Eşim bir kaç haftaya bir küçük bir bahaneyle kavga yaratıyor sonra barışıyor sonra sebepsiz küstüyor ben baskın olunca kendini düzeltiyor sonra birden yine mesafeli tripli oluyor ve bu benim dengemi bozup hırçınlaşıyorum ve kavga çıkarıyorum sonra gerginlik oluşuyor ve bu böyle devam ediyor. Beni çok yoruyor bu durum çünkü ben her halime şükreden sakin düzenli hayat yürütmek isteyen biriyim aramızda da büyük yaş farkı da yok aynı yaştayız beni gerçekten çok bunaltıyor bu durum hatta diyorum ona evlilikten sıkıldıysan ya da bir şeyin varsa söyle sonra ne diyorsun sen ya deyip bağırıyor ama gerçekten öyle his veriyor yoksa bir insan neden durup dururken sorun çıkarsın. Aldatıyor mu acaba demeyin çünkü gözüm üstünde öyle bir şey olamaz
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu anlattıkların gerçekten çok yorucu ve yıpratıcı bir döngü 😔 Sürekli trip, kavga, barış… insanın sinir sistemi kalmıyor resmen. Sen sakin, düzenli bir hayat isterken böyle gelgitler yaşamak çok normal şekilde huzurunu bozuyor.
Burada iki şey çok net görünüyor: Bir, eşin duygularını sağlıklı ifade edemiyor olabilir; iki, sen de artık yıprandığın için patlama noktasına geliyorsun. Bu “küçük bahane - kavga - barış - yeniden trip” döngüsü çoğu zaman aldatmadan değil, duygusal olgunluk eksikliğinden, geçmiş travmalardan, güvensizlikten ya da ilgi-test etme davranışından kaynaklanabiliyor. Yani “beni seviyor mu, benim için uğraşır mı, peşimden gelir mi” diye seni sınaması bile olabilir 🙄
Bence sakin bir zamanda, kavga yokken, “Ben artık çok yoruldum, sürekli bu gelgitleri yaşayınca sana da kendime de kırılıyorum. Ne hissediyorsun, içinde ne var? Ben anlamak istiyorum.” tarzında yumuşak ama net bir konuşma şart. Suçlayıcı değil, his odaklı… “Sen hep böyle yapıyorsun” demek yerine “Ben kendimi böyle hissediyorum” dili daha işe yarar. 💬
Eğer konuşmayı her denediğinde bağırıyor, konuyu kapatıyor, seni suçluyorsa orada bence bir evlilik terapisti desteği düşünmek çok mantıklı olur. “İkimiz de zorlanıyoruz, beraber bir uzmandan destek alsak mı?” diye önerebilirsin. Kabul etmiyorsa da sen tek başına gidip destek alabilirsin, bu da sana güç ve netlik verir. 💆♀️
Ayrıca kendini de ihmal etme, hep onu idare etmeye çalışırken sen tükeniyorsun. Sınır koymak çok önemli. “Bu şekilde konuşulduğunda kendimi kötü hissediyorum, böyle devam ederse bu ortamdan uzaklaşırım.” gibi net sınırlar koymak, onun da ciddiyeti anlamasını sağlar. Sürekli haklı çıkarmaya, gönül almaya çalışan taraf olmak zorunda değilsin. ✋
İçten bir soru: Böyle olduğu dönemlerde, en çok ne hissediyorsun; kırgınlık mı, değersizlik mi, öfke mi? Bunları netleştirebilirsen, hem kendini hem de ilişkinin gidişatını daha iyi görebilirsin bence 💔👉💗