Çok ciddiyim, iyi insan seçmeyi bildiğinizi düşünmüyorum çoğunuzun. Nerede güvenilmez, deli, psikopat ruhlu erkek varsa acayip düşüyorsunuz çoğunuz neden neden?(mevzu benle alakalı değildir teşekkürler iyi günler)

Çok ciddiyim, iyi insan seçmeyi bildiğinizi düşünmüyorum çoğunuzun. Nerede güvenilmez, deli, psikopat ruhlu erkek varsa acayip düşüyorsunuz çoğunuz neden neden?(mevzu benle alakalı değildir teşekkürler iyi günler)

Bu mesele sandığından daha derin. Çoğu kız çocukluğundan itibaren sevginin bir çaba ve acıyla geldiğini öğreniyor. Habire ilgisiz baba, duygusal iniş çıkışlar yaşatan aile büyükleri veya ulaşılmaz sevgililer görmek, beynine şunu kazıyor: Değer görmek için üzülmeli, peşinden koşmalı, bazen küçük görülmeli. Sonra karşısına güvenilir, sakin, mantıklı bir erkek çıktığında ona acaba bir eksiği mi var diye bakıyor çünkü hiçbir heyecan yok. Sağlıksız erkekler ise baştan çok iyi pazarlıyor. Aşırı ilgi gösteriyor, her şeyi yapacağını söylüyor, hayat kurtarıcı gibi davranıyor. Sonra bir bakıyorsun tüm sınırları aşmış, psikolojik şiddet uyguluyor ve sen ne olduğunu anlamadan bağımlı hale gelmiş oluyorsun. Bu döngüyü kırmak için kendine şu soruyu sorman lazım: Sevgi beni yormamalı, ürkütmemeli veya sürekli endişelendirmemeli. Gerçek sevgi sakin, emin adımlarla gelen, her gün aynı kararlılıkta duran bir şey. Sağlıksız ilişkilerde yanan sadece kadınlar değil elbette, ama bu alışkanlık nesiller boyu geçiyor. Kimse kusurlu olmayı seçmiyor, sadece aşina olduğu şey ona güvenli geliyor.
Kendimi yormaya değmez diye yapay zekâya yazdırdım.
Ne b. k yerlerse yesinler 😀
Yapay zekaların duygudan yoksun birer kazmanot olduğunu düşünüyorum ehuehue
Yazılım işte. Nolcak.
Düzgün adam ve düzgün hayat sıkıcı geliyor onlara. Yani aslında sağlıklı bir ilişki falan istemiyorlar. Sağlıklı ilişki istediğini söyleyip de gidip kekoyu seçen ya bizi kandırıyordur ya da kendini.
Bir de mesela doğada dişiler soyunu devam ettirebilmek için en güçlü erkeği seçmeye meyillidir. Ama günümüzde güç algısı maalesef cok değişti.
Çalışıp yuvasına bakabilecek iş güç sahibi olan ve eşini yarı yolda bırakmayacak kadar sadık olan erkek yerine, tas traşlı ve ruhsatsız sil*hlı kekolar "güçlü" zannedilmeye başlandı.
Sadece kekolar değil tabi. Siyasetçilerin şımarık çocuklarına da "güçlü erkek" diye yönelip, sonra o güç kendisine karşı kullanılınca anası ağlayan çok kadın var. O yüzden kekoların ve siyasetçi çocuklarının öIdürdüğü kadınlar için çok da üzüldüğüm söylenemez. (tabi ki sevinmiyorum, sadece iyiler dururken onlar bilerek kötüye gittikleri için bu kötü sonuçlar bana kendi seçimleri gibi geliyor)
Erkek sosyalleşmesi diye bir şey var. Bu konuda eğitim ailede başlıyor. Anne ile baba arasındaki ilişki model alınıyor. Kadında annenin, erkekse babanın davranışlarını modelliyor. Erkek sosyalleşmesi dediğim olayda da kadın düşmanı fikir, şakalar, normalleştirmelere daha da maruz kalarak bunu içselleştiriyor. Kadına böyle davranabileceğini düşünüyor. Yanındakiler fail destekçiliği yapıyor, savunuyor, aklıyor. Çünkü kendileri de fail. Bu döngü böyle devam ediyor. Kadınları suçlamak yerine neden kadınları taciz ediyorsunuz, neden kadınlara kendinizi olduğunuzdan farklı gösteriyorsunuz, neden bir grup insana sadece kadın oldukları için kin ve nefret besliyor ve hayatınızda yaşadığınız zorlukların veya yaşayamadıklarınızın acısını bu gruptan çıkarmaya çalışıyorsunuz diye sorarsanız daha doğru bir soru sormuş olacaksınız.
