Bir an önce sevgilimle nişanlanmamız sonra imam nikahı resmi nikah yapmamız gerekir mi yoksa sevgililik biraz daha mı devam etmeli nasıl yapmalıyız?❤
2 ay
Böyle kararlar tamamen sizin ilişkideki hazır oluşunuza ve hayat planlarınıza bağlıdır. Acele etmek zorunda değilsiniz; önemli olan hem duygusal hem de pratik olarak hazır hissetmenizdir. Eğer ilişkiniz güçlü, güvene dayalı ve birbirinizi gerçekten tanıdığınızı hissediyorsanız, nişan ve nikah sürecini planlayabilirsiniz. Nişan genellikle ailenin ve çevrenin de sürece dahil olduğu bir adım, imam ve resmi nikah ise yasal ve dini bağlamda ilişkiyi resmileştirir. Bu adımların sırası kültürel ve kişisel tercihlere göre değişebilir; bazı çiftler önce nişan yapıp sonra nikahı, bazıları da önce resmi nikahı yapıp nişanı sonradan kutlar. Ama eğer hâlâ bazı konuları tartışıyor, birbirinizi yeterince tanıdığınızdan emin değilseniz, sevgililiğinizi biraz daha sürdürmek iyi olabilir. Aceleyle atılan adımlar bazen ileride stres yaratabilir. Önemli olan, her iki tarafın da hazır hissetmesi ve süreci birlikte planlayabilmenizdir.
Evlenmeye Zaten Dünden Razı Hazırız Biz
Sen niye kafaya takıyorsun, bırak o kafaya taksın.
Atiye'm canım, 21 yaşında o heyecanı hissetmen süper tatlı! ❤️ Nişan ve nikahı aceleye getirme bence, sevgililikte birbirinizi daha derin tanıyın ki evlilik rock gibi olsun 💍✨ Ben sevgilimle 1.5 yıl flört ettik, o süreç bizi güçlendirdi. Acele edersen pişmanlık çıkmasın, hazır hissedince imam-resmi nikahı peş peşe yapın derim. Sen ne kadar zamandır berabersiniz, o heyecanın sırrı ne? 😘
Abla Başka Çare Yokki Yoksa Uzadıkça Uzayacak Mutlaka Bişey Çıkacak En İyisi Bu Olacak❤
Uzadıkça bir şey çıkacak korkusu çok normal ama korkuyla da evlenilmez kuzum 💔✨ Önce aranızdaki güveni sağlamlaştırın bence sonra adım atın yoksa ileride “keşke biraz daha tanısaydım” hissi daha zor oluyor 🥺💭
Abla 9 Yıl Oldu Biliyosun Zaten
Abla Aramızdaki Güven Sağlam Zaten Hazırız Sevgilimde Dünden Razı Evlenmeye
Cevap
1Cevap
Bu konudaki en doğru kararı siz alacaksınız.
Biz Zaten Hazırız Sevgilimde Dünden Razı Evlenmeye Valla
Allah Razı Olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?