İnsan isterse evlenir tabii de toplum ne der? Yani nasıl bir ilişki olur?
2 ay
Olur, hem de gayet olur. Mesleklerin yan yana nasıl göründüğünden çok, iki insanın birbirine nasıl davrandığı belirler ilişkiyi. Toplum bir süre konuşur, sonra susar ama evin içindeki saygı, emek ve huzur kalır. Kadın devlet memuru diye adam eksilmez, adam kurye diye sevgi küçülmez. Dış ses değil, içeride kurulan bağ yürütür bu işi.
Toplumun ne dediği neden bu kadar önemli ki? Toplumda herkes laf söyler buna bizler de dahiliz. Çünkü gördüğümüz ve öğrendiğimiz bu. Bilinçli bir insan olmak istiyorsak elin nasıl yaşadığına laf etmek bize düşmemeli. Bu demek değil ki yanlışını söylemeyelim. Yanlışta uyarmak ve öneride bulunmak olması gereken. Onun dışında bu kız evlenmedi neden evlenmedi kocası ne iş yaptı kim geldi kim gitti bizi olabildiğince ilgilendirmemeli. Elalem ne dere takılma yani. Eş adayı helal kazanıyor mu? Evi iki kişi çekip çevirebilecek misiniz ona bakmak daha mantıklı. Kiralar, faturalar ve gıdaların fiyatları ortada. Karaktere bak, helal kazanıp kazanmadığına bak.
Nasipse gelir hintten yemenden nasip değil ise ne gelir elden demişler. Allah gönlünüze göre en hayırlısını versin. Laflara kulak tıkayın hayırlısını isteyin nasipse olur.
şimdiki kızların özeti gibisin... birçoğu da böyle mesleği şu acaba çevrem ne der arkadaşlarım ne der? eğitimi lisans değil lise terk lise ya da ilkokul arkadaşlarım ne der çevrem ne der bula bula bunu mu buldun mu derler? boyu 1.80 den kısa arkadaşlarım ne der çevrem ne der bula bula bunu mu buldun derler? bu kadar şekilci olmak yerine gerçekten karakterine bakıp adam para kazanıyor mu ekmeğini taştan çıkarıyor mu delikanlı bir adam mı diye baksanız çok mutlu olacaksınız ama bunlara bakmadığınız için mutlu olamıyorsunuz. Ben demiyorum işsiz güçsüz 5 parasiz adamla evlenin ama çok fazla mükemmeli ariyorsunuz. zaten birçok erkek akıllandı azeri ozbek kırgız rus moldova vs kadınlarla evleniyor mutluluğu sevgi saygıyı buluyor.
Toplumun nasıl baktığı kadının umrundaysa, önce gitsin evinin kadının olsun sonra evleneceği adamı düşünür. Toplum, insanların hayatını etkileyebilecek bir şey değil, beraber olmamak için bahane arıyorsan başka bir bahane bulmalısın.
Toplumun ne düşündüğü klasik, herkesin bir fikri var 😅 Ama gerçekçi konuşalım, devlet memuru kadın + kurye adam eşleşmesi bence gayet normal bir ilişki dinamiği olabilir. Statü farkı muhabbetini büyütenler genelde dışarıdakiler. İçeride sevgi, saygı, emek varsa o ilişki yürür 💕 Senin için en kritik olan ne, karakter mi yoksa meslek mi? 💭
Cevap
135Cevap
Toplumun düşüncesini takacaksan hiç evlenme daha iyi

Yemin ediyorum tam bir türk kadini sorusu...
Sonra neden türkiye gelismiyor. Bir insani meslegi parasi kazanabilecegi gelire göre niteliklendiren excelleyen formlayan aptallarla dolu ülkem...
Hic bir zaman bir kisinin karakterine düsüncelerine fikirlerine deger vermeden para ve maddiyat=mesleki geliri bekleyen ahmak kadinlara maalesef yapilacak tek sey degerleri olan 1 centi komodine koymaktir. Onlarin bin kat degeri olmasina ragmen yapabilecegim tek hakaret bu olabilirdi. Bu tarz sorulari gördükce insanin cildirmamasi ülkemin gelismemesi cok normal.
