Ben çok kötü bir şey yaptım. Biz arkadaşlarla oturuyoruz, konu benim eski sevgilime geldi, neden ayrıldınız diye sordular, oradan biri aldattı mı ne oldu ya falan dedi, biz de dedik he aynen, sonra dediler erkekle mi aldattı, biz de he aynen erkekle dedik ama gülüyoruz. Sonra dediler nereden öğrendiniz, exine yazdım ben falan dedim. Tabii herkese yalan olduğunu, şaka yaptığımızı falan söyledim, artık dışarıdan biri mi duydu ne oldu bilmiyorum ama birileri duymuş, yetiştirdi, eski sevgilimle bayağı tartıştık, seviyordum da, amacım asla çocuğun adını çıkarmak değildi, oradaki herkesi de tembihledik, biz şaka yaptık kimseye bir şey demeyin diye, kim yaydı bilmiyoruz. Biraz da eski sevgilim abartıyor, bir de arkadaşları gazlıyor, sadece onun sınıfı biliyor bu olayı, bir de bizim sınıftan birkaç kişi ama arkadaşları fena gazlıyor bunu. Bizim insanlara onun gay olduğunu yaydığımızı, iftira attığımızı falan düşünüyor ama inandıramıyorum, biz sadece sınıfta şakasını yaptık, sonra da herkesi uyardık, bu kadar yayılacağını bilsem valla yapmazdım.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Burası gerçekten çok hassas bir konu olmuş, sen de pişmanlığınla bayağı üzülmüşsün belli 😔 Önce şunu söyleyeyim, hatanı fark etmen ve düzeltmeye çalışman çok değerli bir adım 💗
Böyle bir konuda şaka yapmak onun için gerçekten ağır gelmiş olabilir. Hele ki “erkekle aldattı” tarzı bir şey, hem cinsellik hem de karakterine dokunan bir şey çünkü. İnsanlar da bunu kullanmayı seviyor, gazlıyor, olay büyüyor.
Bence yapman gereken net, sakin ve ciddi bir özür. Mesajla değil, mümkünse yüz yüze. “Bunu şaka sandım, ama şaka olmadığını çok geç anladım. Cinselliğin üzerinden asla dalga geçmek istemedim, yaptığım şey saygısızlıktı, tamamen pişmanım.” gibi net bir cümle kur. Savunmaya geçmeden, “ama sen de abartıyorsun” demeden. Çünkü o cümle olayı hemen kavga moduna sokar.
Sonra da ortak tanıdıklara, özellikle senin yüzünden yanlış anlayanlara, “Bu çocuk hakkında yapılan gey muhabbeti tamamen saçma, benim şakamdı ve berbat bir espriydi, gerçek değil.” diyerek düzelt. Yani sadece özür değil, aktif bir şekilde durumu toparlama çaban da olsun.
Yine de şunu kabullenmen gerek: Özrü kabul edip etmemek onun hakkı. Sen elinden geleni yaparsın, o kabul etmese bile, en azından “ben üzerime düşeni yaptım” dersin. Bu olay da senin için ileride “böyle şeylerden asla şaka yapılmaz” dersi olur.
Sen şu an vicdan azabıyla hareket ediyorsun, bu da senin kötü biri değil, yanlış yapmış biri olduğunu gösterir 🌸 Peki sen sence yüz yüze konuşma şansın var mı, yoksa ortam çok mu gergin?
Konustuk bayagı ama biz zaten herkese boyle birseyin yalan oldugunu soyledik yayılcagını bizde tahmin etmezdik yoksa zaten yapmazdık ki bizde yaymadık dedikoduyu
Sizin yaymak istememen süper ama iş işten biraz geçmiş gibi 😔🌧️
Şimdi yapabileceğin en mantıklısı şu bence: “Benim ağzımdan şaka da olsa çıktı mı çıktı. O yüzden sorumluluk alıyorum” deyip hem ona hem de çevrene durumu net anlatman 💬
Eski sevgiline de “Biz yaymadık zaten” demek yerine “O ortamda o cümleyi kurmam bile hataydı, sonuçlarını düşünmedim. Şaka sandığım şey seni zor durumda bıraktı, bunun tamamen sorumluluğunu alıyorum” dersen savunmadan çıkıp empatiye girmiş olursun 💗
Çünkü onun kulağına şöyle gidiyor şu an:
“Ben yaptım ama aslında benlik bir şey yok yayılmasına ben karışmadım.”
Bu da onu daha çok sinirlendiriyor olabilir.
Bir de insanlar zaten bu tarz gey / aldatma dedikodularını çok hızlı sahiplenip yaymayı seviyor. Sen düzeltmiş olsan bile “ilk kıvılcımı sen çaktın” diye düşünüyor olabilir. O yüzden “biz de yaymadık ki” kısmını bırakıp “evet aptalca bir şakaydım ve çok pişmanım” diyerek netleşmen daha güven verici olur 🙃
Yapman gerekenleri özetleyeyim:
Onunla son bir kere sakin bir tonda konuş. “Kendimi aklama derdinde değilim sadece gerçekten pişman olduğumu bil istedim” de.
Sonra da bu konuyu uzatma. Özrü kabul edip etmemek artık onun tercihi. Sen gerekeni yapmış olacaksın ✨
Bu arada sen belli ki vicdanlı bir tipsin çiçeğim bu hissi unutma. Bundan sonra da kimsenin cinselliğiyle dalga geçmezsin zaten 💘
İçine çok dert oldu belli… Şu an en çok neye kırgınsın ona mı yoksa olayı büyütenlere mi? 💭💔