Eşim de benim aldattığını biliyor ben de onun aldattığını ama bilmemiş gibi davranıyoruz veya hiç bilmiyormuş gibi, sizce neden böyle bir şey oluyor
2 ay
Bazen insan bildiği bir gerçeği dile getirmemeyi daha kolay olduğu için seçer, çünkü konuşulduğu anda her şeyin değişeceğini hisseder. Siz de eşinizle aslında gerçeği biliyor ama üstünü örtüyor ve; bu çoğu zaman korkudan, alışkanlıktan ve yuvayı bir anda yıkmak zor geldiği için kaynaklanır. İnsan kalbi zor olanla yüzleşmek yerine sükûnet olanı korumayı tercih edebilir, ama bu sükûnet dışarıdan görünen gerçek olmayan duygu demektir, içte ise bir ağırlık birikir evlilik emanet ve sadakat üzerine kurulur. Aldatmak da, bunu bile bile görmezden gelmek de kalbi yoran ve insanı içten içe huzursuz eden bir durumdur. Bazen kişi konuşursam her şey bitecek diye susar, bazen de belki düzelir diye umut eder. Ama gerçek huzur, üstünü örtmeye değil, doğrulukla ve tövbe etmek ile gelir. Belki de siz ikiniz de aynı şeyi hissediyorsunuz; kırgınlık var ama kopmamak da var. Bu durum bir anlamda sessiz bir anlaşma gibi olur, kimse gerçeği açmaz, düzen bozulmasın diye. Fakat bu, uzun vadede kalpte mesafe oluşturur.
En doğru ve huzur verici yol, kırmadan, suçlamadan, sakin bir şekilde konuşabilmek ve her iki tarafın da samimiyetle kendine dönmesidir. İnsan hata yapar ama önemli olan hatada kalmamak, Allah’tan af dilemek ve doğruyu yeniden seçmektir. Belki de bu durum, ilişkinizi gerçekten iyileştirmek için bir dönüm noktası olabilir.
Allah Allah bunda bir yanlışlık olmalı.
Özgürlük deniyordu hani.
Kadının hayatına karışılmasına özgüvensiz insan kılıfı geçiriliyordu.
Neyden rahatsız oldunuzu pek anlayamadım da.
Hayatınızı yaşıyorsunuz işte.
Size alan bırakmış , kendine de bir alan yaratmış.
Şaşırmanız veya garip gelmesinin altında yatan nedeni merak ettim gerçekten.
İstemediğiniz bir şey olsa yapılacak bir şey değil sonuç olarak.
Bütün her şey sizin açınızdan normal olarak nitelendirilirken , garip olan sadece bildiğiniz halde yokmuş gibi davranıyor olmak mı?
Sabaha karşı bu saatte gülme tuttu kusura bakmayın.
Kamera şakası kıvamında bir hikaye olmuş.
Elinize sağlık.
Bence bunun sebebi çoğu zaman sevgiden çok alışkanlık, düzenin bozulmasından korkmak ve gerçekle yüzleşmeye cesaret edememek oluyor. İnsan bazen biteni kabul etmek yerine susup sürdürmeyi seçiyor çünkü kavga, ayrılık ya da yıkım daha ağır geliyor. Ama böyle bir sessizlik ilişkiyi korumuyor, sadece çürümeyi görünmez hale getiriyor. Bazı evlilikler bir anda değil, konuşulmayan gerçeklerin içinde yavaş yavaş bitiyor.
Yüzleşmekten Korktuğunuz Bir 'Sessiz Anlaşma İçindesiniz
Selam dostum bu durum aslında sandığından daha yaygın ama bir o kadar da yıpratıcı bir psikolojik savunma mekanizmasıdır.
Her iki taraf da her şeyi bildiği halde neden tiyatro oynamaya devam eder işte nedenleri:
Konfor Alanını Kaybetme Korkusu:
Evlilik sadece duygusal bir bağ değil ortak bir ev düzen belki aileler ve maddi bir ortaklıktır.
