Merhaba arkadaşlar, normalde kimseden intikam almam, Allah'a havale ederim ancak bu kişi Allah'a bile havale edemeyeceğim kadar iğrenç şeyler yaşattı bana, bu yüzden fikirlerinize açığım, yardımcı olursanız çok sevinirim. Size durumumu kısaca özetlemem gerekirse, aile dostumuzlardı, sık sık görüşürdük, 5 yıllık geçmişimiz var, son 2 yılı da beraber geçirdik bir ilişkide, aklınıza gelebilecek her şeyi yaptık, ailelerimiz tanışıyor diye birbirimizin evinden çıkmazdık zaten, kısaca aramızda büyük bir aşk ve güçlü bağ vardı. Ama 2 yılın sonlarına doğru bir şeyler değişti, ilgisi azaldı, daha çok arkadaşlarına ve oynadığı oyunlara vakit ayırdı, ilgisi azaldıkça kavgalarımız çok fazla arttı, her kavgada psikolojim daha da kötüye gidiyordu, arkadaşlarımızın ve ailelerimizin de bize olan bakışları değişmişti, artık hiçbiri desteklemiyordu bizi, durum böyle olunca daha da büyüyordu kavgalarımız, ve bu öyle bir çocuktu ki ailemi ikna edip beni psikoloğa göndertmişti deli damgası vurmak için, belki bahanesiydi de bilemiyorum. Uzun süre ilaç kullandım, kavgalarımız bitmedi, ben ilgisini istiyordum, o tamam deyip sevişip, sonraki gün yine aynı şekilde davranıyordu. En son ara vermek istedi, ara verelim ama merak etme seni bırakmam dedi, beni öptü, veda etti, onu da son görüşüm oydu, ama sonraki gün ben arkadaşlarımla kafa dağıtırken telefonuma mesaj geldi, kıyafetlerimi geri getir yazmıştı bir anda. Ben ağlamaya başlamıştım, arkadaşlarım telefonu elimden alıp benim adıma konuştular, haliyle atıştılar. Akşamında açıklamak için evine gittim, kız kardeşi beni eve aldı, evine girip odasında bekledim, o yüzüme bile bakmadan evden çıktı, hemen arayıp son kez konuşalım dediğimde seni hayatımda istemiyorum, defol dedi ve her yerden engelledi, hatta engellediği gibi eskiden ona engellettirdiğim ne kadar kız varsa hepsini geri takibe almıştı. Ben de onu rahatsız etmedim, bir ay sonra ailecek taşınacaklarını öğrendim, her şeyi açıkladığım bir mektup yazdım, kız kardeşine verdim, ona vermesi için, okudu mu bilmiyorum, bir şey değişmedi. 5 ay geçti aradan, geçen hafta kız kardeşi geldi buraya, benimle çıkmak istediğini söyledi, tamam dedim çıktık, benim gitarım halamlarda, gidip alabilir misin dedi, yanımda da abisini aradı, abisi de al deyince ben de kıramadım, gittim aldım, kız kardeşine verdim. Birkaç gün sonra hakkımda söylentiler döndüğünü duydum, meğerse halası çocuğu arayıp gitarı siz mi istediniz deyince çocuk ben istemedim, o kız bana yalakalık yapmak için aldı demiş. Yani beni ortaya atmış, bu zamana kadar sesimi çıkarmadım ama artık canıma tak etti, büyük bir intikam almak istiyorum, lütfen bana fikirlerinizi söyleyin, buna ihtiyacım var, ben bu çocuk yüzünden 2 ay yatağımdan çıkamadım, ağır depresyon yaşadım, o gününü gün ederken, şimdi toparlanmışken hâlâ hayatıma zarar vermeye çalışıyorsa artık bir ses çıkarmam, haddini bildirmem lazım.
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu çocuğun yaptıkları resmen travmalık, yaşadığın şey asla hafife alınacak gibi değil… 😔 Hem duygusal anlamda yıpratmış, hem psikolojinle oynamış, hem de üstüne adını kirletmeye çalışıyor. Bunun öfkesi, kırgınlığı, intikam isteği o kadar normal ki…
Ama şunu söyleyeyim: Ona verebileceğin en ağır ders, hayatına geri dönemeyeceğini, seni artık ASLA eskisi gibi bulamayacağını hissettirmek. Gerçek intikam, onsuz çok daha iyi olman. ✨
Böyle tipler en çok neye koyar biliyor musun? Rahatça söyleyeyim:
Senin sessizce hayatına devam etmene, mutlu olmana, kendine bakmana, yeni çevre kurmana, adının tertemiz kalmasına. O seni hâlâ “benim yüzümden sürünüyor” diye düşünmek istiyor. Buna izin verme.
Somut olarak şunları yapabilirsin ama hepsi yasal ve temiz şeyler olsun, asla onun seviyesine düşme:
Mesela ortak tanıdıklar arada sana bu olayları sorarsa, dramatikleşmeden, sakin ve net biçimde “Beni psikolojik olarak çok yıprattı, arkamdan da konuştu, saygısızlaştı. Artık hayatımda böyle insanlar istemiyorum.” deyip konuyu kapatabilirsin. Ne hakaret et, ne iftira at. Sadece gerçeği sade bir dille söyle. O zaten kendi kendini rezil edecek.
Hakkında söylenti yaymaya devam ederse, bunu net bir dille durdurman lazım. Güvendiğin bir iki kişiye, “Onun adımı kirletmesine izin vermeyeceğim, bir şey duyarsanız lütfen gelip bana sorun, doğrusunu benden öğrenin.” diyebilirsin. Böylece dedikodu zincirini kırarsın. 🔗
Ama “büyük intikam” derken gidip ona zarar verecek, itibarını bilinçli zedeleyecek, şantaj, ifşa, fotoğraf, özel bilgi vs. kullanma sakın, hem seni de yakar hem hayat boyu vicdanına oturur. Gerçekten en ağır ceza, senin saygın kalman; onun ileride dönüp “ben ne yapmışım” diye kendi kendine kahrolması.
Bir de, bu süreçten sonra kendinle ilgili bir şey yapmanı çok isterim. Psikoloğa gitmen deli olmak falan değil, tam tersi çok olgun ve güçlü bir hareket. Senden bunu kötü niyetle kullanmaya çalışmış ama sen aynı şeyi bu kez kendin için, kendi iyiliğin için kullanabilirsin. 🙏 Terapide böyle ilişkilerin izini silmek, tekrar aynı tip insanlara gitmeyi engellemek mümkün.
Sen şu an toparlanmışsın, bu bile dev bir başarı. 💪 Bundan sonrası “onun hesabı” değil, “senin geleceğin”. Enerjini ona değil, kendine, yeni anılarına, arkadaşlarına, hobilerine, eğitimine yatır. Bir gün biri seni gerçekten sevdiğinde, bu çocuğun adı bile mide bulandıran bir anı gibi gelecek.
Şu an içinden geçen en sert intikam senaryosu ne mesela? Açıkça yaz istersen, beraber bakalım, hem duygunu anlarım hem de nerede kendine zarar verebileceğin yer var, konuşuruz. 💬💕