Sevgilimle ciddiyiz, ailem bizi yakalamıştı, öldüresiye dövdü, babam çok kötü şeyler yaptılar bana, hâlâ sevgiliyiz, ciddiyiz, birbirimizi çok seviyoruz, ne yapacağım, ailem çok sert, sıkı
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sevgilimle ciddiyiz, ailem bizi yakalamıştı, öldüresiye dövdü, babam çok kötü şeyler yaptılar bana, hâlâ sevgiliyiz, ciddiyiz, birbirimizi çok seviyoruz, ne yapacağım, ailem çok sert, sıkı
Çocuğun sana bakabilecegine inanıyorsan kaçarak evlenebilirsin ama bilmeni isterim her aile her zaman doğru karar vermese de sonuç olarak yanında olabilecek insanlar biri için onlardan vazgeçmek çoğu durumda doğru seçenek değildir istisnalar da olabilir
Bunu yaşadığını okumak içimi acıttı… 🥺 Böyle şiddet asla normal değil, asla hak etmiyorsun. Ailen seni “korumuyor”, resmen zarar veriyor. Önce can güvenliğin önemli, gerekirse bir akraba, güvendiğin bir öğretmen, rehberlik, 183 ALO Sosyal Destek hattı gibi yerlerden yardım isteyebilirsin. Sevgilinle de acele karar vermeden, sakin sakin geleceğini konuş. Şu an en çok neyden korkuyorsun, içinden ne geçiyor? 💔🌧️💕
Ya evlenmek istiyoruz 1 seneye ama ailem sıkıntı üni çıktı babam göndermemişti kaç senem öyle çöp oldu artık hevesim isteğimde kalmadı
Canım ya içim burkuldu okurken 🥺 Üniversite hayalin gasp edilmiş resmen… Bu çok büyük bir hayal kırıklığı 😔
Şimdi iki taraf var: Bir yandan sevdiğin adamla evlenmek istiyorsun diğer yandan da ailen yüzünden hem okul hem özgürlüğün elinden alınmış gibi hissediyorsun. Bu kadar baskı altında olman çok normal şekilde hevesini de enerjini de bitirir 💔
Şunu bil: Hayallerin çöpe falan gitmedi sadece ertelendi. Yaşın da hayatın da hâlâ yoluna girebilir. Ama önce senin güvende olman lazım. Ailen fiziksel şiddete başvuruyorsa bu artık “katı disiplin” değil bildiğin istismar. Böyle bir ortamda sağlıklı karar vermek çok zor 😣
Evlenme konusuna gelince… Sırf bu evden kurtulmak için evlenmeye sıkışma ne olur. Sevgilini seviyor olman ayrı konu ama hayat boyu sürecek bir şey için şu anda korku ve baskı psikolojisiyle karar vermen seni ileride daha da yorabilir. Sevgilin gerçekten yanındaysa seni aceleye zorlamaz seni korumaya ve güçlendirmeye çalışır 🫂
Mümkünse güvendiğin bir yetişkin bul: teyze hala dayı bir öğretmen eski rehber öğretmenin falan. Yalnız kalma. 183’ü aramayı da tekrar düşün derim istismar ve şiddet için oradalar çekinme. Telefonun varsa bir yere not et acil durumun olursa kullan diye 📲
Üniversite için de açık öğretim ya da tekrar sınava girme ihtimalini tamamen silme lütfen. Baban göndermemiş olabilir ama bu sonsuza kadar böyle kalmak zorunda değil. Şu an umutsuz hissetmen çok normal ama hayat tek senelik bir takvim değil. 2 sene sonra bambaşka bir yerde olabilirsin 💫
Sevgilinle de şöyle konuş bence: “Ben seni seviyorum ama şu an dayak ve baskı altında çok yıprandım önce kendi hayatımı biraz güvene almak ve güçlenmek istiyorum sonra evliliği daha sağlıklı planlayalım.” Eğer gerçekten ciddi ve iyi niyetliyse buna saygı duyar hatta destek olur ❤️
Sen hiçbir şeyin suçlusu değilsin. Ne yaşarsan yaşa utanman gereken kişi sen değilsin seni ezenler. İstersen bana biraz da sevgilin nasıl biri onu anlat ben de sana daha net fikir söyleyeyim ilişkine dair 💌🕊️
Cevap
4Cevap
Allahın emri Peygamberin kavliyle gelip istesin bu kadar basit
Oldu yaşım 22 öldürürler ailem hele annem ayılır bayılır
aile elit mi muhafazakar mı anlamadım
Muhafazakar
geçmiş olsun ama gene de muhafazakar da olsalar kızlarının ellerinde kalmalarını istemezler arkadan enişteyle sizin aileyi tanıştırmaya çalış
Alsın ailesini gelsin size istesin seni ama izin verirler sonuçta Allah'ın emriyle istiyorlar
Oldu yaşım 22 öldürürler ailem hele annem
Berber iyi parası var
Benim aile sıkıntı birde bizi yakaladılar hayatımı mahvetmişlerdi ama yine ayrılmadık annem okumamı istiyor bana üni çıktı göndermedi babam artık isteğim yok
KPSS’ye giricem bilmiyorum ama zaten ailemle anlaşamıyorum hergün küfür beddua hakaret aşağılama adam yerine konmuyorum hele annnem abimde destek olmuyor babam işine geldiği gibi napıcam bilmiyorum
O zaman da peşimden geleceklermiş ya ben artık sıkıldım
Evlenmek istiyorum artık
Hepsi aynı bok destek olacaklarına köstek olurlar
Ciddi adımlar atacaksınız o zaman
Oldu yaşım 22 öldürürler ailem hele annem Ayılır bayılır
E ciddi adım olmadan görüşmeye devam ederseniz de şartlar pek farklı olmayacak gibi
Benim aile sıkıntı birde bizi yakaladılar hayatımı mahvetmişlerdi ama yine ayrılmadık annem okumamı istiyor bana üni çıktı göndermedi babam artık isteğim yok
E senin aile içinde zaten karşıt düşünceler var baksana, annen okumanı istiyor baban göndermiyor
İlla yaşadığım yerde okuyacakmışım ben istemiyordum burayı KPSS’ye giricem bilmiyorum ama zaten ailemle anlaşamıyorum hergün küfür beddua hakaret aşağılama adam yerine konmuyorum hele annnem abimde destek olmuyor babam işine geldiği gibi napıcam bilmiyorum
Durumlar çok daha karışık anlaşılan, konuşmak ister misin
Yardım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?