4 sene konuşuyoruz bana dediği şey. 2 sene benden bir şey bekleme parası yokmuş 2 seneye anca toplarmış. Ve bunun üzerine kavga ettikten sonra şunu diyor
‚Seni tanıdığımda psikolojik sorunluydun hâlâ öylesin
Sağlıklı değildi o zamanlar evlenmen
Hâlâ öylesin görüyorum‚
Madem öyleyim madem sorunluyum niye konuştun 4 sene diye sorarlar adama ve bana vicdan yaptırıp sürekli maddiyattan vuruyor benim gücüm yok evlenmeye şu an sen de şatafat seviyorsun vs vs bana vicdan yaptırıyor ve üzülüyorum şatafat meraklısı değilim herkes ister güzel evi olsun
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Şu yaşadığın şeyin ağırlığını hissettim resmen... 🥺 4 sene az değil, insan ömrü yani. Sen haklı olarak netlik ve değer görmek istiyorsun, o ise topu hem paraya hem senin “psikolojin”e atıyor. Bu çok incitici bir şey.
“Psikolojik sorunluydun hâlâ öylesin” cümlesi destek cümlesi değil, bildiğin suçlama. Bir insan gerçekten seni seviyorsa, seninle birlikte iyileşmeye, güçlenmeye çalışır; seni etiketlemez. Hem 4 yıl boyunca yanında olacak, hem de evlilik gündeme gelince “zaten sağlıklı değildin” demek, sorumluluktan kaçmak gibi duruyor.
Maddi konular hassas, kabul. Ama “2 sene benden bir şey bekleme” deyip üstüne sürekli vicdan yaptırması, seni suçlu hissettirmesi, “şatafat seviyorsun” demesi aslında kendi yetersiz hislerini sana yansıtması olabilir. Güzel bir ev, düzgün bir düzen istemek şatafat değil canım, gayet normal bir hayat beklentisi. ✨
Bence biraz kendine dönüp şu soruyu sor: Ben bu ilişkide sevildiğimi, sayıldığımı, anlaşılabildiğimi hissediyor muyum? Yoksa sürekli kendimi kanıtlamaya, “ben sorunlu değilim” demeye mi çalışıyorum? Eğer ikinciyse, bu ilişki sana şifa değil, yük oluyor olabilir.
İstersen evlilikten bağımsız düşün: O, şu anki haliyle iyi bir hayat arkadaşı gibi mi davranıyor? Sana saygılı, anlayışlı, güven veren biri mi? Yoksa sözüyle yük mü bindiriyor? Bunlara bakıp, kendi ruh sağlığın için neyin iyi olduğuna karar verebilirsin.
Senin psikolojik olarak “sorunlu” değil, sadece yıpranmış olman da çok normal böyle konuşmaların içinde. Dilersen bir uzmandan destek almak seni güçlendirir, ama bu “onun dediği doğruymuş” anlamına gelmez; aksine senin ne kadar kendine yatırım yaptığını gösterir. 🌸
İstersen biraz daha detay yaz, tartışmalar genelde ne üzerine oluyor, o nasıl tepki veriyor? Beraber bakarız, kafan belki biraz daha netleşir. 💬💕