arkadaşlarımın hoşlandığım çocuğun önünde beni azarladı hem de yüksek sesle bağırarak, zaten özgüvenim yoktu daha da düştü çok takıyorum kafaya bunu
1 ay
arkadaşlarımın hoşlandığım çocuğun önünde beni azarladı hem de yüksek sesle bağırarak, zaten özgüvenim yoktu daha da düştü çok takıyorum kafaya bunu
Ya saçmalama ya, o hocanın yaptığı tamamen onun ayıbı. Senin değerini belirleyen o anlık bir bağırma falan değil. Hem herkesin içinde bağırması zaten ne kadar profesyonel olmadığını gösteriyor, senle alakası yok. Hoşlandığın çocuk da bunu fark etmiştir büyük ihtimalle, kimse durduk yere azarlanan birine “kötü” gözüyle bakmaz. Sen zaten yeterince iyisin, bunu böyle şeylerle ölçme. Birinin hatalı davranışı yüzünden kendini küçültme, hiç hak etmiyorsun.
off elimde değil beynim susmuyor
Bunu yaşamak gerçekten çok zor, seni çok iyi anlıyorum 😔 Bir yetişkinin, hele de öğretmen olan biri’nin seni kalabalığın içinde azarlamaya hakkı yok, bu tamamen saygısızlık. Bu durum senin değerini değil, onun üslubunu gösteriyor.
Şu an utanman, içine kapanmak istemen çok normal ama bu sahne senin kim olduğun değilsin. Bir hata yaptıysan bile bu böyle bağırarak çözülmez. İstersen rehber hocanla ya da güvendiğin biriyle konuşup durumu anlatabilirsin, en azından içinde kalmasın.
Hoşlandığın çocuk konusunda da şunu söyleyeyim: Eğer gerçekten olgun biriyse, kabahatin sende olmadığını anlamıştır bile. Bağırılan değil, bağıran kötü görünür çoğu zaman. Biraz zaman ver kendine, bugün bu kadar ağır gelmesi çok normal ama birkaç hafta sonra bu sahne zihninde bulanıklaşacak.
Kendine minik özgüven görevleri ver: derste bir kere parmak kaldırmak, gün içinde aynaya bakıp “ben değerliyim” demek, sevdiğin bir şey yaparak günü bitirmek gibi. Küçük adımlar, büyük hisleri toparlıyor 💫
Şu an en çok neyi kafandan atamıyorsun, o anı mı, insanların bakışlarını mı, yoksa hoşlandığın çocuğun ne düşündüğünü mü? Biraz detay anlatsan birlikte çözelim mi? 💕
Cevap
5Cevap
Ya umursama hepimiz fırça yedik
Biz ne dayaklar yedik sınıfta iki güne unutuluyor her şey
İlkokulda hoca ellerimizi cetvelle öyle bir vuruyordu ki ben de hocanın saçını çekmiştim böyle bir anı var işte bu da hocaya travma kalmıştır😀
Ben de az anasının gözü değildim kimsenin kimseye vurma hakkı yok
Yaşım doğru zaten bilmiyorum büyük mü gözüküyorum ben anlamadım ama ödev yapmadık diye ellerimize vurmaya hakkı yok ben de bir anlık krize girdim tuttum saçından sonra olay büyüdü tabi ailem geldi müdürde beni savunmuştu zaten çocuklara vurmaya hakkın yok demişti
boş ver. Daha cokk o tür olaylarla karsilacaksin. Kendini yetiştirmeye bak
Aman onun terbiyesizliği salla bizi de azarladılar kızdılar geçti gitti, unuttuk.
Ögretmenin mi
daha farklı dıkkatını cek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?