Toplum? Ensestin bitmediği, yalanin dedikodunun cirit attığı, kendi çoluk çocuk evlerine değil de milletinkilerine salça olan toplum mu? Bk yesin yavrum sen mutlu olmaya bak
İnsanlrın hâlâ meslek üzerindn ilişki ‘uygunluğu’ tartışması bana aşırı sığ geliyr. Devlet memuruymuş, kuryeymiş… bunlar bir insanın karakterini, sevgisini, sadakatini ya da ilişki kurabilme becerisini belirleyen şeylr değil. İlişkiyi ayakta tutan şey, saygı, uyum, çekim ve birbirini gerçektn anlayabilmk. Bunu hâlâ kavrayamayanlar, başkalrının ilişkisini değil kndi bakış açısını sorgulasın.
İki kişi tarafından yaşanan ilişkilerde haklısın.
Ama büyükler müdahale edince oluyor ne oluyorsa
@Osman0001 Zaten esas mesele de bu..
Sen nasıl görüyorsun diye sormuyor kimse...
Benden 540 gram altin istediler, hatta babanın arabasını sat dediler.
" Satıyor musunuz kızi? " diyince ben kabahatli oldum.
@Osman0001 ben bilmem, madem el alemin dediğini bu kadar düşünüyorlardı o zaman ben evlenmiyorum diyince el alem ne düşündü acaba?
Denklık diye bir şey var ılerde uyum sorunu yaşayabilirler
@Leylişleyliş denkliği mesleğe gore mi belirliyorsunuz?
@Frankenstein16 evet tabikide mısal ünv mezunu bi ınsanla ilkokul mezunu olur mu olmaz bıkere ortamlar farklı olur
@Leylişleyliş zaten kastettiğim şey de buydu..
Mesela iki sene boyunca kuryelik yapan endüstri mühendisi bir arkadaşım vardı. Sonradan THY ye girdi.
İnsanları yaptıklarına göre yargilayamazssiniz
@Frankenstein16 Yapmadıklarına göre mi yargılayalım
@Leylişleyliş Hersey insanlar için demek istedim.
Bir gun once paraya para demeyen , bir gün sonra ise herseyini kaybetmiş insanlar tanıdım.
Mavi yaka ilkokul mezunu vs diye kucumseyemezsiniz. Ayrıca ilkokul mezunlarının altında çalışan mühendisler de var mesela
Toplumun beklentileri veya statü kaygıları, bir ilişkinin temelindeki asıl unsurlar olan sevgi, saygı ve karakter uyumunun önüne geçmemeli. Günün sonunda paylaşılan bir hayatı, başkalarının meslek veya statü üzerinden yaptığı yorumlar değil; tarafların birbirine duyduğu güven, gösterdiği emek ve beraberken hissettikleri huzur belirler. İlişkiyi dış sesler değil, içeride kurulan bağ yürütür.
İnsanların ne düşündügüne göre hayatını şekillendirirsen mutlu olamazsın
Gece olunca sen o çocukla uyuyacaksın. Mahalledeki dedikoducu teyzeler degil, mahalle , toplum baskısının ne düşündügünün ne önemi var? Haksızsam deki gamze haksızsın.
Sana en mantıklı ve en gercekci güzel yorumu ben yapayım. Kuryelikten cumhurbaşkanlığına geçiş yapsa bile sakın o çocukla evlenme. Çünkü çocuğu sevmediğin için başkalarının düşüncelerine takılmışsın. Sevseydin milletin ne diyeceğini önemsemezdin. Sen yüksek ihtimalle rastgele sana ilgi gösteren birini bulmuşsun şimdiden evlenmeyi hesap edip o ne der bu ne der diyorsun. Önce tanı duygu besle ilk yürüyene hemen atlama. Akademik kariyerin zekayla alakası yok.
Toplum kendi işine baksın önemli olan sen bu adamla mutlu musun? memur olup narsist olup eşini asagilayan adam da duydum tek kıstas bu değil denklik önemli ama kafa uyumu da önemli sen yanında değerli hissediyor musun ona bak , kadın hissediyo musun, egleniyo musun.. Adam caliskansa ekmeğini taştan çıkarır yoksa.. Ha adam kendini aşağıda görüp buna takıyorsa ayrı özgüvensiz adam çekilmez omur boyu..