Yüzleşmek demek bu düzenin yıkılması ve büyük bir kaosun başlaması demektir.
İkinci hayatlarınızı yaşarken birinci hayatınızın güvenli limanını kaybetmek istemiyorsunuz.
Sorumluluktan Kaçma:
Eğer biliyorum derseniz bir karar vermeniz gerekecek (boşanmak veya affetmek gibi)
Kimse o ağır kararın sorumluluğunu almak istemediği için görmedim duymadım bilmiyorum diyerek süreci erteliyorsunuz.
Suçluluk Dengesi:
Her iki taraf da kusurlu olduğu için kimse diğerine parmak sallayamıyor.
Ben yapıyorum ama o da yapıyor düşüncesi vicdanı susturmanın en kolay yoludur.
Bir nevi karşılıklı borç-alacak dengesi kurulmuş gibi.
Toplumsal Baskı ve Elalem Ne Der:
Dışarıya karşı mutlu aile imajını sürdürmek gerçekle yüzleşip toplum önünde hesap vermekten daha kolay geliyor olabilir.
Bu durum psikolojik olarak kendini koruma hali olabilir canım 😔 İkiniz de gerçeği biliyorsunuz ama söyleyince evlilik resmen dağılacak, düzen bozulacak, hayat altüst olacak diye görmezden gelmeyi seçiyorsunuz. Biraz “konuşmazsak gerçek olmaz” savunması gibi.
Bence asıl soru şu: Bu ilişkiyi gerçekten toparlamak istiyor musun, yoksa bitmiş ama adı devam eden bir evliliği mi yaşıyorsunuz? 🥺 İçinden geçen ne, devam mı kopuş mu? 💔🫶🏻
Cevap
146Cevap
Nasıl bir mideniz var. Demek ki birbirinizi sevmiyorsunuz, aşık değilsiniz ve birbirinizi kaybetme korkunuz da yok. Birisi eşimi yanağından öpse kıyameti kopartırım. Eğer zorla öptüyse adamı hastanelik ederim ama eşim izin verdiyse ve buna zemin hazırladıysa direkt boşanırım. İsterse 20 tane çocuğumuz olsun yine boşanırım. İhanetin mazereti olmaz.
Aklı başında tek yorum sanırım bu helal olsun👏🏻
Üzülerek teşekkür ediyorum çünkü yorumlara bakınca sitenin sapık dolu olduğunu bir kere daha farkettim. Soyları kurusun.
Amin inşallah
Yaş aralığına bakınca bu soru senin için bir fanteziden öteye gitmez. Hele yeni evlilerde, çocuk da yoksa, böylesi durumlarda görmezden gelme durumu asla olmaz. Olursa psikolojik bir dorun vardır, kanunen de bu durum suç teşkil eder. Tedavi olmalısınız derim.
Aranızdaki bağ artık bir karı koca ilişkisinden ziyade, aynı çatıyı paylaşan ve düzenini bozmak istemeyen iki arkadaşa dönüşmüş yani sadece kağıt üzerinde evli, pratikte ise birbirinin sınırlarına saygı duyan iki dost veya görmezden gelen iki tanıdık gibisiniz ve bu durum sizi şu an için koruyor olabilir, ancak uzun vadede duygusal olarak ne kadar tatmin edici olduğu tamamen sizin hislerinize bağlı olacaktır.
Bence bu çok derin bir konu, belki ikisinde de kayıp korkusu veya ayrılışın getireceği değişime karşı bir direniş olabilir. Açıkçası, bilmek bile ama görmezden gelmek bazen mevcut dengenizi korumak için bir yol gibi görünebilir.
Gerçekleri duyup kurulu düzeninizi bozmak istemiyorsunuz. Aslında söylemese de sizin gibi çevrede çok çift var. Belki iki taraflı az olabilirsiniz ama tek tarafın idare ettiği belki de binlerce çiftten birisiniz.
