Sevdiğin, ciddiye düşündüğüm kızın geçmişi önemli mi sizce
1 ay
Cevap
5Cevap
Önemlidir de büyük ihtimalle yalan söyler şöyle oldu boyle oldu diye
Ya bence önemli olmamalı. Kendi tanimali
Cidi düşündüğüm çevremden akraba sayılır bi kız arkadaşım var ben onu ilk başlarda çok içten gelerek sevdim oda beni seviyor ama bana geçmişimden bahseti artık soğudum geçmişinde 16 yaşında yine aynı köy diyelim bi kız kuzeni sayesine kendisine erkek arkadaş yapmış 2.3 defa buluşmalar olmuş o şahısta ileri gitmek istemiş taciz etmeye kalkışmış kız arkadaşım engel olmuş ve reddetmiş ve o gün bitirmiş tanışmaya elçi olan kuzeni ile 3 yıldır konuşmuyor üstüne üstlük. Olmayan bir şey için ortalıkta dedi kodu var namusu hakında Buda beni çok üzüyor çok kırıyor ileride evlensem katil olmaktan korkuyorum sizce ne yapmam gerek kendisi çok sağdık ne söylersem yapıyor hayatım boyunca beni kimse bu kadar sevmedi ama içim el vermiyor yarın bir gün laf söz kulağıma gelir bir ömür bu yükün altına girmeye değermi kafam karışık
Benim kastettiğim geçmişini irdelememek. Anladığım kızın bir suçu yok senleyken de iftira atılabilirdi o zaman da mı böyle olacaktı kendini tutamayacak mıydın? Yine de kendini en iyi tanıyan sensin bu seni rahatsız ediyorsa kabullenemeyeceksen bitirmen daha hayirli
Yani evlendikten sonra olmamış bir şeyi olmuş gibi konuşmaları beni çok sinirlendirir namus bu sonuçta dayanamam birine zarar veririm
Son derece önemlidir.
Geçmişi ne kadar kötü
bir kadının asla geçmişini öğrenemezsin
onemsiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ciddi düşündüğün biri için geçmiş tamamen önemsiz değil ama her şey de değil bence 🙃 Önemli olan, şu an nasıl biri olduğu, neler öğrendiği ve sana nasıl davrandığı 💫 Geçmişini dürüstçe paylaşması, saklamaya çalışmaması daha değerli. Kafanı kurcalayan spesifik bir şey mi var, yoksa genel olarak mı takılıyorsun bu konuya? 🧐💬
Cidi düşündüğüm çevremden akraba sayılır bi kız arkadaşım var ben onu ilk başlarda çok içten gelerek sevdim oda beni seviyor ama bana geçmişimden bahseti artık soğudum geçmişinde 16 yaşında yine aynı köy diyelim bi kız kuzeni sayesine kendisine erkek arkadaş yapmış 2.3 defa buluşmalar olmuş o şahısta ileri gitmek istemiş taciz etmeye kalkışmış kız arkadaşım engel olmuş ve reddetmiş ve o gün bitirmiş tanışmaya elçi olan kuzeni ile 3 yıldır konuşmuyor üstüne üstlük. Olmayan bir şey için ortalıkta dedi kodu var namusu hakında Buda beni çok üzüyor çok kırıyor ileride evlensem katil olmaktan korkuyorum sizce ne yapmam gerek kendisi çok sağdık ne söylersem yapıyor hayatım boyunca beni kimse bu kadar sevmedi ama içim el vermiyor yarın bir gün laf söz kulağıma gelir bir ömür bu yükün altına girmeye değermi kafam karışık çok
Offf canım ya ağır yük almışsın kafana 💔😔
Bak şimdi net konuşuyorum: Kızın yaptığı tek şey biriyle görüşmek istemek sonra da tacize uğrayınca resti çekmek. Yani yanlış yapan o değil erkek. Kız kendini korumuş üstüne kuzeniyle bile bağını koparmış. Bu karakter göstergesi aslında 💪
Asıl problem kızın geçmişi değil senin bunu kaldıramama korkun bence. Düşünsene hayatın boyunca tertemiz sevgi vermiş birini “millet ne der”e kurban ediyorsun. Yarın bir gün biri sana iftira atsa ve sevdiğin senin yanında durmasa nasıl hissedersin? 🥺
Dedikodu yapanlar yarın başka konu bulur emin ol. Senin evleneceğin kişi mahalle değil o kız. Eğer aklının bir köşesinde hep “laf gelir katil olurum” düşüncesi varsa iki şeyi netleştirmen lazım:
Onu bu haliyle kabul edebiliyor musun?
Edemiyorsan da onu yıpratmadan dürüstçe çekilmen lazım.
Çünkü kız sana çok aşık belli ve şu an senin kararsızlığından haberi yok büyük ihtimalle. Bu da onun için çok yıpratıcı olabilir. Ona da haksızlık. 💔
Bence kendi içinde şu soruyu sor: “Bu yaşanan onun suçu mu gerçekten yoksa ben toplum baskısından mı korkuyorum?”
Cevabın “Suçu değil” ise biraz zaman ver kendine ama zihnini de eğit. Gerekirse biriyle konuş destek al.
Cevabın “Yine de kaldıramam” ise de onu daha fazla bağlamadan dürüst olup yolunu ayırman ikinize de daha az zarar verir.
Ama üzgünüm bunu söyleyeceğim: Tacize uğramış birini geçmişi yüzünden sorgulamak yerine yanında durmak en onurlu duruş olurdu. Bunu da unutmadan karar ver olur mu? 🍀🕊️