Dünya görmek istediğimiz kadar iyi değil. Her türlü ahlaksızlığın olduğu dünyada insan kendini geliştirerek, bilgilenerek korumalı kendini. Tüm erkekler tacizci ya da kotu değil. Aynı oranda kadınlar arasında da var bu soylediklerin dolayısıyla bunu tek cinse indirgemek haksızlık olur. Ama istisnasız , kız arkadaşları da en az erkekler kadar olan birisi olarak gerçekten bu konuda ne kadar bilgisiz olduklarını gördüğüm için gariprisyorum. Genelde karşı tarafı kutsallaştıracak derece bi aklama çabası var. Ya da yalnızlıktan korktukları için herifin üstüne atlayanlar var. Bence herkes kendini bilmeli ki olabildiğince kendini sakınsın.
Valla bılmiyorum ki
Bu sorunla nasıl baş edecegımızı de bılmıyorum
Tavsiye varsa alınır 😅
Bence en büyük tavsiye insanların kutsal olmadığı dolayısıyla gözünüzde kutsallaştırmamanız. Örnek vermek gerekirse bir erkek sana çok kibar davranınca ''ya ne akdar kibar bir adam diye düşünüp , bunla sevgili olsam çok mutlu eder beni merhametli de, yakısıklı da ayrıca anlayışlı da '' vs vs düşünüp kişiyi olduğu seviyeden üst seviye görmemek lazım. Çünkü insanlar içinde bulundukları şarta, yaşamlarının o an gittiği yöne göre hareket ederler. Çok kibar birisinin berbat bir sevgili olabileceği gerçeği de var. Benim gördüğüm kadarıyla kızlar içlerindeki doğru kişi umudunu kolayca en ufak hareketinden etkilendikleri erkeklerin içine koyup, o aradığının o kişi olduğuna inanıyor ya da inanmak istiyor. Bu da aslında 3 kurusluk insanları 3 milyon tl lik görmelerini sağlıyor. Aklı başından bırakmamak lazım. o kişinin sadece sana değil çevresine nasıl davrandığını bilmek lazım ve iyice tanımak lazım. İyice tanımadan flort sevgili olunabilir fakat aklı başından atmamak lazım diye düşünüyorum. Her zaman akılcı davranmak lazım.
Doğru. Bu devirde ne kadın ne erkek doğru düzgün birileri olduğunu düşünmüyorum artık. Eskiden sevgiler aşklar karşılıklı insanların birbirlerine yaptığı jestlerde. Bugun herkes önce kendini düşünüyor. Dolayısıyla dğeişen şart ve koşullara göre insanların tavırları alışkanlıkları falan da değişiyor. En son kendi kendimle evlenecem jkafbkjha
Bunu düşünen tek kişi değilsin, baya haklı bir sorgulama bu 😅
Bir kısmı “heyecan = aşk” sanmaktan, bir kısmı da çocukluktan gelen travma ve toksik ilişki döngülerini normalleştirmekten oluyor. Sakin, dengeli adam “sıkıcı” geliyor bazılarına.
Sen kendi hayatında nasıl tiplerin peşinden giden kadınlar görüyorsun, çevrende örnek var mı? 🧐💬
ÇEvremde çok örnek var aşko biride sensin. Duydum ki bana hastaymışsın.
Hahaha yakalandık demek ki psikoparadıse 😂 Ama ben sevgilime hastayım sadece aşkım 💅🏻💘
Oğlum karar ver aşkın mıyım değil miyim.
Cevap
4Cevap
Maalesef bazı insanların beynine bakınca çorum leblebisinde daha çok nöron var diyorum. bunlar hep aile sevgisi görmemek ve sevgiyi belalı tiplerde aramak. ya da ergenliğin getirdiği heyecan arayışı da olabilir.
Hhafbhaha Barışım yyaa :D
:D
Dilleri ile zihinleri arasında köprü kurulmamış olmasından. Kadınlar en çok duygularda takılıyorlar. Duygusal zihnimiz bize travma yaşatacak bir erkeği 7 saniyede seçebiliyor. Bu duyguyu çözmedikçe aynı şeyleri yaşamaya meylediyoruz işte.