Geniş Olduğunuz içindir yazıyı olunca şok oldum hele senin bunu utanmadan sıkılmadan sorman ayrıca şaşırttı
Yazıyı okuyunca*
Fazlasıyla
İnanırım
Soruyu okumadan kurgu demeyin ben okudum kurgu
Keşke her şey dediğin gibi olsa
Hala birbirinizi seviyorsunuz öyleyse. İnsan doğası gereği bence birden fazla kişiye sevebilir. Cinsellik için yapıldıysa sevgi başka cinsellik ihtiyaç neticede böyle bakıyorum
Kaç yaşına gelip hiç gelişemeyen, hiç düşünme becerisi kazanamayan insanlar listesine ekledim sizi. Belli ki hiç sevilmemişsiniz
Saçma sapan konuşma gizli misin nesin! Seven kıskanır sahiplenir İHANET ETMEZ !
@PİSTANTROFOBİ eskiden birden fazla kişiyle evleniyordu erkekler. Şimdide hem evli hem metresi olanlar oluyor. Buna ne diceksin?
İkinizden halinizden memnunmusunuz demekki öyle fazla sürmez zaten
Ben cok kiskanc biriyim asla kendimi sizin yerinize koyamadim
Yaşadığınız ev konfor alanınız ve bunu bırakmaya korkuyorsunuz. Dava aç, boşan, başka ev bul taşın, eşya al vs yeniden bir düzen kurmaktan korkuyorsunuz zor geliyor. Öyle relax takılıyorsunuz
O zaman bildiğini söyle eşine
Aldatma nedeniniz heyecan gibi
Yoksa ikinizde başkalarıyla olduğunuza göre isteseni birbirinize yetersiniz gibi
Ya da sevgi olmadan evlendiniz
Neden böyle bir şey oluyor diyeceğine, neden aldattım diye sor kendine?
Gönül gönüle denktir. Kendini düzelt bir an önce. Yoksa her şey alt üst olacak.
2 taraf da yaptığı ve yapılanı bildiği için, unutmak istiyor, o zamanda kalmak istemiyor, normal bir şey değil mi bu? İkisizin de zoruna gitse boşanırsınız zaten..
Aranizda sevgi bagi yok. Sizinkisi evliklikten cok sirket ortakligi. Sirket ortaklarinin birbirlerinden çalmasi soz konusu amaTaraflarin kendi cikarlari icin bu ortaklığa devam etmesi durumu.
Biri konusursa evlilik yıkılacak. Belki de karşılıklı pişmanlık duyuldugunu hissediyorsunuz. Konuşup yıkmaktan sa böyle devam etmesini tercih ediyorsunuz
Açık ilişki işte. Açık ilişki, partnerlerin birbirlerine duygusal olarak bağlı kalmaya devam ederken, her iki tarafın rızasıyla dışarıdaki kişilerle cinsel veya romantik etkileşimde bulunabildiği bir ilişki modelidir.
Aranızdaki bağ kopmuş. Karı koca ilişkisinden çok aynı evde takvimleri geçiren iki insan olmuşsunuz ve düzen bozulmasın algısındasınız
Alan razı veren razı ıkınızde durumdan memnunsunuz sesınız çıkmıyor farklı tadların peşindesiniz bunun bırazdaha ılersi sıkıntı 😂
O işin sonu sizin karakterinizin normal olmamasından devam ediyor. Ama gün gelir o konfor daha iyisi için birakilir
Evlilik bitmesin ama iki tarafta keyfine baksın diyemi düşünüyorsunuz. Bir müddet sonra çift ilişkilerine falan başlarsınız gibi.
Tv de 3 kadın gördüm kapalı genç sayılır kocamız yemeğe ekmeğimizi versin de isterse 100 kadınla gezip aldatsın diyorlardı
Aşmışsınız siz. 👍😂 tutun elinden manitaları eve getirin 👍 herkes tanışmış olsun 👍😅 harika evlilikler, ne diyelim artık..
