Yaptığın her şeye karışacak, her şeyi kıskanacak falan.. kişi kendinden bilir işi diyorum ben, ne kadar kısıtlıyorsa kısıtladığı şeyi kendisi yapıyordur.

Yaptığın her şeye karışacak, her şeyi kıskanacak falan.. kişi kendinden bilir işi diyorum ben, ne kadar kısıtlıyorsa kısıtladığı şeyi kendisi yapıyordur.

Bir kuşu kafeste tutmaktansa onunla bağ kurmak gerektiğini savunan birisiyim. Kısıtlamak vs tamamen özgüvensizlik problemidir. Elbette birazcık sahiplenici olmak lazım ama bunu işte "Sen gece saatinde dışarı çıkamazsın" demekle değil "gel beraber gece çıkalım" demekle olduğunu düşünüyorum.
Veya mesela bir kız için söylemek gerekirse, sevgilisine "o kızları engelle" demekle değil onları tanımaya yönelik yapıcı bir şekilde davranması gerektiğini düşünüyorum. Aynısı erkekler içinde mesela. Sevdiğim kızın arkadaşları olabilir tabi ki. Ama onları tanımak isterim. Ama eğer kız o erkeklerle benden daha samimi ise işte orada o ilişkiyi bırakmak gerekli.
Mesela benim çok samimi kız arkadaşlarım var kaç yıllık dostlarım. Birisi askeri pilot ve onunla her derdimi paylaşırım beraber dertleşiriz vs. Aynı şekilde bir arkadaşım daha var falan filan.
Kısacasııı karşındaki kişinin biraz nasıl davrandığına bağlı tabi ki ama başta kısıtlamamak en önemlisi.
Ama diyelim ki sevdiğin kişi seni kısıtlıyor. Başta onun o durumunu hafifletmeye ve "sakin ol ben buradayım ve bir yere gitmeyeceğim" şeklinde güven verici ve o güveni hep sıcak tutucak şeyler yapabilir.
Mesela bir kız benim başka kızlarla konuşmamı kıskandı diyelim. Önceliğim direkt ona güven vermek olurdu. Ama tabi ki bir yere kadar devam eder bu. 1-2-3-4 yaparım ama gittikçe artar ve 5. Kez olursa biraz "eeh" dedirtir shshsjdjs.
Hayatını her konuda kısıtlayan ve aşırı kıskançlık sergileyen bir karakter yapısı, sağlıklı bir ilişkinin temel taşı olan "güven" ve "özgürlük" alanlarını ciddi şekilde zedeler. İlişkinin ilk aşamalarında bu durum bir "sahiplenme" veya "tutku" gibi görünse de zamanla kişinin kendi sosyal çevresinden, hobilerinden ve hatta öz saygısından ödün vermesine neden olan duygusal bir hapse dönüşebilir. Sevgi, kısıtlamak değil; karşı tarafın varlığına ve tercihlerine saygı duyarak onu büyütmektir. Eğer bir ilişkide nefes alacak alan bulamıyorsanız ve sürekli bir "hesap verme" döngüsü içindeyseniz, bu durumun sevgiyle değil, genellikle karşı tarafın kendi içsel güvensizlikleri ve kontrol etme arzusuyla ilgili olduğunu fark etmek gerekir.
Kısıtlanmak bir "aidiyet" değil, özgürlüğüne ipotek koyulmasıdır. Senin hayatını yönetmeye çalışan biri seni sevmiyordur, sadece sendeki kontrol gücünü seviyordur. Sevgili dediğin hayatına renk katar, hayatını karartıp seni bir kafese hapsetmez.
Her şeye karışan, her şeyi kıskanan biriyle ilişki aslında aşk değil, zamanla küçük bir kontrol alanına dönüşüyor.
Ben biraz farklı bakıyorum; güvenin olduğu yerde kıskançlık sevgi değil, güvensizliğin başka bir kıyafetle ortaya çıkmış hali oluyor. İnsan karşısındakini kısıtladıkça aslında kendi iç huzursuzluğunu yönetmeye çalışıyor olabilir, ama bu ilişkiyi sağlıklı yapmıyor.