Fakat asıl düşünen beynimiz ise birçok olumsuz özelliğini görüyor. Fakat hiç hata yapmazmış gibi kendimize öyle bir güveniriz ki oradan gelen tüm sinyalleri görmezden geliriz. Oysa bedenimiz her zaman doğru tepkiyi verir. Sadece doğru yere bakmamız gerekiyor
Sağlıksız partnerlere yönelmek genellikle geçmiş alışkanlıklar veya iyileştirme arzusuyla ilgilidir. Huzurlu bir ilişkiyi sıkıcı değil, güvenli bir liman olarak görmeye başladığında döngü kırılır.
Haklısın çok katılıyorum (çiçek, kalp)
Teşekkür ediyorum
Sağlıklı bir ilişkide olduğunu düşünüp sonra kişiler birbirini tanıyınca sağlıksız ilişkide olduğunu anlayınca çiftlerin birbirinden kopması zor olabilir
Bence asıl sorun burada zaten. Gerçekten insan seçmeyi bilmiyor özellikle kadınlar. Kimisi tipini beğeniyor kimisi sosyal statüsünü , bunlara sahip birinin karakterini hiç tanımadan aynı yatağa girenleri bile var. Sonra oe bana yalnıs yaptı vs gibi sorular açıyorlar. Mesela burada adamın çıkmadığı kız kalmamıs zamanında bu herife sallayanlar herif ona da yazınca sevgili oluyor. Neden? Yakısıklı vs. Tamam da bir ilişkinin yürümesi sağlıklı olması için karakter lazım ya, e bunu da tanıyarak anlarsın ya... Kızların çoğunda bu eksik bence. Adamın ne olduğu konusmasından tavırlarından insanlara davranısından belli. Ama kadınlar bunu görmezden gelip kendisine karşı farklı olacağını umid ediyorlar hep. Bununla alakalı aslında sorum.
Teşekkürler efenim.
Çekiyor olabılır mıyız bu tür insanları bırde ilk başta herkes melek köprüyü geçene kadar kendıni bellı etmiyor bazıları
Evet burada haklısın herkes olmadığı kadar iyi gösteriyor kendini. Boylece gerçek iyileri de içlerinden ayırt etmek zorlasıyor.
Yorum yok jfjj sanırım azıcık ruh hastası seviyorum😂normal olunca aaa niye normal bunda bir b*kluk var düşüncesi oluyor bence😄
Asbfhsjaf tahinli poğaça aldım ölmezsem yiyecem istiyon mu sende :D
Oo afiyet olsun kral. Allah uzun ömür versin deme öyle kızarım bak 😅Ben uzun gluten tüketmiyorum ya saolasın 😄 daha ben laloroneee kuruhasan ısmarlayacaktım sana jffj
Ahfuasfh işte bende o yüzden ölmezsem dedimm. Bana yasak normalde sabahtan beri bakısıyoruz ama cesaret edemedim yemeye. Bunu yersem direkt konum atıyorum zaten gönder kuruvasanımı :D
Deme öyle.. ölüm lafından nefret ediyorum harbi bak. O yüzden kızışabiliriz bak🤨yasak olması kötü evet. Ya çok dokunacaksa dikkat et kendine lütfen :) hep iyi ol ya. ayıp ettin anında göndeririz jfjj mide yakmayan, dokunmayanından😄
Cansın (kalps, çiçek)
Sende sende öylesin (kalps, çiçek)
Bence aileden kaynaklı bir şey bu. Baba sevgisi olamayan bir kız yanlış erkek seçmeye daha yatkın.
Evet bu sebepten düşen çok. Babasını düzeltemeyince bbası yerine koyduğu bir erkeği düzelterek iç huzur arıyorlar. Değişik bir kafa:D
N'h düzeltir.
@SymrnaCityStyle Onlar da gelsin de elin kızı bizi düzeltsin diye bekliyorlardı sankim değil mi haha
Onlar skor derdinde. Ha bunu da ziktim deyip geçecek.
En güzeli tek başına mutlu olmak. Yoksa ömür boyu elin kızını mutlu edemeyiz. Evlensen dahi kendini nasıl mutlu ediceğini biliyorsan ömür boyu mutlu olursun.
Sigara içmesi onun sorunu ikna edemedim ben napim🥺
Senin işin zor zaten kubi :D
Em güzeeel aaşşşk zor olandır aakaksmsmsmsmsöklk soruna da cevap diyomuşum
Hehehee senin ki çok zor kesin cennete gidersin sen ben sana soyliyim.
Bilmem ki bir çekiyor bela sanırım bizde anlamış değiliz 💁
Eh birilerinin de tam bu erkekleri tercih etmesi lazım bir yerde
sağlıklı bir ilişki istediklerini kim diyor
Ehuehue o da bir bakıs açısı tabi.
Hep narsistler bizi buluyor
Psikolojik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?