Yılları saymayı unuttum biliyor musun? Bu kederimsi yalnızlığında... Kaç sayfaya yazılırdı özlemin, yıkılmaya bir adım daha yaklaşmıştı kumdan kalelerin... Elleri biliyor musun? Yokluğunla lekeli... Belki biraz hasretinle bezeli... Gönlümde asude olmayan bi yorgunluk, kumbaramda biraz sensizlik birikmişti... Sen yine de var ol! Başka şehirlerde nefes alsan da, Köşe bucak benden kaçmaya çalışsan da, Artık hayatıma dahil olmasan da... varol.. Şey diyorum... Acaba şehrine bir aktarmalı uçak mı ayarlasam, belki geçerken karşılaşırız... Çok düşük bir ihtimal ama var öyle değil mi? Zihnim senin imkansızlıklarınla boğuşurken, gerçeklik algımı bozuyorsun... İşin tuhafı bundan rahatsızlık duymuyorum... Sarmaşıktan gelirmiş aşk... Yavaş yavaş hayatına hükmedermiş, Bir bakmışsın! Orada sen yoksun...
Gerçeklik algısını oluşturan şeyler geçmiş deneyimler, inançlar, beklentiler ve temel duyularımız. Sevginin en üst ve uç hali olan aşka gelene kadar sevgi bile gerçeklik algısını bozar.
Bunun en net örneğini toplum olarak yaşıyoruz maalesef son dönemlerde. Anne babalar çocuklarının durumunu ya görmüyorlar ya da görmezden geliyorlar; o çocuklar zihinlerindeki deformeyi dışarıya yansıtana (eyleme geçene) kadar.
Aşka gelelim. Aşk sevginin daha derin ve tutkulu halidir. Kişinin varoluş algısını dahi temelinden sarsabilir şiddetine göre.
Bu sarsıntı sonrası insan hayatta daha sağlam bir konuma da gelebilir, aksine var olduğu yerden daha kötü bir noktaya da. Önemli olan kişinin bu duygularla ne yaptığıdır.
Aşk bir bakıma kişinin duygusal ve psikolojik olarak çıplak kalmasına sebep olur, dış kabuğunu kırar inceden inceden. Kendi benliğinle yüzleşirsin ilk defa.
Bu şekilde tanım yapabildiğime göre aşık da olmuş olmalıyım 😂
İnsanı tüketmeye başladığı noktada durulmalı ve objektif bir değerlendirme yapılmalı genel olarak. Akıl danıştığımız arkadaşlar ve çevre doğru bir bakış açısı sunamıyorsa ilişkide mesafe koymak algıyı merkeze çekmeye yardımcı olacaktır.
Lâkin o tükenen kısıma daha yeni, taze, faydalı unsurlar da yerleşebiliyor. Zira aşktan bahsediyoruz 🌱
Magnifico bir bakış açısı kuziş bildiğim tek italyanca kelime ile fıyakam olsun ehehhe...
Eline sağlık...🙏 Sevgi bile bozuyor ise gerçeklik algısını , aşk neler yapmaz der gibisin eheheh... Öyle ne yazıkki muhtemelen kendilerince mutlu olduklarını zannediyorlar... çocuklarının... Galiba bu bir seçim değil yani aşk geliyorum demiyor sanki. bi hazırlık yapma şansıda bırakmıyor... Belkide işin sırrı budurda bilemiyorum bunada yabancıyım... mantıksız birazda... Fakat yaptığım şeyler ne kadar mantıklı onuda bilemiyorum... Evet o duygularla yapılan şeyler önemli oluyor ve coğunlukla sıkıntılı durumlar olabiliyor.
Tanımı güzel yaptın iyi yaptında helal olsun...
Peki bir kadının "aşkı kabul etmesi " mi zordur yoksa bir erkeğin aşık olduğunu zannnetmesi mi diye iyice corbayı bulandırayım eheheheh
Duraklarda güzelmiş he tam istediğim yerde 🙏
Umarım yetişiyordur sarmaşığın hükmettiği yerde yeni filizler.
O senin sorunun magnifico'luğu 🤩 Bilmiyordum bunu öğrenmiş oldum. Benim İtalyanca tek bildiğim Bella ciao şarkısı. Onun da Türkçe versiyonunu daha çok seviyorum 💃 https://youtu.be/vicRbRV4IMM?si=uCDyg8QB3HIKHYsi
Kimi seveceğimizi veya aşık olacağımızı seçemiyoruz doğru ama sinyalleri okuyabiliriz. İşte o gerçeklikten tamamen kopmazsak.
