Ben şu an nişanlı sayılıyor muyum?

Bir buçuk sene kadar önce görücü usulü kendi isteğimle nişanlandım, birkaç ay sonra aramızda soğukluk başladı, bir yandan aileler, bir yandan uzak mesafe bir yandan onun bana güveni kırılmış, benim ona. İlgisizleştik soğuduk gibi iyi bir insandı. Sonra baya bir ailelerin ısrarı üzerine düzeltmeye çalıştık, bir 8-9 ay önce de vedalaştık. Yüzük eşyalar hâlâ geri verilmedi, aileler baya baskı yaptı. Vedalaştıktan sonra aileler tekrar konuşmamız için buluşma ayarladı ama ben gitmedim, haklı sebeplerden dolayı. Kendisiyle yüz yüze için telefonda konuşacaktık aynı sorunların tekrarı yaşandı o denemede. Ama kimse "ayrılıyoruz" demedi. Bir daha konuşmak için birkaç gün sonrayı tavsiye etti ben hayır bugün konuşalım uzatmayalım dedim, kapattık belirsiz kaldı. Çok zor dönemlerden geçtim aileler de izin vermemiş konuşmamıza ama kendisi yine cevap vermedi. Birkaç hafta sonra tamam yüzükleri de al durum ortada dedim, bu da bir yarım sene önceydi, yine de konuşmamızı istediler kendisi de istemiş mi insanlar mı barıştırmak istedi bilmiyorum ama ben konuşmak da istemiyorum çok şans verdim. Yüzükler hâlâ bizde çevre bir cevap bekliyor ama ben yine ciddi ve haklı sebeplerden dolayı konuşmayı reddettim. Durum sizce ne?

Güncellemeler
1 ay
Lütfen benim onunla konuşmak istememi yargılamayın, ailem ve cevremden çok ağır şeyler yaşadım insanlar ne der diye konuşamadım gururumdan. Herkes bize ama sizin konuşmanız lazım diyor ama ben psikolojikmen iyi hissetmiyorum, değilim de.
Ben şu an nişanlı sayılıyor muyum?