Birincisi içine sinmemiş sen kabul etmediğin için dışsrıdan fikir alıyorsun önce kalbine sor evet mi eğer evet ise ikinci adama bak ben bu adamla gerçekten aynı yastığa 40 yıl baş koyarmıyım merhametlimi kafa yapımız uyuyyor mu kendini yetiştirmiş mi bana ne katabilir eğer yine evetse bu iş tamam ☺
Ya Olabilir Neden olmasın ki keşke benim gibi birisi olsa da ben de birine koynunda uyusam ya bazen Allah'tan o kadar çok istiyorum ki Allah'ım diyorum artık benim de birisi olsa Dokunsan Hani yoldan geçen bir kadına bakmasam. Hani kadın para karşılığı falan düşünmesin bir şeyler Hani bir sahip olsam artık olsa ya İnat etme o Sabi kadın Yalvarıyorum ya
sen bu soruyu sorduğuna göre emin değilsin. emin değilsen hiç ama hiç o yola girme. kapa o kapıyı önüne bak. bu soruyu sana sordurtmayacak gözünü karartacak kişi karşına çıkınca içinde bulunduğu durumu sormadan o yola girersin. yoksa aklında böyle sorular varsa hiç bulaşma.
Mutlaka eleştiri olur ama en fazla 1 hafta konuşurlar sonra çevrenizde alışır bu duruma özellikle kız babaları kızları zengin yere gelin gitsin istiyor haklı olarak ama para her zaman mutluluk getirmez eğer o kişinin seni gerçekten mutlu edeceğine inanıyorsan evlen ama evlendikten sonra maddi sorunlar yüzünden boşanan çok aşık çift gördüm o yüzden acele karar verme derim
Şimdi topluma burdan bir şey diyecem ayıp olacak, eğerki gerçekten sevgi güven varsa ve kafalar her konuda uyuşuyorsa niye olmasın sonuçta sen evleneceksin toplum değil ama belirli bir birikimi ve geçinebilecekmisiniz bunları önceden konuşun anlaşın, malum düğün ev tutup dayayıp döşemek altın giysiler bunlar bi dünya para her şey tamamsa olur merak etme ve onun bunun lafıyla oturup kalkarsan zararlı sen çıkarsın
Sorunun saçmalık seviyesi Nirvana? Memur kuryeden üstün mü bunu mu demek istiyorsunuz? Üstünlük takvada değil mi? Asıl önemli olan insan olmak iman etmek değil midir kurye veya temizlikçi her ne ise inşa gibi onurlu bir yaşam surdurmedikten sonra makam mevkilerin bir önemi var mı ki?
Toplum hala adamadi bazi sacmaliklari. Meslekler arasi diyalog dinler arasi diyalog gibi birsey degil. Karsi tarafla kafalar uyuyorsa kucucuk seylerde birlikte guluyor birlikte huzinlenebiliyorsan yakanin beyaz ya da mavi olmasinin ne onemi var. Mutsuz evlilikler bu sacma saplantilar yuzunden gerceklesiyor
Toplumun insanların ne dediğini umursamak büyük cahillik bu kere geldiğin hayatta istediğin doğruyu yapma hakkın var evlilik doğru helal bir şey kurye de olabilir kimi istersen olabilir memur olmak da zor değil zaten okuyan nasip olan herkes olur çok kişi var kadın erkek memur olup eşi serbest meslek olan ya da çalışmayan
Çevrenin ne dediğini umursama belki adam yarın durumunda değişiklik olunca farklı bir yapar belki oda memur olur. Adam gerçekten evlenilecek biri ise kimseyi dinleme kalbini dinle. Belki bir mühendis ile evlenirsin ama seni mutsuz eder hayatın mahf olur
Toplum sana der ki... mutlu bir hayatın olmasın... eşin olmasın... paran olmasın... kendini ve çevreni mutlu etme... mutsuzda etme... cinsel hayatın olmasın... duyguların ve fantazilerin de... çocuk yap, çocuk bak der ve... uyumsağla ORTALAMA ol her zaman.
Toplum seni değil kendini düşünür yanlızca. Bu yüzden Cemre demireli kıskanıyorum adamı. bu sikko insanlara bir bkum değilsiniz alın * yiyin OE demesini çok kıskanıyorum.
Toplumun bakışı değil senin bakışın önemli. Sen bugün seviyorsun diye evlenirsin ama gelecekte bunu sorun eder misin? Ben memurum kocam kurye deyip utanır bunu soranlara söylemekte çekinir misin? Bugün değil gelecekte nasıl düşüneceğine odaklan.
