1 yıllık ilişkide sürekli evlilik sinyali var ama somut adım yoksa ayrılmak haksızlık mı?

Arkadaşlar bir yıllık bir ilişkim var. Sevgilim 35, ben 30 yaşındayım. Kendisi bana sürekli evlilik sinyalleri veriyor ama asla adım yok. Ailelerimiz de biliyor, benim ailem geleneksel yapıda olduğu için çok zor oluyor buluşmalarımız. Bugün ikimizin ortası bir şehirde buluştuk, güzel bir piknik yapalım dedik. Sağ olsun ben hazırlayamıyorum ama o çok güzel şeyler hazırlamış, yapmış. Ben özel bir kurumdayım, yıllık oluyor sözleşmelerimiz. Bir ay içinde iş sözleşmesi yapacağım, bunu da biliyor. Ona rağmen tık yok. Hatta bugün yazın Denizli bir yere gidebilmek için saatlik buluşma mı yapsak diye plan yaptı, benim durumum bu ara sıkışık diye zorla bana spor paketi almaya çalıştı. Bu durumdan da ayrıca rahatsızım. Ben aileme karşı binbir yalanla dolanla evden çıkmaya çalışırken onun evlilik adına hiçbir adım atmaması zoruma gidiyor. Sizce haksız mıyım?
1 yıllık ilişkide sürekli evlilik sinyali var ama somut adım yoksa ayrılmak haksızlık mı?