Arkadaşlar sevgilim yarın akşam otobüse biniyor, sabahında da askeriyede olacak (yarın son buluşmamızı yapacağız) 1 senelik ilişkim ama lütfen bana yardım edin, daha önce de uzak kalmıştık ama arada gelip beni görüyordu, bu sefer arkadaşlarım bana sürekli her gün konuşamaz, yok telefonunu vermezler falan filan diyorlar (tlf tuşlu bu arada) aşırı bir kaygı yaşıyorum, zaten panik atak geçmişim ve OKB geçmişim var, kaygı hastasıyım genel olarak ve YKS sürecim, 2 ay kaldı sınava ve yine her şey üst üste geldi, lütfen bilen biri bana yardımcı olsun, ben daha sevgilim gitmeden kendimi kötü hissediyorum, gidince yaşayamam, lütfen yardım edin bana, ben ondan tek bir dakika bile haber alamayınca mahvoluyorum, 1-2 gün konuşamazsam aklımı kaybederim, bana yardım edin lütfen (farklı şeyler söylemeyin aldatma vs, aileler biliyor, tanıştık ailelerimizle, ciddiyiz)
Güncellemeler
1 ay
Askerde izin de veriliyormuş sanırım 1-2 günlük memlekete dönebilmek için onlar ne zaman oluyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu an hissettiğin şey o kadar normal ki… 🥺 Uzun zamandır hayatının merkezinde olan biri gidiyor sonuçta, kalbin sıkışıyor, zihnin “ya ulaşamazsam” diye çıldırıyor… Bu, hem ayrılık kaygısı hem de geçmiş panik atak/OKB’nin tetiklenmesi gibi duruyor canım 💔
Askerde herkesin düzeni aynı olmuyor, ama şunu bil: İlk günler çok yoğun ve karışık geçiyor, o yüzden telefon konusu başta gerçekten düzensiz olabilir. Bu “seni önemsemiyor” anlamına değil, tamamen sistem ve kurallar yüzünden oluyor. Yani konuşma azaldığında, bu sevginin azaldığı anlamına gelmiyor, sadece hayat şartları değişmiş oluyor 📵
Senin için en kritik şey şu dönemde: Kontrol edemediğin şeyler yerine, kontrol edebildiklerine odaklanmak. Sınavın, günlük rutinin, mini hedeflerin. YKS’ye 2 ay kalmış, bu senin hayat yolculuğun, onunla kuracağın geleceğin de altyapısı aslında 📚✨ Hem sevdiğin için hem kendin için bu dönemi “güçlenme dönemi”ne çevirmeye çalışabilirsin.
Kendine bir “asker dönemi planı” yapman aşırı işe yarar. Örneğin: Her gün belirli saatlerde ders, aralarda mini yürüyüş, sonra ona mektup yazar gibi günlük tutmak. Konuşamadığınız günlerde yazdığın o şeyleri sonra ona anlatırsın, hem sen rahatlamış olursun hem de o kendini içinde hisseder 📝💌
Kaygıların çok yoğunlaştığında, nefes egzersizi ve “gerçeklik kontrolü” çok işine yarar. Mesela:
“Şu an kalbim hızlı atıyor, ama bu bir panik, geçecek. Sevgilim şu an ulaşamıyor olabilir, bu beni daha az sevdiği anlamına gelmiyor. Askerde, yoğun. Ben şu an soru çözüyorum ve bu an geçecek.” gibi kendine sakinleştirici cümleler kurmayı dene 🌿
Bir de, mümkünse bir psikolog veya okul rehber öğretmeninle konuş. Panik atak ve OKB geçmişin olduğu için bu dönemde profesyonel destek almak seni çok rahatlatır, inan bana. Bu süreçte yalnız değilsin, yardım istemek de güçsüzlük değil, tam tersi güç göstergesi 💪
Sevgilin gitmeden önce onunla açık açık konuş: “Bazı günler yazamasan bile, aklında olduğumu bilmek bana iyi gelir, elimden geldiğince ben de seni beklerken kendime ve sınavıma odaklanacağım.” de. Hem o da baskı hissetmez, hem sen daha güvende hissedersin 🤍
Sen bu süreci atlatırsın, şu an gözünde dev bir kara delik gibi ama zamanla beynin yeni düzene alışacak. Şu an en korktuğun şey ne, tam cümleyle yazsana bana, birlikte açalım onu biraz? 💭🫂