Devlet memuru erkek fakir kıza bakıyorsa kadında bakar belki zekası karakteri memurlara taş çıkaracak şekildedir belli olmZ bence ama çoğunlukla meslekli kisiler mesleklilerle evlenmek istiyorlar cogu takılıyor memur olmayanla mââlesef
Güzel fantezi de olur he shdhd sipariş verirsin bol bol shdhdh
Hahahaha cplak acardim kapiyi
Şu tabulardan vazgeçin artık. Elalem ne der. Şunu yapsam ne olur falan. Hayat sizin hayatınız. Sizin hayatınızı kimse yaşamayacak. İnsanlar zaten herşeye ayrı bir kulp bulurlar. O yüzden kendiniz istiyorsanız seviyorsanız gerisini düşünmeyin bile.
Siz olsanız evlenir misiniz
ya da kizinizi verir misiniz
Toplum ne der ile başlıyorsa senden eş olmaz ayrıca sürü psikoljisine o derece kapılmışsin ki yarın o erkeği bırakıp gideceksin şimdiden teşhisini koyuyorum bı durumun sanane toplumun ne dediğinden inanıyorsan güveniyorsan evlen ben diyorum ki bu kız memur birini niye bulmamış erkek onu kandırmış ne olacak şimdi kafanı buna mi yoracaksin az aklı badinda soru Sor yaa🌡️bak ateşim çıktı
Valla kadin istese bile kadinin ailesi istemez okuttugum kizimi allahin kuryesine mi vercem der
Öyle diyorlar
Bence toplumun bakış açısı her kesimde farklı olur, önemli olan ilişkinizin karşılıklı saygı ve destekle dolu olması. Ailenizin mesleklerinden çok, birbirinize verdiğiniz değer mutlu ediyor bence.
Kuryecilik yapıp kazanç elde eden insanlar var itirazım yok ama bir meslek olarak görmüyorum Fakat seni de değerlendirme hakkına sahip değilim Senin için doğru kişi olduğuna inanıyorsan Evlen başkasının ne dediği ile ilgilenme
Toplumun ne dediği o kadar değerli değil ki. Az biraz Twitter ya da burada dolaşsanız dahi en okumuşunun bile belli başlı konularda pek de makul olmadığını anlarsınız. Pek de takılmayın o sebeple. Mutlu olduğunuz birinin elini bırakmayın.
Kime ne milletten sen memursun o kurye sevmedin mi sevdin değer görmedin mi gördün bide millet ne der diye mi uğraşacaksınız bir bırakın şu ego lu terazi kantar işlerini adam çalışıyomu çalışıyo daha je?
Şu zamanda bir de karaktere bakın ya iyi bir karakterse bugün kurye olur yarın bişey denk gelir iş kurar iş adamı olur senden daha fazla kazanabilir toplumu da tinlama aynı evde siz yasiyacaksiniz
İnan bana kimse kimseyi umursamiyo, dedikoducu karilar ve yasli tavla oynayan burusuk dayilar haric kimse bisi demez, kimi seviyosan onunla ol kralice kimseyi dinleme
Bence bir ilişkide meslek ya da statü değil, saygı ve uyum önemli. İnsanlar birbirini seviyorsa ve destekliyorsa dışarıdan ne söylendiğinin çok bir önemi yok.
@Gevals bu benim için geçerli olan bir şeydi tüm herkesin düşüncesine bir şey diyemem ki
Toplum her şeyi der. Açıkçası topluma bakarsan işin içinden çıkamazsın. Taraflar birbirini seviyorsa bir ömür birlikte geçirmek istiyorlarsa gerisi önemli değil bana göre
Toplumun söz hakkı oldugu bir ilişki başlamadan bitmeli. Toplum kimmiş iki birey birbirini sevdikten sonra.
Toplumdan ziyade ülkemizdeki kadınlar buna hazir değil. Mesela doktor bir erkek ev kızıyla evlenibilir ama doktor bir kız işçi bir erkekle evlenmez. Çünkü kizlar ve toplumumuz kibirli
Bu adamin işi kurye. Mesleği nedir? Yarın öbür gün kendi mesleğini yapmaya başlarsa senin de algın kırılır.
Mesleği kurye ilerde ne yapar bilmiyorum paraya ihtiyacım var deyip duruyor. Ben veririm sana para kpss calis diyorum olmaz oyle sey diyor
Tabi oyle babam bu duruma cok karsi daha bir sey belli değil ama
Toplumun bakışı. maddiyat ise devlet memuru bazı kuryelerden düşük kalıyor. Sosyal. statu ise fark. yok. Kurye olmuş vs. 2 kişi birbirini seviyor mu önemli olan o bence gerisi teferruattır
İnsanların ne düşündüğüyle ilgilenirsen ya da önemsersen kendi istediğin değil onların yönlendirdiği hayatı yaşarsın. Ama evlilik konusunda çok iyi düşünmen gerekir
Kendi edebi ve ezeli öğretimle gelecek nesilin anlayacağı bir dille anlatıyorum. Cinsiyet farkı gözetmeksizin Kurye (Eşya, Ürün, Hizmet) taşıyan ve bu hizmetin karşılığında sigorta+maaş ile ücret alan insana denir. Sigortalı olarak devlete yani kamuya vergi ödendiği için o zaman ikiside toplum nezdinde aynıdır. Sayet kuryenin sigortası yok ise bu toplum tarafından itibar zedeler.
