Yoksa çıkar mı? Varsa veya yoksa cevaplarsanız sevinirim.
2 ay
Aşk, insanın en eski masallarından biri… Kimine göre bir yanılsama, kimine göre varoluşun tek anlamı. Belki de aşk, tek bir şey değildir. Bazen bir bakışta doğan o tarifsiz sızı, bazen yılların içinden süzülüp gelen sessiz bir sadakat… Kimi zaman kalbin kendine bile itiraf edemediği bir ihtiyaç, kimi zaman da hiçbir çıkarın kirletemediği bir teslimiyet. Çıkar ilişkileri vardır, evet. İnsan doğası, güven arar, ilgi ister, yalnızlıktan kaçar. Ama aşk sadece bunlardan ibaret olsaydı, insan kalbi bu kadar kolay vazgeçebilirdi. Oysa gerçek aşk dediğimiz şey, çoğu zaman mantığın aleyhine işler. Hesap yapmaz, zararına bile sevebilir. Aşk, herkesin yaşadığı şey değil; herkesin aynı şekilde yaşadığı hiç değil. Kimi, sevgiyi bir alışveriş gibi yaşar verir, alır, tartar. Kimi ise sever… ve sadece sever. Karşılık bulsa da bulmasa da. Aşk var mı? Varsa, nadir bir şey. Yoksa bile, insanlar onu var etmek için kalplerini ikna edecek kadar güçlü.
Belki de aşk, gerçek olup olmamasından bağımsız olarak, inanıldığı sürece yaşayan tek duygu.
varsa bile nadirdir. bu kafayla her şey aslında çıkar ilişkisidir olay bu çıkar ilişkisinin 1- taraflara yük gibi gelmemesi 2-yapanı da mutlu etmesi ve tek taraflı olmamasına bakar, arkadaşlar arasında ki geyik muhabbeti bile aslında çıkardır çünkü amaç eğlenmektir karşılıklı birbirinizi eğlendirirsiniz bu 2 tarafa da yükten öte zevk verir ama kadın erkek ilişkilerinde olay çok farklı çünkü kadın erkek ilişkilerinde istenen şey nadiren 2 tarafı da mutlu eder ve karşılıklıdır, örn: kadının yeni ayakkabı istemesi erkeği mutlu etmez erkeğin bundan alacağı bir dopamin yoktur eğer hiper empatik değilse en fazla kadının stres yaratan tavırlarından kaçmak için yapar, aynı şekilde erkeğin sürekli cinsellik istemesi ama kadını mutlu etmemesi de kadın için alınacak pek bi dopamin olmayan alandır.
o yüzden kadın erkek ilişkisi evet çıkar ilişkisidir çoğunlukla.
Aşk size göre nedir? Kimyasal bir tepkime ve sağlıksız dengesiz bir ruh halidir. Öyle sevgi, bağlılık vs. gibi şeyleri barındırmaz. Kendine haklı bir sebep bile aramaz. Aşk sizi hiç sevmeyen, sizi yerin dibine sokan ve baya baya safi kötü birine karşı bile beslenebilen bir duygu. Tamamen arzuyla ve merakla tetiklenir. Öyle masum, pozitif duygular barındırmaz. Aşk bittiğinde elinde karşı tarafla ilgili haklı bir sebebin ya da sevgin yoksa yollar da ayrılır ve karşı tarafın hiç bir numarası kalmaz gözünüzde. Sürekli aşık olan insanın ruhunda ve zihninde tamir etmesi gereken noksanlar vardır.
Ask var. Ama günümüzde aşk sanılan şey ego ve bağımlılık ilişkisi.
Aşk kesinlikle var Sude 😌✨ Sadece çıkar olsa, insanın kalbi sebepsiz yere hızlanmaz, uyumadan önce biri aklına düşmez, kavga edip hâlâ onu düşünüyor olmazdık. Çıkar ilişkisi de var, o ayrı konu, ama ikisini karıştıran çok. Gerçek aşk; emek, saygı, güven ve yanında kendin olabilmek bence 💘 Peki senin sence yaşadığın en “aşka yakın” his neydi?
