Ya üni bitti, günümüzde doğru düzgün güvenilir birini bulmak iyice zorlaştı. Yanlış insanlarla da vakit kaybedip ilerideki eşime haksızlık etmek istemiyorum. yok mu bunun çaresi?
2 ay
Ya üni bitti, günümüzde doğru düzgün güvenilir birini bulmak iyice zorlaştı. Yanlış insanlarla da vakit kaybedip ilerideki eşime haksızlık etmek istemiyorum. yok mu bunun çaresi?
Kpss işini ne yapacaksın atanma gibi bir durumun var mı yoksa evinin hanımı mı olacaksın çünkü atanıp gidersen çocuk ne olacak? Ya da atan git oralardan bul. İki seçenek.
Kazanırsam atanırım zaten ders çalışıyorum şu an. Tercihimi ona göre yapacağım iyi puan alırım güzel çalışmayla önü açık.
Şöyle düşün, kpssden önce buldun diyelim. Yüzükler takıldı aileler tanıştı falan. Çocukta özel sektörde işi gücü yerinde falan. E sonra sen atandın Mardin'e mesela. Nolacak sonra kavgalar başlayacak çocuk sana diyecek ki benim iş yerim burada düzenim burada gidip mardinde nerden iş bulayım dese? Nolur? Bitti. Atan öyle bul bence. Sana 26 yaşında üniversite mezunu İSG uzmanı olarak söylüyorum. Biraz da mantık.
Çocuk olursa ileride ücretsiz izin alıp geri dönebilirim tekrar.
Sence mantıklı mı? Çocuğu hem annesiz büyütecen hem çocuğun düzenini bozacan belki çocuğun çok önemli bir iş yerinde kurumsal şirkette garanti bir işi vardır o bozulacak yanına taşınsa. Nasıl olacak? Sosyal medyada nişan atmalar %80 bundan kaynaklı biliyor muydun?
İşte tercihimi ona göre yaparım bende öyle düşündüm.
Zor işler. Bak ben sana bir örnek vereyim bunla ilgili. Benle aynı işi yapan bir abi var iş sağlığı güvenliği uzmanı oda b sertifika, üniversiteden tanıştı yengeyle evlendi çocuk yaptılar, daha sonra yenge atandı İstanbul'a gitti. Aralarında anlaşmalar çocuk bazen annesinin yanında bazen Ankara 'da babasının yanında. 5 yıl boyunca öyle ayrı yaşadılar boşanmış gibi. Böyle evlilik olur mu ya ne kadar saçma. Ama birbirlerini nasıl sevmişlerse ayrılmadılar. Onlara özenmedim değil ama o ilişki baya yıpratır. İnsan eşini gece yatağında ister özler kokusunu sesini tenini. 2 çift laf etmek ister yüz yüze. Çok sıkıntı hayatlara denk geldim.
Çocuğu annesiz büyütmüş olmuyorsun.
Benim annem de çalışıyordu gayet de sağlıklı büyüdüm. Tam anlaşılmadı dedim ki kpss tercihimi ciddi düşündüğüm insanın bulunduğu şehre yönelik yaparım. Zaten bizim atamalarda sıkıntı olmuyor.
Ben uzak yapamam zaten aynı şehir olur diğer türlü sıkıntı ben aynı şehri kastettim.
Peki inşallah gönlünce olur her şey. Umarım bu konudan başın ağrımaz.
Tam anlaşılmadı tanıştık diyelim sonra ben onun olduğu şehre atandım plan bu aynı şehir olur diğer türlüsü ihtimal dahilinde değil.
Onun olduğu şehre atanamama ihtimalin yüksek biliyon demi
güzel bir düşünce. de bu biraz sosyal çevrenle alakalı. kimlerle takıldığına bakar. işte yakın akraba bişiler bulabilir. ya da çalışıyorsan iş yerinden birilerini uzaktan gözlemleyebilirsin. yoksa öyle gökten armut gibi düşmüyor
Haha canım, direkt evliliğe koşmak istiyorsun anladım seni, üni bitince o baskı geliyor dimi 😅 Güvenilirini bulmak zor evet ama acele etme, kalbini dinle! Ben sevgilimle 2 ayda anlaştık, değerlerimizi paylaştıkça her şey netleşti 💕 Yanlış vakit kaybından korkma, doğru insan seni bekletmez. Çaresi? Arkadaş çevrenden, hobilerinden başla, evlilik sitelerine bak derim! Senin kriterin ne mesela, ne tür biri hayal ediyorsun? 😘
Cevap
11Cevap
Görücü dene akraba tanıdık vs haber salın mutlaka düzgün biri çıkar
Zor biraz dediğin düzgün biri çok aslında ama anlaşabilmek çok önemli
Ya görüşürsün ama uzatmak istemiyorum ben. Diğer türlü yok flört yok sevgili pis niyetli insan çok fazla. Bağlanırsam tam olsun istiyorum diğer türlü zaman kaybı.
Anladım
Allah gönlünüze göre versin inşaallah
İyi evlenelim var mısın ciddiyim durumumda iyi şükür her şey var
Evlenince tanışacaksın en güzeli
Uygun birini bulamadım işte güvenebileceğim. Flört edersin, insan tanırsın ama uğraşmak istemiyorum zaman kaybı ve haksızlık gibi geliyor. Gelsin beni bulsun istiyorum
Tam aksine
Çevremden görüyorum midem bulanıyor.
O zaman sizi ben alayım hanımefendi
Belki adam tanımak ister
Bulamazsın görücü usulü anca olur öyle
Herkes benzer durumlarda
İlk gördüğün ile evlen
Tmgel tanışalım İstanbul
Ayni ben bu
Gel benim yanacima
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?