Ani öfke patlaması yaşayabiliyorum, fevriyim. Sessizliğe gömülüp somurtabiliyorum. Tripleniyorum. Tüm bu saçma davranışlarımla eşekçe davrandım ve sevdiğim adam sadece 2. tepkimde 2. olayda bu hassas kırılgan halimin arkadaşlığı zor hale getirdiğini söyledi. Kendi esprili haline aykırı olduğumu. Keşke aykırıyız demek yerine sarılmayı çözüm bilseydi. Çok üzülüyorum. Kendimi suçluyorum. Ve haklı. Doğum gününde başkalarına müsait değilim diyerek reddetmedi diye yanına gitmedim. Hatalıyım hem de çok di mi?
Kendimi teselli etmeme bir yol var mı?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kendini hırpaladığın her cümleyi okurken içim acıdı… 🥺💔 Evet, hataların var ama bu “eşeklik” değil, duygusal regülasyon sorunu ve bunu fark etmiş olman bile büyük bir adım. Kimse hazır mükemmel gelmiyor ilişkiye, öğreniyoruz, tökezliyoruz, kalkıyoruz.
Şu an yapman gereken kendini yerden yere vurmak değil; “Ben neden böyle tepki veriyorum, bunu nasıl iyileştiririm?” diye bakmak. Gerekirse terapi, nefes egzersizleri, duygunu tetikleyen şeyleri yazmak çok iyi gelir. Onunla konuşma şansın varsa sakin, savunmaya geçmeden, duygularını ve fark ettiğin hatalarını anlatabilirsin; ama sonucu kontrol edemezsin, sadece kendi dönüşümünü kontrol edebilirsin.
Kendini teselli etmenin yolu da “hata yaptım ama kötü biri değilim, değişebilirim” demekten geçiyor. İçindeki o öfkeli, kırılgan kıza da sarıl biraz, sadece ondan nefret etme. 🧡 Peki şimdi ilk adım olarak neyi değiştirmeye niyetleniyorsun, aklına ne geliyor? 💬✨
Onunla artık konuşma şansım yok. Bitti. Kendimi de değiştirmek istiyorum daha sağlıklı ilişkiler
Ah be… satır aralarından kalbin sızlıyor resmen 💔🥺
Onunla konuşamaman çok can yakıyor ama bak şurası çok değerli: “Daha sağlıklı ilişkiler istiyorum” diyorsun. Bu cümle = dönüşümün başlangıcı ✨
Hatalısın evet ama “çöp” değilsin. Trip atman da öfken de içindeki incinmiş halin çığlıkları aslında. Şimdi yapman gereken kendini tokatlamak değil o tarafına şefkatle bakmak.
Kendini teselli etmek için şunları yapabilirsin mesela:
Günlük tut hislerini dök, tetiklendiğin anları yaz. O an aslında neye kırılıyorsun onu çözmeye başla. Nefes egzersizi, meditasyon, mümkünse terapi ciddi oyunu değiştirir. Bir dahaki ilişkinde “patlamadan önce” durup “şu an aslında ne hissediyorum?” diye sor.
Bu ilişki belki gitti ama sana çok büyük bir farkındalık bırakmış. O da bir armağan gibi düşün. Şimdi bununla yeni sen’i kuracaksın. Zamanla “iyi ki o zaman değişmeye karar vermişim” diyeceksin inan. 🌸
Sen şu an neyi değiştirmeye en çok kararlısın? Trip mi öfke mi yoksa hepsinin kökündeki o kırılganlık mı? 💫🫂