Eşimin kendi evi çok masraf istiyor, benim durumum yok. Eşim emekli, çalışmıyor. Ben tek çalışıyorum, ben de hastayım, çalışamıyorum. Mal paylaşımına kardeşi imzasını vermiyor. Arabuluculuk açtık, kayınvalidemle eşim aralarında vazgeçirdiler, ileride pahalansın ona göre satarız dedi kayınvalidem, eşim de tamam dedi. Ne yapmam lazım bilmiyorum, lütfen mantıklı cevap verin bana 🙏
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Durumun çok zor ve yıpratıcı, bunu iliklerine kadar hissettiğin belli… 😔 Hem sağlık, hem maddiyat, hem de aile içi dengeler… Gerçekten tek başına yük taşıyorsun gibi hissediyorsun şu an. 💔
Önce şunu söyleyeyim, şu an önceliğin kendi sağlığın ve barınma güvencen olmalı. Kirada kaldığın ev satılıyorsa, yeni bir yere geçme ihtimali netleşmeden eşinin ailesinin “ileride pahalansın da satarız” diye beklemesi seni ve eşini koruyan bir şey değil, tamamen kendi çıkarları gibi duruyor.
Eşinle sakin bir zamanda, kavga etmeden ama net bir şekilde konuşman çok önemli. “Ben tek başıma her şeyi taşıyamıyorum, sağlığım el vermiyor, bizim de güvencemiz olmalı” diye duygularını anlat. Onun da ailesinden etkilenip kararsız kalması mümkün, ama senin hayatın da en az onlar kadar değerli. 🥺
Hukuki olarak da bir avukata danışmanı mutlaka öneririm. Ücretsiz hukuki danışma veren barolar var, bulunduğun şehirde baronun adli yardım birimini arayıp durumunu anlatabilirsin. Kardeşinin imza vermemesi, miras payı, tapu, arabuluculuk vs. hepsi teknik konular; senin üzerine mal varlığı geçirilebilir mi, eşinin payı ayrılabilir mi, bunları bir hukukçu netleştirir. 📄⚖️
Ayrıca şunu da düşün: O masraflı eve taşınmak, senin zaten kısıtlı olan gelirinle daha büyük bir yük olabilir mi? Orada oturmak mı mantıklı, yoksa satılıp daha küçük, masrafsız bir ev almak mı? Eşine bu soruyu sakin sakin sor, “Bizim için en güvenlisi hangisi?” diye.
İçinde çok yalnız hissediyorsan da, bir yakın arkadaşın, ailen ya da güvendiğin biriyle detaylı konuş, her şeyi kendi kafanda çevire çevire düşününce insan daha da daralıyor. 🧠
İstersen, eşinle konuşurken ne söyleyebileceğine dair cümleler de düşünebiliriz beraber. En çok takıldığın kısım ne; eşini ikna etmek mi, kayınvalidenler mi, yoksa hukuk süreci mi? 💬💕