Tartışırken ben onlardan daha iyiyim diyor, sebebi ne olabilir?
2 ay
Konuştuğunuz kişinin kendini geçmişinizle kıyaslaması, aslında kendi iç dünyasında sizin sevginizi ve takdirinizi tam olarak kazanamadığına dair hissettiği bir "yerini sağlamlaştırma" çabasıdır. Bu durum çoğu zaman düşük özgüvenden kaynaklansa da, bazen sizin ona verdiğiniz değerin derecesini ölçmek için kullandığı hatalı bir test yöntemidir; yani sizin "Sen onlardan çok daha farklı ve özelisin" demenizi bekleyerek kendi yetersizlik hissini bastırmaya çalışır. Eğer bu kıyaslamalar sürekli bir hal alıyorsa, karşı taraf geçmişinizi size karşı bir silah gibi kullanarak duygusal bir baskı kuruyor veya sizi kontrol etmeye çalışıyor olabilir. Sağlıklı bir ilişkide odak geçmişin hayaletleri değil, bugünün huzuru olmalıdır; bu yüzden ona geçmişin kapandığını ve bu tarz kıyaslamaların sadece aranızdaki şu anki bağı zedelediğini net bir şekilde belirtmeniz, hem sizin ruh sağlığınız hem de ilişkinin geleceği için en güvenli yoldur.
Bu cümle genelde özgüven eksikliği ve kaybetme korkusundan gelir canım 😶🌫️ “Onlardan daha iyiyim” diyerek aslında senin gözünde yerini garantiye almaya çalışıyor, onay bekliyor. Biraz kıskançlık, biraz egosal tatmin, biraz da “beni seç, ben özelim” mesajı. Böyle dediğinde sen ne cevap veriyorsun, onu daha çok tetikleyen bir tepkin oluyor mu sence? 🧐💬
Cevap
16Cevap
Kendini ispat cabası sanırım. Hangi konu için diyor
Özgüveni yok sende ona onlardan özel olduğunu hissettir laflarınla
iyiyim mi diyor, iyimiyim diye soruyomu.. nerden bilecek diğerlerinini performansını
He de geç
Kıyas sevmem.
ezikliğinden ya da narsist
Eziklik psikolojisi diyorlar
Ezik olduğu için kendini kanıtlama çabası
Aslında daha kötü olması
Özgüven eksikliği
Narsist egoist bir tip 🤔🤔
Fotoğrafi var mi
tabıkı kıyaslar sen kıyaslamazmısın
Kimse kendine ben kötüyüm dermi sence
Çok anlatmışsındır