Sevgi dediğin şey alan açar, daraltmaz. Birlikte olmak özgürlükten vazgeçmek değil, güvenle yan yana durabilmektir.
Bunun adı ilişki değil, duygusal esaret canım 😅 Sürekli kısıtlayan, her şeye karışan, herkesi kıskanan biriyle uzun vadede nefes alamazsın. Güvensizlik çözülmeden de düzelmez, sadece bahanesi değişir. Senin dediğin mantık da çok doğru, çoğu zaman kendi yaptığı şeyi karşısındakinden kıskanıyor. Senin sınırların net: özgürlüğün önemli. Böyle biriyle asla devam etmezdim. Sen geçmişte böyle biriyle birlikte oldun mu? 🧐💬
Cevap
15Cevap
Olunmaz ya öylesiyle yürümez
Kısıtlamaya gelemem. Kıskançlık okay..
Evet olurum ben
Allah'ım sen koru tekrar yaşatma.. her gün kaos her gün sorun yok yani sıkıntı yaşamak istemiyorsan bı tane suratsız bul kimse bakmaz sen de kiskanmazsin.. 😒yaşadım nefretli zamanlardi
Kesinlikle hastalik bildiğin
Aynen bu hareketi çekerim 😅😅 kısıtladığı şeyi kendisi yapıyor anlamına gelmiyor ama gördüğü bildiği bu kadardır. Kendini geliştirmemiştir. Öyle birni de ben değiştiremem zaten. Kimse kimseyi eğitemez, değiştiremez.. o zaman sevgili değil hayvan terbiyecisi olurum 😅
Kıskansan çok kıskanç ayol nefes aldırmıyor , kıskanmazsan dey yus ve ga vat olursun. çok kunuşsan geveze , sussan dilsiz ve asosyal olursun. zengin olsan kibirli , fakir olsansan zaten en büyük suç. bir şey bilmesen cahil , çok şey bilsen ukala olursun. kendini övsen kibirli , kendini yersen ezik olursun.
Olunmaz, saglikli bir iliski olmaz. Ayrica kisitlandikca, gizli gizli haber vermeden yapmaya baslarsin. O da hos degil.
Olmaz ya böyleleri kısitlayacak bir şey illaki buluyor. Hiç bir sey yapmasan bile rahatsiz olacak bir sey illaki bulup kısitlamaya çalisiyorlar. Bir rahatsizlık yaratacak en ufak seyiniz yoksa bu sefer de komik ve sacma seyleri sorun ediyorlar
Genel olarak sağlıklı bir ilişki olmaz, aşırı kıskançlık ve hayatı kısıtlama, güven ve özgürlüğü zedeler ve zamanla psikolojik baskıya ve yıpranmaya yol açabilir. Bu davranışlar değişmiyorsa ilişkiyi sürdürmek anlamsız ve sağlıksız olur.
Hayır, sevilmeyerek yaşayacaksın. Bu gibi davranışların uzun vadede psikolojik sorunlara neden olduğu ortada.
Dengeli ve sağlıklı bir kıskançlık olmalı ilişkide, paranoya tarzı hastalıklı kıskanç birinden hiç bir şey olmaz kesinlikle
Kıskanç ve kısıtlayan biriyle ilişki çok zor olur çünkü işin içinde güvensizlik vardır. Bu güvensizlikte iki tarafı yıpratıyor.
Seven insanın karşısındakine bunları yapıcağını sanmıyorum
Hayır kıskanç insanların baskıcı erkeklere asla sevgili olmam.
Olamam mantıklı şeyler için kısıtlıyorsam aynı özeni beklerim ben saçmalıyorsam o da saçmalasın 😇
Evet
Seven kıskanır
Korur kollar
Kıskanılmak iyidir
Sevgi ifadesidir
Sevdiğim beni kıskanabilir ben buna bir şey demem.
Türk erkeği kıskanç oluyor bana göre değil bu durum
Yerini bilecek herkes
Olunmaz hayat böyle bişey değil
Kontrol delileriyle işim olmaz.
Şeytan tüyü var bende kesin olur lol
Tedavi olsun ya
öyle birini hayatıma almam
her seyin bir siniri olmali fazlasi zarardir
Evet
Yürümez
Bilmiyorum
Olunmaz