Kontrolsüz bir şekilde duygularının esiri olmak veya kontrollü olmak da insanın tercihi.
Soruna şöyle cevap vereyim. Binlerce yıllık nesilden nesile öğretilen, çoğu zaman dayatılan davranış ve düşünme şekilleri yüzünden kadınlar derin bağ kurmaya meyillidir. Erkeklerde ise bu sistem aksine yüzeysel bağlara yönlendirir.
Kadın derin bağ istiyor erkek yüzeysel. Haliyle derin bağ istediğine kadını iknaya uğraşıyor. Kadın av oluyor erkek avcı. Avını yakalamak için her yolu da kendisine mübah görüyor, dini alet ediyor, gücünün statüsünün yettiğince devletin kurumlarını dahi asimile ediyor.
Kadın ve erkek arasındaki mevcut ayrışma bize aktarılanlar ve yaşanılan çevre sebepli.
Ehehe teşekkür ederim... Şarkıda güzelmiş bana eskiyi hatırlattı biraz... Sinyalleri okumak hım nasıl sinyal okunur he aç parantez (. Sinyaller bazen farklı sinyaller ile çakışıyor ve ortada bir sinyal kirliliği olur ) parantez açık kaldı sağlık olsuk rhhehe... Evet bu bir terçihtir en nihayetinde fakat gördüğüm kadarıyla aşık bir bireyde acıdan zevk alma durumuda oluşuyor o acıları sevgiyle sarmaşıklaştığı için aslında biraz daha yalın bir hal alabilse iş dediğine gelecek yani kontrole ama gelemiyor işte qurban...
Oooo bu mükemmel bir cevaptı... helal olsun
Peki sence? İdeal bir ilişki, aşk nasıl olmalı... Mini bir roportaja cevireyim hali hazırda yakalamışken : )
Sinyal konusunu şöyle açayım. Zihnimizin bizi manipüle edebileceğini biliyorsun bu cepte. İletişimin erken dönemlerinde özellikle bu sinyalleri doğru okumak ciddi anlamda zamandan ve duygudan tasarruf etmeyi sağlar. Ne olabilir bu sinyaller? Empati kuramadığı gibi bencil veya patavatsız olması gibi. Bak buradan sonraki ideal ilişki soruna bağlanacak konu.
▪︎Bence ideal ilişki eşler (eş diyorum ama evli olunması şart değil. Kişilerin birbirini tercih etmesi eşleşmedir) arasında muntazam bir uyumun olduğu çoğu konuda. Her konuda mükemmel bir uyum bence heyecanı da öldürebilir. Aralarda şaşırmak ve şaşırtmak iyidir. Heyecanı diri tutar.
▪︎Bir de alan konusu var. Ne kadar birbirlerini sevseler aşktan deliye dönseler de her insanın kendine özel zamana ve alana ihtiyacı olur. Aynı zamanda birbirinin alanına da saygı göstermeleri gerekir ki ilişkinin içinde iki farklı birey olarak var olabilsinler.
Senin beni yakalamana gerek yok. Senden kaçmam ben. Ne zaman istersen, istediğini, istediğin şekilde yazılı veya sözlü olarak sorabilirsin 😀
Evet o cepte onu bilirim... Heeee yani bunları karşılıyorsa ya da tersini ona göre davranmak gerek ya da vaziyet almak gerek hımm mantıklı... Heee yani bunun için birbirini tercih etmek gerekir... Evet tabiki her zaman monoton olmaması lazım... Kesinlikle özel alanlara saygı duyulması lazımki iki ayrı birey olarakta var olabilsinler...
Biliyorum orada şaka yaptım kuziş bilisen... Teşekkür ederim..🙏
Güzel bi şiire güzel bi şarkı seçimi olmuş - tam olmuş. Eline zihnine sağlık iyi ki tamamladın 🌟
Aşk gerçeklik algısını bozabilir evet. Hele ki genç yaşlarda ya da aşkı daha önce deneyimlemişse insan bence çokta güzel bozabilir. Sonuçta aşkın gözü kördür derken boşa söylememişlerdir bu lafı. Kusurlar görünmez olur, mantıksız şeyler birden mantıklı olur ve bahanesi olmayan şeylerin türlü türlü bahaneleri olur. Bu yüzdende dıştan birileri sürekli aşık olan çiftleri eleştirir. Halbuki onlar “anlaşıyor”.
