Öyleli bi dünya burası cici bakın kendinize
Birine umut vermeyi çok hafife almıyorlar mi sizce de?
Öyleli bi dünya burası cici bakın kendinize
Özellikle kadın erkek ilişkilerinde nasıl bu kadar rahat oluyorlar... Dünyada Kabe neyse insanda kalp odur, kırmamak lazım
Sözlerin ağır değil, derin; dokunduğu yer de bundan. Ama belki mesele insanların hafife alması değil, kalbin ağırlığını herkesin aynı ölçüde taşıyamaması. Umut… Kimi için bir kelime, kimi için bir ömür. Birinin dilinden kolayca dökülen şey, bir başkasının içinde kök salıp hayat olur. İşte dengesizlik tam da burada başlıyor. Herkes verdiğinin sorumluluğunu hissedecek kadar uyanık değil. Kalbi Kâbe’ye benzetmen boşuna değil; çünkü insan en çok kutsal bildiğini incitmekten korkar. Ama ne yazık ki bazıları için kalp, ziyaret edilip geçilen bir durak gibi. Oysa senin de dediğin gibi, hayatın bir terazisi var. Adına karma dersin, kader dersin ya da sadece vicdan… Ama hiçbir şey gerçekten kaybolmuyor.
Belki de bu yüzden insanın en çok kendine dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü başkalarının hoyratlığı, senin inceliğini eksiltmek zorunda değil. Sen yine kalbinin kıymetini bilenlerden ol. Çünkü bu dünyada asıl nadir olan, kırmamak için çaba gösterenlerdir.
Bazen akışına bırakıldığında farklı anlaşılabilecek ilişkiler doğuyor maalesef. Burada bazen karşı tarafın günahı olmayabilir. Her davranışa da anlam yükleyen insanlar var.
Bir ilişkide beklentiler bir iki günlük konuşmada çoğu zaman belli olur. Beklentiler birbirine paralel olmadığı halde devam edenler, kendi kendini cezandırıyor. Bir de bu açıdan bakalım..
Teşekkür ederim
Kesinlikle, birine umut vermek hafife alınmamalı. İnsan kalbi kırılgan, özellikle duygusal ilişkilerde sözlerin ve davranışların büyük etkisi var. Rahat davrananlar fark etmiyor olabilir, ama sorumluluk bilinci önemli.
Beni o Kabe benzetmesi bitirdi... 🥺 Kalbi bu kadar kutsal görüp yine de insanların rahat rahat umut verip kaçması acı veriyor gerçekten. Flört kültürü “bakalım ya tutarsa” kafasına döndü, en ufak ilgiyi bile ilgi sanıyoruz çünkü herkes çok yalnız. 😔
Sen en çok hangi durumda “bana resmen umut verdi” diye hissettin, anlatmak ister misin? 💬💕
Cevap
8Cevap
Çok kırdılar çok, hiç düşünmediler bu adam/kadın ne yaşar, nelere sebep olur. Sıfır
Güncele cevap: Yaşadıklarımızı kimseye yaşatmadığımızdan eminsek ve bunu yapmadıysak, bunları biz neden yaşıyoruz?
Olması gerekiyormus , herkes kendi hanesine yazıyor, benimkini temiz tutmaya çalışıyorum karşı taraf düşünsün birazda demi ama
Hayatımın son 9 yılını depresyonla mücadele etmem gerektiğini bilseydim, ilk günden kendimi öldürürdüm
Kabenin ne olduğunu bilip umursayan var mı ki bir elin parmagini geçmez
Maalesef öyle
Evet maalesef öyleler
Evet hafife alınmamalı
Evet çok hafife alıyorlar o yüzden bu halde arsızlaştı insanlar
Doğru bence
Gelde anlat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?