Cevap
47Cevap
Çıkar ne çıkarı olacak ki? birisi cinsellik olarak biriside parası için kullanır en fazla bunun dışında çıkar ilişkisi olacağını sanmıyorum Aşk gerçekten var mı derseniz herkes bir süre çok mutluyken var der bitincede yok der ben aşık olup hala devam edeni görmedim
Kişiyi olduğundan farklı gördüğün hale aşk denir
Yoğun duygusal cümbüş halidir
Genellikle boşlukları dolduran zihnin etkisidir
Kişiyi kusursuz gösterir ve duygusal izi yoğun olur
Zamanla kişiyi tanıdıkça yani aslında ZANNETTİĞİN gibi OLMADIĞINI fark edince aşk öldü dersin
Kişi aynıdır
Sadece yorumun farklıdır
Ben olduğunu düşünmüyorum, kendince ilgi açlığını bastırmaya çalışmak ve bunu sana düzenli bi şekilde ilgi verebilecek birinden karşılamaya çalışmak gibi görüyorum. Yani karşılıklı ilgi açlığını bastırma olayı dönüyor
Aşk gerçekten var, sadece değerini bilmeyen insanlar yüzünden yorucu ve kötü bir şey gibi geliyor artık. İnanıyorum ki gerçekten sevmeyi bilen masum kalpler bir gün onlara istediği değeri ve sevgiyi gösterecek kişiler ile karşılaşacaklar.
Bazen cikar bazen de takıntıdir. Mesela bi kiz ilgi gormeyince itilincevkotu davranilinca asik olabiliyor conku kadinlar genel olarak cok takintili varliklar. Veya cok iyi sartlar sunan bir erkege baglanirlar o imkanlara asik olurlar aslinda. Erkekler zaten asik masik olmuyor sevgi olusuyor aeverler ama oyle kadinlardaki yogun ask duygusu tattigimizi aanmiyorum
İlla ki vardir ama öyle gerçek aşk tek tük diyeyim. En ufak hoslanti da aşık oldum diyorlar şimdi. Gerçek aşk çok farklı bir duygu.
Sevdiğim vardı kafayı yaktım severken ama meğersem aşk yalanmış
Aşk diye bir seye inanmiyorum
Ya da asik olmadım hic
Sevgilim varken seviyordum ama aşk değildi
Karşılıklı cikar iliskisi de olabiliyor sonucta bir seyler veriyorsun bir seyler katiyorsun
Tamamen menfaatsiz bir aşkı ne yapayim
Kimisi aşkı hisseder, kimisi ise çıkarına göre ilişki yaşar. Herkes farklıdır.
Aşk abartı geliyor sevgi vardır, hoşlanma vardır ama bütün ilişkiler bunun üzerine mi kurulu dersen tâbiki de hayır. Çıkar ilişkisi de olan var sevdiği ilişkisi olan da.
Hem var hem de bitmiyor. Bitenleri de oluyor, bilmiyorum doğrudur. Gözünü kör ediyor bir de.
Var olduğu yönünde yaygın söylentiler var tabi
Aşk inşallah gerçekten vardır ve bize de nasip olur
İki taraf da birbirini gururunu hiçe sayarak delicesine seviyorsa neden çıkar ilişkisi olsun ki
Ben çıkar ilişkisi olduğuna inanıyorum ki medyada görüyoruz
Aşk kolay oluşmaz. EVlenince oluşur. Menfaatler ve anlaşmak güvenmek en önemlisidir. Sen ne dersin
Aşk gerçekten var ama gerçek aşkı bulmak zor işte...
Aşk dahil hemen her şey çıkar içindir. Ama çıkarlar her zaman kötü olmayabilir. :)
Aşk meşk hikaye. Kızlar böyle manipüle ediyor erkekleri, aşk aşk diyorlar. Sonra kaba Saba erkeklerle beraber olup öldürülüyorlar.
Var tabi ki ama bunu herkes yaşayamaz. Ruhu kirlenmemiş olan insanlar yaşayabilir sadece
Erkeklere yok bize var
Onların amacı farklı diyorsun?
Evet
Mecnunun çağıyla şimdiki çağ bir değil. Akıl ve duyguyu bırakıp dürtüsellik kazandınız.
İnsan aklıyla, duygusuyla aynı insan çağ fark etmiyor. Dürtüselliğin ön plana çıktığı bir hakikat ama bunun yanında saf duygunun olmadığını iddia etmek insana bir haksızlık olur. Ayrıca şunu da belirtmek isterim bu dürtüselliğin sebebi sadece erkekler değil, kadınlarında bu konuda büyük katkısı var.
Bi zamanlar gercek olduguna inandigim en guzel histi ama artik ya bende kalmadi ya da gercek olmadigina inandim
her ilişki bir tık cikardir
Muhakkak var be ya da ben öyle inanmak istiyorum
İnsana göre değişir kimisi çok sever kimisi çıkar ister
Var evet derin olan en güzeli
Aşk var ama herkese yok.
Var ama geçici
Var bence
Her şey karşılıklıdır
Var yasadim en güzelini zamanında
Çıkar ilişkileri var artık al gülüm ver gülüm
Karşılıklı birbirine gecirmedir ask
Varsa getirin onu yiyem