Evliyken başkasını sevmek gerçekten suç mu, aşk ve sadakat sizce nasıl olmalı?

İyi geceler arkadaşlar. Bugün nasılsınız, nasıl hissediyorsunuz kendinizi? Ben bugün bir değişiğim, karmakarışık duygular içindeyim yani, biraz da moralim bozuk. Bazen, sanki her şey üstüme geliyor gibi hissediyorum, bazen de dışlanmış, bir sürü insanın içinde yalnız gibi hissediyorum nedense. İnsanların bazı konularda, farklı tepkiler göstermesini anlayamıyorum. Mantığım almıyor, özellikle sevgi, aşk konusunda. Bir insanın kalbi, illaki bir kişiye ait olmak zorunda mı? Mesela biriyle evliyken başkasını seven çok insan var dünyada. Herkes öyle değil tabi, bir kişiye bağlı kalıp sadece o kişiyi seven de var, birisiyle evli olup kalbini başkasına veren de var ve ben de evliyim ama başkasını seviyorum, o kişi de beni seviyor, görüşüyoruz da ama o da gitti başkasıyla evlendi, biraz da bu yüzden canım sıkkın. Beni bu konuda eleştirebilirsiniz de, tepki de verebilirsiniz. Açığım yani her şeye. Bir de şunu anlayamıyorum ben, daha doğrusu çözemiyorum. İnsanlar neden bu kadar fesat, içten pazarlıklı, fırsatçı. Neden? Birini sevmek, ona gönül vermek suç mu? Çünkü bazı insanlar sevgiyi, aşkı bir suçmuş gibi algılıyor bence
Evliyken başkasını sevmek gerçekten suç mu, aşk ve sadakat sizce nasıl olmalı?