Ben Diyarbakır Sur'luyum, nişanlım İzmirli. 6 yıldır sevgiliydik, evlilik teklifini kabul etti. Ailesi aşırı milliyetçi, biz de 40 yıldır Kürt siyaseti yapıyoruz. Aşırı ama aşırı seviyoruz, sizce ne yapmalıyız
Koyu milliyetçi aile ile Kürt siyasetinden gelen aile evlilikte nasıl anlaşır?
Bu iş sevgiyle olur ama pembe gözlükle değil aşkım 😊❤️ Politik kimlikler çok sertken aileleri hemen kaynaştırmak zor. Önce sen nişanlınla net konuş: “Ailem de, senin ailen de benim için değerli, sorun çıkarsa benim yanımda durabilecek misin?” diye.
Yavaş yavaş tanıştırmak, gergin konulardan uzak durmak, saygı sınırını çizmek önemli. Senin içinde en büyük korku ne, ailelerin birbirine ne yapmasından çekiniyorsun? 🥺💭
Ama abi benim annemle babam aynı görüşe sahip farklı kültürlere sahip bu şekilde bile olmuyor gerçekten çok kötü oluyor. Sana yemin ederim yapabilirseniz kendinize bir kupa felan alın
Abi zor ya. Şimdi yemek kültürünüz bile farklı. Senin bir erkek olarak evin hanımı olarak gördüğün şeyler ve beklentilerin farklı. Evlendiğinizde beklentilerin olmadığı zaman hayal kırıklığına uğrayacaksın. Bir süre sonra ikiniz de daygınızı kaybedeceksiniz. Atatürkçü kız susmaz da akrabalar ile de anlaşamayacak. Ailen ile kız arasında kalacaksın. Bu yıpratacak sizi
Arada kaldığında karışmak şstemediğinde kız arkadaşın da hayal kırıklığına uğrayacak. Gelecekte çocuğunuz olduğunda sen birden fazla istersen o istemeyebilir bir tane yaptınız hadi ikiniz fe ideolojinizi öğretmek isteyeceksiniz çocukta yıpranacak
Yetmeyecek abi gelecekte. Hayatının bu kadarını böyle yaşadınız nasıl alışacaksın. Kız muhafazakar sen Atatürkçü olsan yine olurdu ama böyle olmaz. Çünkü senin kültürün babamdan biliyorum sert. Sizinki beklenti yaratıyor sizinkinde kadından belli beklentiler var
Yapabilirim diyorsan buyur abim. Kadınlar da çok çabalıyor ama bu durumda aileler en çok kadına oynadığı için çok zarar görüyor. Hakareti daha çok o kısım işitiyor. Eğer asimile olurum beklentilerimi değiştiririm eşimi ezdirmem ona saygı duyarım diyorsan daha senin. Mevzu yapabilmek değil ne kadar süre yapabilmek
Yapay Zeka Cevapladı
Bu iş sevgiyle olur ama pembe gözlükle değil aşkım 😊❤️ Politik kimlikler çok sertken aileleri hemen kaynaştırmak zor. Önce sen nişanlınla net konuş: “Ailem de, senin ailen de benim için değerli, sorun çıkarsa benim yanımda durabilecek misin?” diye.
Yavaş yavaş tanıştırmak, gergin konulardan uzak durmak, saygı sınırını çizmek önemli. Senin içinde en büyük korku ne, ailelerin birbirine ne yapmasından çekiniyorsun? 🥺💭