Peki bunun adı evlilik diye mi geçiyor. ? Hep aynı kişi mi ikinizinki de?
Suçluluk psikolojisi Peki aldatma devam ediyormu değişik kişilerlemi sldatıyorsunuz hep synı kişiylemi
Bence gayet adil olmus. Birbirinize saygı duyuyorsunuz ve saygınız küçük kiskancliklardan daha güçlü kalmış
Gerek maddi gerek manevi bir düzeniniz var. İnsan alıştığından kolay vazgeçemez. Eh biraz da midesizlik varsa normal
Belki de aldatmıyor ya da böyle daha heycan veriyordur
İlk önce o soruyu kendine sor ayrılmaya yüreğiniz yok
Alan razı veren razı demekki herkes ne bulursa yiyor
Yeni bir düzen kurmak zordur. Kargaşa olmasın diye
Senin aldatman sadece konuşma mı yoksa başka bir erkeğin altına Yatıyor musun aşağıdaki yorumlara baktım cevap vermemişsin kimseye Umarım bana cevap verirsin
alan memnun veren memnun iki tarafta heyecanı aşkasında arıyo keyfler erinde ondandır
Belki senin aldattığını sanmiyordur, nerden bilecek
Gurur... Gurur ve korku bu yüzleşmeyi engelliyor.
Eh demek ki bu durum ikimizi de rahatsız etmiyor.
Özgürce takılalım sonra eve gelelim diyorsunuz
İki karaktersiz birbirinizi bulmuşsunuz ondan dolayı
Bari birbirinize haber verin fantezi falan yaparsınız
Açık ilişki işte anlatılsa sıkıntı olacak kabul edilmiş aslında
Boynuzlanmak hoşunuza gittiyi için olabilir karekter meselesi
Arada duygusal bir bağ kalmamış, adam da muhtemelen boşanmaya üşeniyor her işi görülüyorsa
Kocan biraz boynuzlu ala geyik olduğu için göz yumuyordur
sevgi yok zaten kıskanma yok alışkanlıkları devam ettiriyorsunuz
Çünkü ikimizde suçlu sunuz kimse kimseden hak iddia edemez
🤣🤣
Genişsiniz alç@ksınız ondan olabilir rez! ller sizi
İkinizi de Allah bildiği gibi yapsın. Kutsal evliliği kötüleyenler sizler gibiler. Allah hidayet versin
Konfor alanlarınızı bırakamıyorsunuz , elalemin tepkisinden çekiniyor bir daha böyle hovardaca takılıp affedecek birini bulamamaktan çekiniyorsunuz. Bu da konfor alanı oluşturuyor size hem istediklerinizi yapıyor hem de affedilme derdi iptal oluyor
niye böyle oluyor biliyor musun canım aldatmayı normalleştiren iğrenç insanlardansınız diye sizi rahatsiz etmşyor
Geniş aile örneği bu olsa gerek
Umurunuzda değil. Sizin için değerlerin sevginin hiçbir kıymeti yokmuş.
Yorumdaki erkeklerin cogu aldattığı icin edebiyat yapmıs.
Cidden sjsjs
Ne güzel işte istediğinle olabiliyorsun kısıtlayan bir şey yok sorun ne?
Çünkü bir adım ötesi swinger ilişki olacak 👍
Evlilik oyuncakmı sana göre allah evlendi misn nasip etmiş yuvanı kurmuşum neden aladtıyorsunuz
Masallah ne genişlik ama siz birbirinize alısmıssınız o yüzdendir belki kopamıyosunuz..
Bence ona sor, öğrenince de bizimle de paylaş
Salağa yatmak daha iyi geliyor
Başka bir yola girilmiş, düşünceler haraketler olmuş
alan memnun satan memnun diye ahlaki bi seviyesizlikle zimmi anlasma yapmissiniz
Geniş bir aile yapısına sahipsiniz büyük boynuzlu genis bir aile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?