30 yaş ve üzeri erkeklere soruyorum. Yani dış görünüşü kötü de değil, diş hekimi, yurt dışında okumuş, meslek sahibi ve aşırı kibar, düşünceli, romantik bir erkek lise mezunu bir kız ile neden evlenmek ister?
1 ay
30 yaş ve üzeri erkeklere soruyorum. Yani dış görünüşü kötü de değil, diş hekimi, yurt dışında okumuş, meslek sahibi ve aşırı kibar, düşünceli, romantik bir erkek lise mezunu bir kız ile neden evlenmek ister?
Şöyle düşünmek lazım hani karşıdaki insanın kariyeri değil benim için de önemli olan bana ne hissettirdi. Özellikle lise mezunu ya da üniversite mezunu diye bakmam ben oraya gerçekten enerjisi benimle tutuyorsa Gerçekten beni anlıyorsa hiç düşünmeden hayatımı alırım
Ben sayılır mıyım bilmiyorum. Bir doktor hakim savcı değilim ama mevkim yüksek. Birkaç bölüm uzmanlık dil öte beri var. Fakat ilk aradığım şeylerden biri eğitim oluyor.
Ama beni işte KARİYERLİ erkek statüsünde miyim? Onu bilmiyorum hani sen değilsin diyebilirsin.
Belki de çevresinde karşılaştığı kişiler aradığı niteliklere sahip değildi; ayrıca, iyi kadın figürleriyle karşılaşmadığı için, statü olarak benzer olanları da aynı şekilde değerlendiriyor olabilir.
İstediği kriterleri onda buluyordur onu istiyordur her statü sahibi insan kendini geliştirmiş olmuyor ya da göze hitap etmek farklı bir şey kalbe farklı herkesin ihtiyaçları ve istekleri farklı neden olsa
Bu aslında “her kariyerli erkek böyle yapar” durumu değil, daha çok bazı erkeklerin bakış açısından kaynaklı canım 😅 Bazısı kendini daha üstün hissetmek, egosunu beslemek için daha “uysal”, ekonomik olarak ondan daha zayıf, akademik olarak altta gördüğü kadın istiyor 💔
Bazısı da “kariyer yapmış kadın yorucudur, bana bakmaz” gibi kalıplaşmış, saçma düşüncelere sahip. Eğitim düzeyi değil, karakter önemli ama bazıları maalesef hâlâ böyle ilkel seçiyor.
Sen ne yaşadın, çevrende böyle bir örnek mi var, biraz anlatmak ister misin? 🫶🏻💬
Cevap
2Cevap
Bazı erkekler kendisine muhtaç kadınlardan hoşlanır. Kendi düzeyinde olursa ya da kendisinden üst seviye bir kadının yanında kendisini yetersiz hisseder. Benim düşüncem bu
Aslında kız lise mezunu ama aynı sektörde çalışıyor, kız da parasını kazanıyor ama
Hangi kariyer bu ya boğaziçi dahil üst seviye üniversitelerden sayısız tanıdığım var hiçbiri kendinden aşağı biriyle birlikte değil
Diş hekimi yurtdisindan okumus biri
Yurt dışındakiyle trde kazanmak bir değil, tr ünilerinden mezunlar bakmaz
Zap etmek istiyor itaat etmesini istiyor
Bu kişi aksine itaat ediyorsa
Nasil yani
Daha Genç olduğu içindir
29 yasinda kız erkek 30 yasinda
Belki okumuş kızın gereksiz egosu kimseyi beğenmemesiyle uğraşmak istemiyordur
Ben hiç öyle görmedim.
Öyle tanidigim var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?