Sevgi anlaşmak mıdır, manipülatif ilişkide sebepsiz de sevilir mi, bu döngüden nasıl çıkarım?

Manipülatif bir insan olduğunu söylediğimde "Sen manipülasyon görmemişsin" diyerek yaptığın şeyleri küçümsüyor ve üstünü kapatıyorsun.

Kırıldığımı üzüldüğümü söylediğimde, küstüğümde, hatalı aradığımı sanıyorsun, sürekli küstüğümü söylüyorsun. Kavga etmek için söylemiyorum, anlaşılmak çözmek için söylüyorum. Ama işin sonunda yine kavgaya dönüşüyor. Çünkü anlamaktan oldukça uzaksın.

Küstüğümde küserek karşılık veriyorsun.
Yaptığın davranışın aynısıyla tehdit ediyorsun. "Öptürmeyeceğim ben de küsünce",
"Ben de kendimi açıklamak yerine içime atacağım". Biraz otursan konuşsan her şey çözülecek oysa ki...

Senden hep küçük çabalar istiyorum, değer görmek anlaşılmak istiyorum, ve bunu görmeyip tekrarladığım zaman "Sevgi dilimi mi değiştirmemi istiyorsun, ne istiyorsun" şeklinde cevap veriyorsun.

Manipülatif bir insan olduğumu söylüyorsun. Duygularımı manipüle etmek için kullandığımı söylüyorsun, bu davranışta kendi manipülasyonunu yok sayıp tamamen benim üzerime yıkmak için işin özünde...

Sürekli küstüğümü söylüyorsun. Kavga etmek, suçlu aramak için küsmüyorum. Anlaşılmak, konuşabilmek için küsüyorum. Tabii küslüğe küslükle karşılık vererek kötü hissetmemi ve özür dilememi sağlıyorsun...

İlişkinin yarısı küslükle geçiyor diyorsun, böyle sevgililik mi olur diyorsun ve üstüne "şakavari" boşuyorum seni diyorsun.
Öncelikle, diğer güne sarkan bir kavgamız yok neredeyse. Olduğu gün çözülüyor. İlişkinin yarısı da küslükle geçmiyor. Belki kıyas yapacağım ama diğer çiftlere göre çokça az kavga ediyoruz. Ve bunlara rağmen o cümleleri kurup "Boşuyorum seni" deyip sanki kavga etmeye gelip kavga etmişiz ve kavga çıkarmışım gibi gösterip kendini mağdur durumuna sokuyorsun...

Ve en kötüsü ne biliyor musun? İlişki içerisinde dışarıdaki insanlarla alakalı bir sorun olduğunda onları değil beni kırmayı tercih ediyorsun. Nasıl olsa cepteyim...

Umarım anlarsın ve davranışlarında bunu gösterirsin, çünkü artık bu konuları konuşmak istemiyorum.

Sevgi anlaşmak mıdır, manipülatif ilişkide sebepsiz de sevilir mi, bu döngüden nasıl çıkarım?