3 yıllık sevgilim ayrılığı gurur yapıp beni her yerden sildi, bu saatten sonra geri dönüşü olur mu?

3 yıllık ilişkimizi bitirdim ama hiç düşündüğü kadar kolay ve ani bir karar olmadı. 1,5 haftadır ne yazıyordu ne arıyordu sadece hikayelerime bakıyordu. Ama asıl kırgınlığım bu 3 yılda bana duymadığı saygı ve ilişkiyi hiç sahiplenmemiş olmasıydı. Ailesi muhafazakâr bir aile diye söylemiyorduk, açıklama da yaptı ve anlıyordum bu durumu ama bir yandan da ileride evlenirsek ve ailesi beni karşısına getirirse kaygıları duyuyordum. Sanki ilişkinin gidişatını, her şeyi başkalarının ne düşüneceği, ne hissedeceği belirliyordu. Ben aslında ondan bunu aileyle açmasını değil, sadece beni karşısına alıp bana güven vermesini istemiştim. Ne yaptığımı biliyordum demesini... Tekrar tekrar konuyu açan bir kadının o konuyla ilgili soru işaretleri olduğunu göremiyor mu erkekler? En son bana bu konuyu açtığımda neden tekrar aynı konuyu açıp tadımızı kaçırıyorsun demişti. O kadar kırıldım ki. Ona yaptığım atkıyı kaybetmesi, ona aldığım hediyeyi kendi annesine hediye etmesi… Hepsi tek başına küçük şeyler gibi gözükse bile her konuyu açtığımda ciddiye alınmıyor gibi hissetmek beni çok yordu. O sessiz kaldığı 1,5 haftada ağladım, çok düşündüm. En sonunda buluşmamızdan bir gün önce sabah aradı. O an telefonda çok sert konuştum ama artık o kadar dolmuştum ki. Arayana kadar son ana kadar bile söyleyeceğim şeylerden pişman olmak istemeyerek açtım telefonu. O ise akşamında konuşacağımızı söylemesine rağmen arayıp sen zaten karar vermişsin dedi, bunu gurur meselesi hâline getirdi. Bana her şeyi bu sefer kalbimi ferahlatacak şekilde açıklamasını, güvenimi kazanmasını beklerken o meseleyi kendi kırgınlığına çevirdi. Oysa ki konumuz beni bu noktaya getiren meselelerdi ve ben ona da önceden söylemiştim, ben anlayış gösteririm sabrederim sonra tamamen bitiririm diye. Ayrılık konusunun mu geçmesi gerekiyordu bu konuyu ciddiye alması için? Konuyu paylaşsan konuşurduk diyordu bir de sabahleyin. Oysa ki ben denemiştim, o ise kaçmayı, sorumluluk almamayı seçti ve beni her yerden sildi. Söyleyin bana, bu hareketleri şüphemi doğrulamıyor mu? Buradan bir daha geri dönebilir mi?

Güncellemeler
2 ay
Soruyu site geri döner mi diye sormakta ısrar etti ama ben geri dönüşte bile değilim. Dönerse bile güvenimi geri kazanmadan nasıl tekrar başlanabilir? Zaten gururu da sevgisinden ağır basıyor gibi.
3 yıllık sevgilim ayrılığı gurur yapıp beni her yerden sildi, bu saatten sonra geri dönüşü olur mu?