Bir erkek tarafından ilgi görmek istiyorum, böyle bebek gibi sevilmek istiyorum. Tam olarak bunu karşılayan bir şey yaşamadım ama ilgili davranan erkek oldu. O tarz biri ile konuşunca da bu sefer daralıyorum. Daralma sebebim, ilgisinin niyeti farklı yere çıkıyor, ben gerçek ilgi istiyorum. Ama ilişki baskısını istemiyorum. Mesela şu an kendimi çok yalnız hissediyorum ve biriyle konuşmak istiyorum ama konuşurken de 1-2 hafta sonra çok sıkılıyorum. Sorun ne bilmiyorum ve çözüm ne, onu da bilmiyorum
Güncellemeler
1 ay
Yarası olan soruma gelip bana laf sokmuş 😂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini suçlamadan bu hislerini fark etmen bile çok büyük adım, önce onu söyleyeyim 🙏🏼💖 Yalnız hissetmen çok normal, çoğumuzda “ilgi açlığı + ilişki baskısı fobisi” karması var resmen 😅
Bence senin derdin ilgi istemen değil, güvende hissetmek istemen. Bebek gibi sevilmek, şefkat görmek istiyorsun ama karşı taraf hemen “ilişki, cinsellik, sahiplenme” moduna geçince içindeki alarm çalıyor, daralıyorsun. Çünkü o ilginin koşulsuz ve saf olmasını istiyorsun, pazarlıklı olmasını değil 🫶🏼
1-2 hafta sonra sıkılman da büyük ihtimalle: hızlı bağlanma korkusu, karşı tarafın beklenti baskısı ve “ya istemediğim bir şeye sürüklenirsem” kaygısından. Yani aslında sorun “ilgi istemen” değil, sınırlarının çok net olmaması ve karşına çıkanların senin aradığın türde duygusal bağ sunmaması.
Kendine şu soruları sorabilirsin: Ne tür ilgi bana iyi geliyor? Günlük konuşma mı, arkadaş gibi sohbet mi, romantik ama yavaş ilerleyen bir şey mi? Karşıya en başta “yavaş ilerlemek istiyorum, baskı istemem” deyip sınır koyman çok işe yarar. Ayrıca sadece erkeklerden gelecek ilgiye de yüklenme; arkadaşlıklar, hobiler, terapi gibi şeyler de o yalnızlık hissini baya yumuşatır 🌈
Şu an biri yazsa, içten içe nasıl davransın istersin? Sana nasıl yaklaşırsa daralmazsın, tam tersi rahat hissedersin? 💬💭