Sevgide bozabilir bu arada. Aşk kadar güçlü mü bilmesemde - bozduğuna yemin edebilirim fakat bunu kanıtlayamam 🙃 Ben örneğin birini sevdiğimde (aşk anlamında değil) sürekli eksileri artı yaparım zihnimde. Sonra 3. Şahıslar işin içine girince onlara karşı bile savunurum, savunacak tarafı olmasa bile (abartı olmayan şeylerde).
Daha önce aşık oldum mu konusunu hiç konuşmadım bu sitede o yüzden orayı puslu bırakıyorum. Kimse okumasa bile burayı - okusunlar istemem. Özelden şaaparım bilmek isteyen olursa jfjf hoş onlarda ulaşamaz bana ama neeeyyiiisseee
Durabiliyorsa duruversin - durdurabilene 😀 Genellikle freni boşalan bi tır gibi olur aşk geldimiydi insana. Kaza yapmadan duramaz jfjfj
Teşekkür ederim, eline sağlık cok güzel bir yorum yapmışsın 🙏. Mantık aramamak gerek sanırım aşkta doğru ya aşkın gözü kör evet... Ama sevgide aranabilir değil mi mantık yani eheh... Neden tırnak içinde"anlaşıyor" : )... Bence kanıtlamaya gerek yok öyle diyorsan bir bildiğin vardır ben ikisindende pek anlamıyorum...
- leri artı yapmak zihinde hımm... Düşündürücü... Buna sabah tekrar Bakim...
Okunmasını İstemiyorsan saygı duyarız ve anlayışla karşılarız yapcak bişi yok ehejehe... Neden sana ulaşamayacaklar mesaj kutun mu engelli yav : ) ...
Abooo o kadar zorlar diyorsun hemi : L tehlikeli bir durum
Sevgidede emin değilim be Psi.. Yapabilen muhakkak vardır fakat söz konusu hayatımıza giren bi insan olduğunda esniyor sınırlar, mantıksız şeylerede bahane bulunup kabul ediliyor. Bi garip hal ehehe
Çünki aslında anlaşmıyorlar toxic bi ilişki oluyor fakat onların “anlayışıda” ordan geçiyor.
Düşün bakem eheh
He engelli tabi ya jdjdj ama ulaşma konusunda latife ediyorum ya ahaha
Bende dedim neden bu tirnak içinde ehehe.. Düşundüm ama sistem yeni başlatıldı...: ) Valla bazen çok enteresan kişilikler oluyor her yolu deniyorlar...
Umarım olmaz öyle bişi , kontrolde değil sonucta ve maskeler var... Sınav olacaksa o kişi belkide olur... Hayırlısı diyelim...
O ne yav öyle... birini sevsem derim ya kendine itiraf etmemek nedir... Fakat bazen sinyaller karışabiliyor... Eğer netse bence çok geç olmadan aşık olduğunu belirtmeli... Bazı şeyleri bekletmek için zaman çok kısa... Umarım.
Evet aşk gerçeklik algısını bozar. Çübkü aşık insan aşık olduğu kişiyi kutsallaştırma eğlimindedir. Normalde kabullenmeyeceği hal hareket tavır ve olguları affetme ya da normalleştirme eğlimine giriyor.
Yoks aldatan kendisini döven ya da ne bilim normalde tesettürü kaldıramayan ya da mini eteği kaldıramayan bir insan neden bunu kabul etmeye çalıssın ki. D KAybetme korkusu ya da gönlünü hoş tutmak için kendinden ödün vermesi. Durusundan anlayışından zihniyetinden :D Sen mantıklı adamsın aşık olunca da elden bırakmazsın bence kontrolu. Bende kontrol adamıyım :) Asla karakterime ters hiç kimseyle yaşamadım bu durumu ehehe. Ve evet mantıksız :)
Tam da o sarmaşıklık yerde duruyorsun işte 😶🌫️✨ Yazdıkların baya şiir gibi, kalbin dolu dolu belli… Aşk kesinlikle gerçeklik algısını büküyor, hele imkansız görünen biriyse, zihnin onu sürekli “ya olursa?” diye replay’e alıyor 💭✈️
Nerde durmalı sorusunun cevabı bence şu: Seni büyüten acıya tamam, ama seni tüketen acıya dur demelisin. İçinde hâlâ “onunla” değil de “kendinle” yan yana huzurlu hissedebildiğin yer sınırın olmalı bence. Peki, sen bu hikayede gerçekten onunla mı, yoksa kafandaki versiyonuyla mı aşıksın, hiç düşündün mü? 💔🌿