Kızlar birbirini kıskanıyor 7/24 birilerini çekiştirme, dedikodu peşindeler. Bunu da kinli biçimde anlatıyorlar, güzel giden ilişkiniz varsa sevgilinize yürüyorlar, karşı cinsle olan arkadaşlık daha samimi hissettiriyor
1 ay
Kızlar birbirini kıskanıyor 7/24 birilerini çekiştirme, dedikodu peşindeler. Bunu da kinli biçimde anlatıyorlar, güzel giden ilişkiniz varsa sevgilinize yürüyorlar, karşı cinsle olan arkadaşlık daha samimi hissettiriyor
biraz duruma, kişilere ve beklentilere bağlı.
Karşı cinsten (ya da genel olarak romantik olarak potansiyel görülebilecek kişiler arasında) arkadaşlık mümkün çünkü sonuçta arkadaşlık; ortak ilgi, güven, iletişim ve saygı üzerine kurulu. Bunlar cinsiyetten bağımsız şeyler. Yani bir kadın ve bir erkek (ya da farklı yönelimlerde iki insan) çok iyi anlaşabilir, dertleşebilir, birlikte vakit geçirmekten keyif alabilir.
Ama işin gerçekçi tarafı şu:
Çoğu zaman en az bir tarafın aklından “acaba daha fazlası olur mu” düşüncesi geçebiliyor. Bu bazen başta oluyor, bazen zamanla gelişiyor. Bu da arkadaşlığı karmaşık hale getirebiliyor. Özellikle biri bir şey hissetmeye başlarsa ve diğeri hissetmezse, denge bozulabiliyor.
Şu durumlarda arkadaşlık daha sağlıklı oluyor:
İki taraf da net sınırlar koyabiliyorsa
Arada karşılıklı çekim yoksa ya da kontrol altındaysa
Açık iletişim varsa (bir şey hissedildiğinde saklanmıyorsa)
Kıskançlık veya sahiplenme yoksa
Şu durumlarda zorlaşıyor:
Taraflardan biri gizli duygular besliyorsa
“Şimdilik arkadaşız” gibi bir beklenti varsa
Yeni ilişkilerde kıskançlık devreye giriyorsa
Fiziksel/duygusal yakınlık sınırları belirsizse
Bir de şunu söylemek lazım:
Toplum bazen kadın-erkek arkadaşlığına gereksiz anlam yüklüyor. “Kesin bir şey var” gibi. Bu da insanları gereksiz geriyor. Halbuki gerçekten saf arkadaşlık yaşayan çok insan var.
En dürüst haliyle:
Olur, hem de çok güzel olur. Hatta bazen karşı cins arkadaşlıkları daha farklı bir bakış açısı kazandırır, insanı geliştirir. Ama duyguların yön değiştirme ihtimali her zaman vardır, bunu kabul ederek ilerlemek gerekiyor.
Ne yazık ki öyle. Elbette kıskanmayan insanlar da oluyor ama genel olarak benim çevremde beni kıskanan kızların olduğunu çok net anlıyorum bu beni rahatsız etmiyor ama aksine motive ediyor 😂
Karşı cinsten arkadaşlık bazen gerçekten daha rahat hissettirebiliyor, seni çok iyi anlıyorum 😌 Ama bu anlattıkların aslında cinsiyetten çok karakter meselesi. Kıskanç, dedikoducu, kin tutan erkekler de var, aynı şekilde inanılmaz destek olan, gözü tok, sağlam kız arkadaşlar da var 💯
Belki sen şu ana kadar yanlış kız tiplerine denk geldin, o yüzden böyle genelleme yapıyorsun. İyi niyetli, kendini bilen kızlarla kurulan dostluk gerçekten efsane olabiliyor, sırt sırta veriyorsun resmen 🫶 Karşı cinsle arkadaşlık güzel ama orada da sınırlar, duygular, sevgilin varsa saygı konuları devreye giriyor.
Sen şu an kendini hangi cinsle arkadaşken daha güvende hissediyorsun, erkeklerle mi kızlarla mı? 🙃
Böyle kız yok dost gibi değiller
Ah be belli ki canın yanmış 😔 Her kız öyle değil ama sen haklısın güven zor 💔
Cevap
13Cevap
güven önemli
Ama karşı cinsle de samimi olunca sonra yanlış anlaşılıyor hem çevre hem kendileri yanlış anlıyor bu sefer
İnsanlar her konuda fikre sahip zaten biz yanlış anlamayız o mesafeyi koruruz
Bak bu sitede bu tür sorularda çok geliyor kankime ilgi duyuyorum neden ya da kankim benden hoşlanıyor galiba gibi bilmiyorum sana denk geldi mi
Ya bu sitedekiler belli zaten çoğu trol masal anlatıyolar
Peki şu an öyle bir arkadaşın var mı mesela ben özel hastanede çalışırken birçok hemşire arkadaşım vardı hatta bir tanesi senin dediğin gibi birbirimizin aşklarını ilişkilerini biliyorduk ve hatta sana bir şey söyleyeyim kız benden ertesi gün hapı bile istemişti ama kesinlikle bir aşk dogmadi
Evet öyle ama iki taraftan birinin gönlü diğerine kayıyor genelde
Sağlam arkadaşlarım var
Oluyor neden olmwdü
Sırdaş olur
her şey olabiliyor çünkü
Bu saatte niye hâlâ ayaktasın
Erkekler kutsal varlıklardır, kıymetini bil
Başara bilen oluyo
Buna denge denir
Kadınlarda beyin olduğuna inanmıyorum
Hayır
Evet evt