Hayata küsmüş, ailesini kaybetmiş bir arkadaşımı nasıl hayata döndürebilirim, bana karşı ilgisi var mı nasıl anlarım?

Arkadaş grubumuzda böyle bir erkek arkadaş var. Aramızda bir ilişki yok ama haline çok üzülüyorum, ailesini kaybetmiş yıllar önce hep gözleri bakarken bir yerlere dalıp gidiyor, kadınlardan kendisini uzak tutuyor, sevgili filan değiliz ama aynı arkadaş grubumuzda. Çok üzülüyorum haline, onun için bir şeyler yapmak istiyorum. Sanki hayat bir an önce bitseydi de gitseydim mantığı ile bakışları var. İşinde gücünde, çok da düzgün bir insan, bu durum beni ona çok çekiyor ama onunla zaman geçirmek istiyorum, bazen birlikte çıkıp geziyoruz. Çok farklı biri, bu duygular aşka dönüşür mü bilmiyorum. Ona yaklaşan kadınlara bile çok pas vermiyor ama benimle zaman geçirmesini o da seviyor, bana karşı bir ilgisi var mı bilemiyorum, bunu nasıl anlarım ve onu hayata döndürmek için neler yapabilirim? Hayata karşı boşvermişliği olan bir insan eski günlerine döner mi?

Hayata küsmüş, ailesini kaybetmiş bir arkadaşımı nasıl hayata döndürebilirim, bana karşı ilgisi var mı nasıl anlarım?