Sırılsıklam aşık değilsen başkasi ile evlenince aklım hep onda kalmayacaksa denk biri ile evlen. Aklında onda bedenin kocanda olacaksa kendisi ile evlen
İkinisin anlaşması karşındaki insan evlenilcek kişimi önemli olan bu toplumun ağzına bakarsan yol yakınken ayrılırsınız bile
Toplumun nasıl bakacağından daha ziyade Sen toplumun bakışından etkilenir misin önemli olan orası bence
Toplumun söyleyebilecekleri yüzünden (ihtimal) sevdiğiniz kişiden vazgeçebiliyorsanız evlenmeyin zaten.
Toplumu dikkate almamanızı öneririm.
Bir erkek çalışkan olsun, sorunluluk sahibi olsun önemli olan kuzum olmayan ve sorumluluktan kaçan hiçbir erkek sizi uzun soluklu mutlu edemez.
O kuryeninde Allah'ı var. Birgün parayı bulursa o memurluğun üstüne oturursun artık.
kadın yarın memurluğunu kaybedebilir kurye yarın milyoner olabilir kısaca mesleklere bu kadar sarılmayın düşmez kalkmaz bir Allah
Toplumun ne düşündüğüyle ilgilenirsen afganistan köylüsüyle aynı yaşam tarzına sahip olursun.
Toplum ne der diye değil biz mutlu olur muyuz ailemiz ne der
Bunu sorgulamak bile yanlış, mesleğe ön yargılı bir yaklaşım var
Ben değil ailem
Toplumun ne dediğine göre hayatı yaşarsan hiçbir şey yapamazsın. Ne yaparsan yap hepsi bir şey bulur
Hoş karşılanmaz zamanla kadının da, hipergamisi devreye gireceğinden bu ilişki gelecek vaad etmez.
Sen alacaksın koynuna valla toplum değil. Elalemin ne dediğine takılma her türlü konuşacak bir şey bulurlar.
Aslan gibi adam ekmeğini kazanıyor , çalmıyor çırpmıyor. Şu insanları statüye göre sınıflandırmaktan vazgeçsenizmi artık...
Memur dediğin kaç kazanıyor boş havadan başka elimize ne geçiyor memur oldukta. Kurye adamla evlilik iyidir ancak paranla da elin oğlunu adam etme.
Ee geçinemeyince ne olacak çoğu şeyi kadın yapacak? Bırakın bu işleri her şeyin bi dengi var para yoksa geçinmek max 3 4 yıl sonra tahammülsüzlük başlar
Memurların gecindigini kim söyledi sana? Memur olan benim. Memur musun?
Ben o kadına mal derim. Mal olduğunu da evlendikten sonraki 5 yıl içinde anlar. Hayatına sicmis olur.
Toplum ağzına geleni söyler kendisine yazık etmiş diye ama gerçekten seviyorsa olabilir neden olmasın? Ayrıca erkek de çalışıyor sonuçta ama birbirine destek olurlarsa sorun yok
toplumun dayatmasıyla ilişki değil hiç bir şey yaşanmaz biriyle evlilik düşünmek için yaptgı işin değil de önemli olanın çalışkan oldugu ve çalışması bunu anlaması gerekiyor o toplumun.
Toplum kim ya bu tarz şeyleri takmanın alemi yok
Toplumun ne dediği değil, sen ne istiyorsun bu önemli, şahsen ben öyle birisiyle evlenmezdim, erkek kadından daha yüksek maaş almalı ve kıdemli olmalı, diğer türlü çok zorlanırsın sana tavsiye
Kadının kazancı erkekten fazlaysa toplumsal değil ilişkide sorun olur.
Senlik sorun olmasa da ileride erkek bunu ego savaşına çevirir.
Yok o iş olmaz toplum ya da olması mümkün diye değil, senden dolayı olmaz hiç o yola girme
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?