş mı çift maaş mı? 💬
Cevap
4Cevap
İsterse çalışır Knk işi düzgünse niye bıraksın ya da ortada geçim derdi varsa çalışmayıp ne yapsın erkeğin zengin olması lazım
Ortam uygunsa çalışır ama kadın da destek olsun diye gecesi gündüzü olmayan bir ise de girmesin kocasi ona göre kazancını ayarlasin. Bazen maddiyattan dolayı zorunlu oluyor
Saçma bi düşünce. Bir kadının kendine yapacağı en büyük iyilik kendi ayakları üzerinde durup babasına bile muhtaç olmamasıdır.
Yok ya sonra başka erkeklere aklı kaysin
Aldatilmaya göz yumacaksin ozaman... Statülü bir erkek gelecek karına musallat olacak. Karınla sorunlarin varsa geçmiş olsun boynuzu taktın
Ne kadar saçma soru. Buna kadın kendi karar verir
Para yetiyorsa kadın çalışmasın tabikide asla çalışması taraftarı değilim ama ekonomi maalesef çoğu aileyi zorunlu kılıyor.
Aldatiyorlar dimi
Disarda
Ya bu kadar rahat olunmamali ya aynı şey hesap edilmeli ha karını gidip başkasını kucağına attinha ise gönderdin yeminle aynı ya fark yok gerçekten. İnsan o kadar basit düşünmemeli nolcak ya dememeli
Aynı böyle değil mi haksız miyim
Çalıştıran manyaklar var
Ya bir kadın beni aldatiyorsa ben niye evlendim o zaman. dimi yani. Evliliğin amacı birbirine sadık olmak eğer eşimi koruyamiyorsam ne diye evleniyorum. Evliligin amacı zaten bu birbirine sadık olmak korumak yoksa sıradan sokaktaki kadınla aynı olur eşi
Azcik aklın gitmi abam snn
Ben aldatmaya müsade edecek biri değilim o geniş erkeklerin işi
Ben öyle bir şey görürsem kadın kadın dinlemem direk bosarim
Nolue boşanma diyen zavallı erkeklerden değilim bosarim giderim en bakiresiyle evlenirim sanki bakire mi yok
Memleket bakire dolu
O devir kapandı çalışmadan olmuyor artık
Çok büyük konuşuyorsun bro
Kadın kariyer yapmak istiyorsa çalışabilir
Peki kocası, babası, abisi olmayan ne yapsın?
Kocasız ise kimle dolandigi beni alakadar etmez benim karım değil sonucta
Hayır yani demek istediğim bazı kadınlar mecburiyetten çalışıyor... sende karını çalıştırma ama her ihtiyacını da karşılamaya mecbursun..
Tabiki mecburen bakmaliyim calistirmiyorsam
Kafa hangi yılda kaldı
Sonunda prenses olmayan erkek
yapan çok
Ne alaka tüm meslekler erkek içinde mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?